Ga naar inhoud
beau

(Kerst)gerechten; tips gevraagd!hoofd en nagerecht

Aanbevolen berichten

Heeft er iemand nog een goed tip voor mij voor een lekker toetje??

En voor een lekker hoofdgerecht?

 

Het hoeft niet per sé voor de kerst te zijn.

Ik krijg daags erna 4 mensen te eten. We zijn in totaal met 5.

Maar ik wil wel echt wat lekkers voorzetten.

Voorgerecht heb ik al.

Zelfgemaakte championnenragout (heeel erg lekker!)

Nu zoek ik nog een lekker hoofdgerecht en toetje.

Ben niet een onwijze keukenprinses maar kan wel wat.

Wie kan me helpen??

Alvast bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hi beau,

 

Omdat ik een mega diner ga maken heb km besloten het toetje simpel te houden:

 

Op ieder bord een merenque (schuimkrans, kant en klaar bij supermarkt)

Daar slagroom op

Nog een merenque

Stoofpeertje (ah heeft ze in pot)

Afmaken met amsndelschaafsel

 

Super simpel dus. Heb ook nog een snelle tiramisu, maar die valt en staat met de sambuca en ik weet niet of je drinkt ( mag drinken)

 

Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier altijd een succes: witte chocolade-panna cota.

 

Halve liter slagroom in een pannetje verwarmen met daarin het pulp uit een vanillestokje en het vanillestokje zelf (in de lengte doorsnijden, pulp eruit schrapen). Ondertussen 3 blaadjes gelatine in water weken.

 

Als de slagroom begint te koken helemaal zacht zetten en er twee repen witte chocola bij doen, roeren tot die gesmolten zijn.

Pan van het vuur, gelatine erbij en nog even goed roeren. Dan het mengsel verdelen over vijf kopjes en vier uur in de koelkast.

 

Door de kopjes even in warm water te zetten kan je ze zo omkiepen op een bordje. Wat frambosjes ofzo erbij en klaar!

 

Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Top meiden! Bedankt!

Ik krijg de komende dagen 3 dagen eters hier dus ik kan wel wat recepten gebruiken hahaha.

Even een vraag over het vanillestokje.

Die snij ik eerst doormidden en haal het spul eruit en dan moet alles van het stokje in het pannetje??

Of alleen de buitenkant van het stokje?? Ik heb nl. nog nooit gebruikt.....

 

En dat recept van de tiramisu zou ik wel graag willen hebben.

Alcohol is geen probleem!

Bedankt alvast!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Je snijdt dus het stokje doormidden, schraapt het prut eruit, doet dat in de slagroom en gooit dan ook het hele stokje er nog bij >> trekt dan ook nog extra smaak uit. Alleen niet vergeten uit het mengsel te halen voor je het in de bakjes doet dus ;). Eet smakelijk!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als groentes gekarameliseerde witlof met ui en kaneel....ook errug lekker....;-)

Eerst witlof koken....prikgaar...ondertussen per witlof 1 ui pellen en in schijfjes snijden....witlof gort uitlekken tijdens het glazuren van de uitjes.....als de uitjes opgebakken zijn de witlof erbij toef peper en iets zout....even opbakken dan een flinke dot suiker (pet 4 stronkjes 2 eetlepels)..,als de witlof bruinig kleurt is hij gekarameliseerd...ohw ja de witlof in twee stukken snijden dat is lekker....ballen kan in roomboter of in een neutrale olijfolie...

