Jump to content

Nagerechten


beau

Recommended Posts

Nodig:

 

- kant en klare pannenkoekjes

 

- potje amarena-kersen

 

- ijs naar keuze (bv. kaneelijs, vanille-ijs past er lekker bij)

 

- slagroom

 

 

 

Amarenakersen warm laten worden op het vuur, niet te hoog zetten.

 

Pannenkoekjes in de magnetron doen, aanwijzingen staan op pak.

 

Pannenkoekjes mooi oprollen, 2 per bord.

 

Je legt de pannenkoekjes op het bord, een stukje uit elkaar.

 

Daartussen doe je de warme kersen.

 

Aan de ene buitenkant de bollen ijs, ongeveer 2.

 

(mooi als je een ijsschep hebt), aan de andere kant het slagroom.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Hier nog een overheerlijk recept van Sissie meiden.

 

 

 

Standaard Banaanpannekoekjes met ijs, slagroom etc..

 

Hier een prima recept voor als je een baaldag hebt, in de wachtweken zit, net ongesteld bent geworden of gewoon zin hebt in fout eten.

 

 

 

Voor 2 personen:

 

1 rijpe banaan

 

1 ei

 

1 eetlepel bloem

 

1 snufje zout

 

schepijs

 

geklopte slagroom

 

 

 

Prak de banaan tot moes (het lekkerste is het als je een erg rijpe banaan neemt) meng de banaan met het ei, snufje zout en de bloem, voeg desnoods nog een klein scheutje melk of water toe om het geheel een beetje smeuiger te maken. Bak van het beslag 2 pannekoeken (of meerdere kleine). Leg de warme pannekoeken op 2 bordjes, schep hier 1 of 2 bolletjes ijs bij en garneer het geheel met slagroom poedersuiker, en eventueel choco saus, aardbeiensaus oid.

 

 

 

Hmmmmm, heerlijk. Wel even niet nadenken over de lijn of in plaats van roomijs kiezen voor sorbetijs. Denk dat je in zo'n geval de calorieën nog redelijk binnen de perken kan houden.

 

 

 

Eet smakelijk

 

 

 

Grz, Sissie

 

__________________

 

Sissie 30 jaar, 3 maal iui maar mislukt, nu ivf maar voor de 2e keer overstimulatie!! Boel weer afbreken en afwachten wat de plannen van de artsen zijn voor de volgende poging.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use