Jump to content
Sign in to follow this  
Guest auke

ervaringen gezocht

Recommended Posts

Auke,

 

 

 

Welkom hier!

 

 

 

Ik ben geen bom moeder maar wel gebruik gemaakt van een zaaddonor die we zelf gezocht hebben. Ervaringen en verhalen zijn verder in dit onderwerp te vinden.

 

 

 

Je schrijft dat je uit België komt, en dat maakt het net wat 'lastiger' om een 'bekende' donor te krijgen. In Nederland is het zo dat er geen anonieme donoren meer bestaan. Alle zwangerschappen ontstaan uit inseminaties met donorzaad worden geregistreerd en na de geboorte wordt alles bij gehouden bij de stichting donorgegevens.

 

 

 

Na 12 jaar is voor de ouders van het kind uiterlijke gegevens en dergelijke opvraagbaar, een donorpaspoort wordt dat genoemd, daar staat 'alles' in op de adres gegevens na.

 

 

 

Als het kind 16 jaar is kan het bij die stichting de adres gegevens opvragen van de donor. Dit wordt doorgegeven aan de donor voor het doorgeven van de gegevens. De donor kan bezwaar hebben maar er wordt altijd naar het belang van het kind gekeken. En meestal worden dus de gegevens doorgegeven.

 

 

 

In Belgïe is dit dus niet zo en wordt er met anoniem zaad gewerkt (overigens een reden voor veel nederlanders om in belgië onder behandeling te gaan) Er word een donorpaspoort ingevuld en dat is alles wat er bekend is van de donor.

 

 

 

Ik geloof dat je bij of na een intake je wensen kenbaar kunt maken maar verder maakt de instelling de match. Afhankelijk van jouw uiterlijk en jouw wensen. Maar dat kan dus iemand zijn van 18 of 38 jaar.

 

 

 

Ik geloof dat de maximale leeftijd rond de 45 jaar ligt omdat daarna de kwaliteit van het sperma hard achteruit gaat en niet meer goed genoeg is om in te vriezen.

 

 

 

Wat je zou kunnen doen is een advertentie plaatsen dat je een donorzoekt, dat hebben wij ook gedaan en ik moet eerlijk bekennen dat we ook een e-mail hebben gehad van een belgische man.

 

 

 

Ik hoop je hier wat mee geholpen te hebben en als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auke,

 

 

 

Wij hadden ook veel vragen, heel veel vragen, mijn hoofd liep over en ik dacht dat het onbegonnen werk was om nog een kindje te kunnen krijgen maar achteraf viel het ons erg mee.

 

 

 

Zo'n intake moet je een half uur tot een uur voor rekenen. Er gaan heel veel goede verhalen de ronde over Gent. Ik weet niet waar je woont en of dat haalbaar is maar zou daar zeker even informeren.

 

 

 

Donoren worden eerst gescreend voor ze mogen doneren, tot hoever dat gaat weet ik niet. Wel dat er ook een psychologische test bij komt kijken en natuurlijk dient het zaad van goede kwaliteit te zijn, ook na invriezing.

 

 

 

Over zelf een advertentie plaatsen. Ik vond het een heel erg vreemd idee maar is me 100% meegevallen.

 

 

 

Als je het onder een andere naam doet en een ander e-mailadres aanmaakt bij bijvoorbeeld hotmail dan kan er weinig mis gaan en ben je nog behoorlijk anoniem tot je eventueel gaat meeten.

 

 

 

Onze donor wist tot op het moment dat we elkaar de handen schudde dat ik niet echt Elin heet, hij vond dat geen probleem en kon het heel goed begrijpen. Wij waren bang voor heel veel louche figuren die op een potje sexen uit waren maar we kregen alleen serieuze reacties.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Amanda

Auke, welkom hier! Ik vind het enorm moedig van je dat je deze stap zet. Zeker als ik zo lees dat je omgeving het niet helemaal begrijpt.