Als vlees een heerlijke ribeye....gewoon simpel wat peper/zout....en in roomboter bakken...(niet te doorbakken)

Als aardappel....zoete (oranje kleurige) aardappelen met grote donkere krenten en pecannoten .....met een mild sausje van chilisaus/verse knoflook/honing.....en wat peterselie...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Supersnelle tiramisu

 

  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 100 g mascarpone (verse kaas)
  • 125 g slagroom, stijfgeklopt
  • blikje mandarijntjes
  • 8 bitterkoekjes (zak a 300 g), grof verbrokkeld
  • 4 eetlepels sambuca (Italiaanse anijslikeur, slijter)
  • 4 theelepels cacaopoeder

Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap met de punt van het mes het zwarte merg eruit. Roer het vanillemerg met de suiker door de mascarpone. Schep de slagroom er voorzichtig door. Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de glazen en druppel over elke koekjesbodem eetlepel sambuca en wat opgevangen mandarijnensap. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en leg daarbovenop enkele stukjes mandarijn. Herhaal dit met de rest van de koekjes, sambuca en het mascarponemengsel. Bestrooi de tiramisu met mandarijnen tot slot met cacao en garneer met de rest van de mandarijn.

ik doe dit altijd in martiniglazen, ziet er erg mooi uit!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Meiden bedankt!!! Klinkt lekker zeg!!!

Hier kan ik wat mee!

Maar ik ben nog wel benieuwd naar nog een vegetarisch hoofdgerecht.

Kan iemand me daar aan helpen?

Voor de vegetarische visite.

Thanx.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

groene taggleiatelle (weet niet hoe je het schrijft maar je snapt me wel ) met spinazie room saus en gebakken zalm (als de vegies wel vis eten natuurlijk) met een brie dakje

als dit nog optijd is en je wil het hele recept dan hoor ik het wel

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden



  • Berichten

    • Ik zoek nog GOndela , wie kan mij helpen 
    • Hoi Steffie,  Dat scheelt enorm als je een eigen donor hebt. Ik hoop ook voor je dat het nu raak zal zijn. In Düsseldorf doen ze behandelingen die ze hier niet doen zoals een embryo terugplaatsen bij 5 dagen. In Nederland doen ze het bij 3 dagen. De medicijnen zijn ook totaal anders als in Nederland. Heb hier al 3 ivf pogingen gehad en dat heeft niets opgeleverd. Ik wil er echt alles aan gedaan hebben om zwanger te worden. Ik ben bijna 43. Dus het is nu of nooit! Ik hoop dat ik in het weekend ongesteld word en komende week kan beginnen. De medicijnen heb ik al in huis.  
    • Hoi catlover  Wij hebben via de donor handig i.v.m. dat mijn vriend geen zaad heeft. Heb ook nog niet aan de hormonen gezeten en dat ga ik nu wel dus erg spannend allemaal. Hoop dat me laatste kans iui  raak zal zijn.   Waarom in Düsseldorf als ik vragen mag? En wanneer ga je beginnen in Düsseldorf?  Dankjewel  en jij ook heel veel succes!
    • Hallo Stefanie, Leuk dat je ook op het forum zit. Komt er wat leven in de brouwerij.  Je hebt al heel veel iui pogingen achter de rug. Hebben jullie een eigen donor of via de donorbank? Dat is een kostbare aangelegenheid namelijk.  Spannend dat je ook gaat beginnen met ivf. Ik ga zelf beginnen met ivf in Düsseldorf. Net als jij zie ik er ook wel tegenop vanwege de afstand.  Ik wens jullie heel veel succes en hoop dat het gauw lukt.  Hou ons op de hoogte hier! Groetjes,   Catlover  
    • Hee,   Weet niet of ik hier goed zit maar zie weinig berichten van de afgelopen dagen op deze forums.. Ik zal me even voorstellen ik ben Stephanie 24 jaar en wij zijn bijna 2 jaar bezig. We zijn nu nog bezig met iui  met donorzaad  aankomende  keer word onze 15e keer.. Heb 2 miskramen gehad. En ga na aankomende keer beginnen aan ivf. Ik vind het wel fijn om verhalen te lezen van vrouwen die met soort gelijke dingen bezig zijn. Heb zelf nog nooit iets geschreven op een site  maar misschien is dit wel fijn dus doe ik het nu gewoon!🤗. Ik kijk wel naar de ivf op ook i.v.m. mijn werk en ik 1 uur moet rijden naar het ziekenhuis telkens. Iedereen heel veel succes!   Groetjes
  • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden