Jump to content

wie heeft ervaring met geen (goede) bevruchtingen


stiertje

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik ben stiertje en doe ICSI in iegen cyclus bij het UMCG en schrijf ook mee op het forum eigen cyclus. Ik heb nu 3 pogingen gehad en 1 keer had het eitje teveel kernen en de andere keren was het niet bevrucht. Nu begin ik te twijfelen of het vrij normaal is dat het niet bevrucht of dat er dan echt meer aan de hand is... Eigen cyclus betekent natuurlijk maar 1 eitje dus ook minder kansen maar toch...Ik heb vrijdag een gesprek met de IVF arts maar zou graag horen wie veel ervaring (helaas) met geen bevruchting van de eicel?? Elke op/aanmerking van de ervaringsdeskundige (jullie) is welkom.

 

bedankt en liefs

stiertje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Stiertje,

 

Ik heb helaas ervaring met geen bevruchtingen.. Van de 7 eicellen was er toen geen bevrucht. Bij ons lag het aan het zaad.

Als je maar 1 eitje hebt, gooi je al je moed daarop, het maakt de kans inderdaad kleiner. Er kunnen meerdere factoren zijn waarom het niet lukt.

De laatste keer had ik 12 eicellen en daarvan waren er uiteindelijk 7 bevrucht en 4 goed genoeg.

Ben benieuwd wat je arts gaat zeggen, misschien is het een optie om toch over te gaan op een gestimuleerde icsi.

Hopelijk heb je dan meer kans, want iedere keer vrezen tussen hoop en wanhoop is ook niets lijkt mij.

Veel succes meid!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hier helaas ook ervaring mee. Bij alle ICSI pogingen werd altijd maar een kwart van de eicellen bevrucht en er heeft nog nooit 1 goed embryo bij gezeten. Om een voorbeeldje te geven; 7 eicellen -> 2 bevrucht, en dan van matige kwaliteit. De artsen hadden hier geen verklaring voor. Ik kreeg heel simpel te horen dat het 'gewoon' aan ons beiden ligt. En daar moesten we het dan maar mee doen. Een andere arts heeft later tegen ons gezegd dat hij denkt dat het grootste probleem bij het zaad ligt. Maar ik ben er nog steeds onzeker over.

Link to comment
Share on other sites

Hier ook wel ervaring met niet bevruchte eitjes, maar omdat we er altijd meer hadden, was er ook altijd wel minimaal één embryo. We doen icsi vanwege slecht zaad, maar toen er van zes eitjes maar één bevrucht was, dachten ze ook aan slechte eitjes. Uiteindelijk is dat met gebruik van menopur voor een groot deel 'opgelost'. Maar zaadkwaliteit maakt echt ook veel uit hoor. De laatste keer was het zaad goed en waren opeens álle negen eitjes bevrucht. Daarvoor nooit gehad.

 

Ik zou idd bespreken of het niet toch beter is om een gestimuleerde icsi te doen, zodat je meer eitjes en meer kansen hebt. Als ze dan allemaal niet bevruchten of niet goed, dan weet je ook of het tot nu toe domme pech is geweest, of dat er waarschijnlijk echt iets niet goed gaat.

 

Succes!!!

Link to comment
Share on other sites

hey dames, bedankt voor de reacties!

Denk ook dat het aan het zaad ligt want daarvoor doen we immers ook ICSI maarja kan ook gedeeltelijk aan de eitjes liggen...nou ja maar afwachten wat de arts zegt. In ieder geval ga ik door voor de gestimuleerde cyclus dat weet ik wel ben zo klaar met die eigen cyclus. Welk forum schrijven jullie?

O ja en nog een vraagje, doet 1 van jullie mannen ook accupunctuur voor verbetering van het zaad of nog iets anders misschien? Mijn man, slikt alleen dagravit 30 als extra's

 

groetjes stiertje

Link to comment
Share on other sites

Hallo Stiertje,

Bij mijn eerste ICSI hadden alle eicellen die bevrucht waren ook een afwijking. Sommige hadden geen kernen, andere hadden er twee, en weer andere hadden variaties daartussen. Maar er was er geeneen goed. Volgens mijn artsen zou het een prbleem van de eicellen kunnen zijn, maar het zou ook een reactie kunnen zijn op het type hormonen. De tweede keer heb ik dus andere stimulatiehormonen gekregen. Bij de tweede poging waren er wel goede bevruche eicellen, maar en waren nu ook twee eicellen die bevrucht waren maar die weer dezelfde afwijking hadden, dus twee kernen in één cel.

Ik hoop dat je er iets aan mijn ervaring hebt.

Groetjes, Maureen

Link to comment
Share on other sites

Hoi Maureen,

 

Bedankt voor je reactie, wauw dat is ook een dikke domper dan dat alle eicellen niet goed bevrucht waren..pff daar had ik nog niet eens bij stilgestaan dat dat ook zou kunnen.

Ik ging ervan uit dat als je meer eicellen hebt dat er dan altijd wel een paar goeie tussen zouden zitten..hmmm ..weer iets om over na te denken!

 

liefs stiertje

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

hallo,

 

ik had bij mijn eerste punctie 15 eitjes, waarvan 9 bevrucht.. uiteindelijk maar 3 over, eentje teruggeplaatst, andere 2 ingevroren en daarna tegelijk teruggeplaatst. Helaas alle drie een vroege miskraam (5 weken). In het ziekenhuis konden ze niet vertellen wat de reden hiervan is...

 

Ben in de tussentijd wel in Turkije geweest en de arts daar vertelde dat we met IMSI wellicht grotere kans hadden omdat het sperma van mijn partner niet zo goed is, en met IMSI kan het sperma toch meer uitvergroot worden en slecht sperma kan zo eerder geelimineerd worden :mad: dan is de kans op een goede doordeling groter...

 

Heb nu 1 poging achter de rug en wil mijn 2e poging toch met imsi proberen, kan ik tenminste vergelijken en dan kijken wat we met onze derde poging doen....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use