 

Ik hoop voor je, dat je wens uit komt!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom aukje,

 

 

 

wat een moedige stap en beslissing hoor..

 

Ik hoop dat je snel een goede donor vind, op welke manier dan ook.

 

Elin kan je idd veel vertellen, hopelijk heb je er wat aan.

 

 

 

Succes cynthia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest auke

thanks amanda en eiger..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai Auke...welkom hier...en wat een verhaal zeg...iniedergeval heel erg fijn dat je de kanker overwonnen hebt!!!!...en dan nu je kinderwens...ik vindt het ontzettend moedig van je dat je graag een kindje wilt....en ik begrijp je kinderwens ook helemaal....ik hoop dat je snel uitkomst krijgt van hoe en wat....en misschien moet je jezelf het niet zo moeilijk maken door jezelf nog maar 6 maande te geven...dat legt zo,n druk op je lijkt mij....probeer op zoek te gaan naar een donor...mocht je in die tijd toch een levenspartner tegenkomen, dan zie je dan toch wel weer???....makkelijk gezegd van mij...maar ik probeer je een beetje te helpen ......succes ermee en het lijkt mij zeer zeker niet egoistisch om in jouw situatie een kindje te willen....dat komt op mij alleen maar positief over........en als jij denkt er goed te voor kunnen zorgen....waarom dan niet????......veel wijsheid gewenst...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey auke

 

 

 

 

 

welkom op deze site

 

ik hoop dat je heel veel steun en ervaringen op kunt doen hier!!

 

het is niet niks wat je allemaal hebt meegemaakt...

 

 

 

succes meis!!

 

 

 

groetjes rosalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Nou volgens mij verschilt dat ook per persoon met die bolletjes.  Vandaag heb ik lekker vrij dus ben lekker gaan shoppen en ja hoor.. dat helpt toch met je gemoedstoestand 😉. Omdat ik wel last heb van waterige afscheiding, denk ik dat ik ongesteld wordt. Dus dan toch met vrees naar de wc, maar dat blijft mooi weg gelukkig. Ik heb nooit last van waterige afscheiding, dus zie dat maar als goed teken.. 😬. Spannend!!
  • Ik ben op zoek naar een rit naar menoland en orgaland. Iemand die me een lift kan geven? Ik betaal graag de benzine!! 
  • @Marsukar Ik had gelezen dat je door die bolletjes positief kan testen... Klopt dat?  Ja probeer echt leuke dingetjes te doen hoor, lekker vrolijk blijven. Ik ben echt van mening dat dat enorm veel kan helpen.
  • Heyyy @Onzefamilie Wat fijn om weer even wat van je te horen xx Heel erg bedankt voor de tip ik ga het zeker even navragen of het daaraan kan liggen. Al moet ik zeggen dat ik er minder last van heb.  Wat verschrikkelijk voor je allemaal 😞 Laat even weten hoe het vandaag is gegaan, tenminste als je dat wil natuurlijk !!  Doe vooral lekker rustig aan en laat je lekker verwennen. ❤️
  • Klopt @Nora90. Ik zit vandaag op mijn elfde wachtdag. Ik mag donderdag testen. Durf het niet voor die dag te doen.. Vandaag wel minder opgewekt dan gisteren. Hoofdpijn en moe. Nog steeds niet het gevoel dat ik ongesteld ga worden, maar word langzaam wel gek van die onzekerheid. Weet iemand of het vaak voorkomt dat je menstruatie uitblijft en dat je dan toch negatief test?  Ik hou mij een beetje vast aan het feit dat ik bij de verse tp een week later, door de bolletjes heen, ongesteld werd. Dus denk ergens dat ik dan deze keer ook gewoon er doorheen ongesteld zou worden, als het zo zou zijn...  Maar leuke tijden voor jou Nora. Hoop echt dat ik straks met jouw enthousiasme mee kan doen 😃  
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use