Jump to content
Sign in to follow this  
beau

Overige recepten

Recommended Posts

Griekse Tzatziki (de echte)

 

 

 

- Griekse Yoghurt

 

- Komkommer

 

- zout

 

- knoflook

 

 

 

Rasp de komkommer, voeg wat zout (hoeveelheid is afhankelijk van wat je lekker vindt, maar ik doe altijd een behoorlijke hoeveelheid.) Laat de komkommer uitlekken in een vergiet (ongeveer een uurtje laten staan.) Voeg wat knoflook toe (ook verschillend per persoon) aan de griekse yoghurt. Je kunt de Griekse yoghurt eerst nog laten uitlekken in een theedoek, maar dat hoeft niet hoor (is zoveel werk, je moet de yoghurt dan als het ware uitkneden in een theedoek zodat het vocht er wat uitgaat, maar het is echt een geklieder hoor.)

 

Daarna doe je de komkommer met het zout en de yoghurt met knoflook doorelkaar, goed mengen. Je kunt eventueel wat munt toevoegen aan de Tzatziki, ik houd er niet zo van, maar smaken verschillen...

 

Is erg lekker bij vlees, maar ook heerlijk op een stokbroodje of op Turks Brood... Smullen maar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

deze ken ik en die is lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!1....mmmmmmmm......ik doe het altijd savonds met warme broodjes uit de oven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hier nog een lekker en makkelijk bijgerecht!!

 

 

 

een zak grote krieltjes

 

3 teentjes knoflook

 

olijfolie

 

een paar takjes rozemarijn

 

 

 

doe de krieltjes (heel/doormidden gesneden) in een ovnschaal

 

giet er flink wat olijolie overheen

 

snij de knoflook fijn en strooi deze erover heen

 

doe nu wat blaadjes rozemarijn er in

 

flink roeren en ongeveer 45-60 min in de oven

 

 

 

heerlijk

Share this post


Link to post
Share on other sites

PENNETTE ALLA CHECCA

 

 

 

200 gram pennette(kleine penne)

 

4 mooie rijpe trostomaten

 

1 teentje knoflook

 

wat blaadjes verse basillicum

 

4-5 stukjes ansjovis filets

 

1oo gr doperwten

 

250 gram buffelmozarella

 

100 gram geraspte parmezaanse kaas

 

 

 

kook de penne samen met de doperwten in heet water met wat zout in circa 10 min. doe daarna de pasta in een vergiet en spoel af met koud water

 

snij de tomaten in kleine stukjes en meng ze met de fijngesneden knoflook,basillicum,olijfolie,fijngesneden ansjovis filets,stukjes mozarella en wat peper en zout. doe daarna de afgekoelde pasta erbij en roer de parmezaanse kaas er door heen!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

MonChou met bieslook uitje en ham.

 

 

 

Nodig:

 

 

 

2 pakjes monchou

 

paar stengeltjes bieslook (vers)

 

1 uitje(ik gebruik meestal een witte ui)

 

en lekkere ham( ik neem meestal boerenham of yorkham) let op dat je mooie hele plakken koop!

 

 

 

monchou in een plat schaaltje doen.

 

bieslook knippen in kleine stukjes.

 

ui heel fijn snijden.

 

dit door elkaar mengen met een vork.

 

 

 

en dan in de ham rollen...en dan heb je heerlijk hamrolletjes!

 

je kan ze even terug in de ijskast zetten en ze daarna snijden in kleine rolletjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use