Jump to content
beau

(Kerst)gerechten; tips gevraagd!hoofd en nagerecht

Recommended Posts

Heeft er iemand nog een goed tip voor mij voor een lekker toetje??

En voor een lekker hoofdgerecht?

 

Het hoeft niet per sé voor de kerst te zijn.

Ik krijg daags erna 4 mensen te eten. We zijn in totaal met 5.

Maar ik wil wel echt wat lekkers voorzetten.

Voorgerecht heb ik al.

Zelfgemaakte championnenragout (heeel erg lekker!)

Nu zoek ik nog een lekker hoofdgerecht en toetje.

Ben niet een onwijze keukenprinses maar kan wel wat.

Wie kan me helpen??

Alvast bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi beau,

 

Omdat ik een mega diner ga maken heb km besloten het toetje simpel te houden:

 

Op ieder bord een merenque (schuimkrans, kant en klaar bij supermarkt)

Daar slagroom op

Nog een merenque

Stoofpeertje (ah heeft ze in pot)

Afmaken met amsndelschaafsel

 

Super simpel dus. Heb ook nog een snelle tiramisu, maar die valt en staat met de sambuca en ik weet niet of je drinkt ( mag drinken)

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier altijd een succes: witte chocolade-panna cota.

 

Halve liter slagroom in een pannetje verwarmen met daarin het pulp uit een vanillestokje en het vanillestokje zelf (in de lengte doorsnijden, pulp eruit schrapen). Ondertussen 3 blaadjes gelatine in water weken.

 

Als de slagroom begint te koken helemaal zacht zetten en er twee repen witte chocola bij doen, roeren tot die gesmolten zijn.

Pan van het vuur, gelatine erbij en nog even goed roeren. Dan het mengsel verdelen over vijf kopjes en vier uur in de koelkast.

 

Door de kopjes even in warm water te zetten kan je ze zo omkiepen op een bordje. Wat frambosjes ofzo erbij en klaar!

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top meiden! Bedankt!

Ik krijg de komende dagen 3 dagen eters hier dus ik kan wel wat recepten gebruiken hahaha.

Even een vraag over het vanillestokje.

Die snij ik eerst doormidden en haal het spul eruit en dan moet alles van het stokje in het pannetje??

Of alleen de buitenkant van het stokje?? Ik heb nl. nog nooit gebruikt.....

 

En dat recept van de tiramisu zou ik wel graag willen hebben.

Alcohol is geen probleem!

Bedankt alvast!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je snijdt dus het stokje doormidden, schraapt het prut eruit, doet dat in de slagroom en gooit dan ook het hele stokje er nog bij >> trekt dan ook nog extra smaak uit. Alleen niet vergeten uit het mengsel te halen voor je het in de bakjes doet dus ;). Eet smakelijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als groentes gekarameliseerde witlof met ui en kaneel....ook errug lekker....;-)

Eerst witlof koken....prikgaar...ondertussen per witlof 1 ui pellen en in schijfjes snijden....witlof gort uitlekken tijdens het glazuren van de uitjes.....als de uitjes opgebakken zijn de witlof erbij toef peper en iets zout....even opbakken dan een flinke dot suiker (pet 4 stronkjes 2 eetlepels)..,als de witlof bruinig kleurt is hij gekarameliseerd...ohw ja de witlof in twee stukken snijden dat is lekker....ballen kan in roomboter of in een neutrale olijfolie...

Als vlees een heerlijke ribeye....gewoon simpel wat peper/zout....en in roomboter bakken...(niet te doorbakken)

Als aardappel....zoete (oranje kleurige) aardappelen met grote donkere krenten en pecannoten .....met een mild sausje van chilisaus/verse knoflook/honing.....en wat peterselie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Supersnelle tiramisu

 

  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 100 g mascarpone (verse kaas)
  • 125 g slagroom, stijfgeklopt
  • blikje mandarijntjes
  • 8 bitterkoekjes (zak a 300 g), grof verbrokkeld
  • 4 eetlepels sambuca (Italiaanse anijslikeur, slijter)
  • 4 theelepels cacaopoeder

Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap met de punt van het mes het zwarte merg eruit. Roer het vanillemerg met de suiker door de mascarpone. Schep de slagroom er voorzichtig door. Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de glazen en druppel over elke koekjesbodem eetlepel sambuca en wat opgevangen mandarijnensap. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en leg daarbovenop enkele stukjes mandarijn. Herhaal dit met de rest van de koekjes, sambuca en het mascarponemengsel. Bestrooi de tiramisu met mandarijnen tot slot met cacao en garneer met de rest van de mandarijn.

ik doe dit altijd in martiniglazen, ziet er erg mooi uit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiden bedankt!!! Klinkt lekker zeg!!!

Hier kan ik wat mee!

Maar ik ben nog wel benieuwd naar nog een vegetarisch hoofdgerecht.

Kan iemand me daar aan helpen?

Voor de vegetarische visite.

Thanx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

groene taggleiatelle (weet niet hoe je het schrijft maar je snapt me wel ) met spinazie room saus en gebakken zalm (als de vegies wel vis eten natuurlijk) met een brie dakje

als dit nog optijd is en je wil het hele recept dan hoor ik het wel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×

Important Information

Terms of Use