Jump to content

Intake gehad


Yvonne1

Recommended Posts

Hello girls,

 

 

 

Ik heb afgelopen donderdag mijn intake gehad. Ik heb te horen gekregen dat er toch een wachtlijst is en wij moeten dus 3 tot 4 maanden wachten. Eerlijk gezegd baalde ik daar best wel van. Maar ik heb me er toch maar bij neergelegd want je kan wel weer naar een andere kliniek gaan maar dan ben je ook weer een maand of twee verder voordat je aan de beurt bent.

 

 

 

Dus nu is het afwachten voor ons. Ik moet in ieder geval over vijf weken terug komen voor een echo en mijn vriend heeft al bloed gegeven en moet volgende week zijn zaadjes afgeven. Dus de vooronderzoeken beginnen al. Mijn bloedtest is nog geldig tot en met april.

 

 

 

Wat wij best grappig vonden, van wat ze ons vertelden, is dat ze bij het MCH Westeinde samen werken met LUMC in Leiden. En dat betekent dat de bevruchting in Leiden zal plaatsvinden en ook de terugplaatsing. De rest van alle onderzoeken doen ze gewoon bij het Westeinde. Dus als ze bij mij de punctie gaan doen, moeten mijn vriend en ik met mijn eitjes naar Leiden rijden en dan moet mijn vriend daar zijn zaadjes produceren. Wij moesten daar achteraf wel om lachen omdat we dachten aan onze evt. zoon/dochter die daar uit voort zou kunnen komen. Als je dan het verhaal verteld van: weet je wat er allemaal aan voorafgegaan is voordat we jou kregen? Nou, ja best grappig dus. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

 

 

 

Ook heb ik gevraagd of ik tijdens de punctie een narcose mag. Ik ben namelijk erg gevoelig bij mijn eileiders. Ook tijdens de eisprong heb ik enorme pijn. Ik kan ook niet veel pijn verdragen. Ik ben ook flauw gevallen na mijn kijkoperatie. Ze hebben me gezegd dat ze daar geen garantie voor kunnen geven omdat ze niet weten of de ok's dan vrij zijn. Ze hebben voor een punctie met narcose een hele ok nodig met alle aparatuur en voor een gewone punctie dus niet. Maar goed ze heeft er wel een aantekening van gemaakt en ik zei als het niet kan dan moeten ze mij extra verdoving geven. H

 

 

 

Ik moet nu gaan wachten. Als er weer nieuws is van mijn controle of andere dingen zal ik me weer melden.

 

 

 

Veel groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Hai Yvonne...ook wij moesten naar een ander ziekenhuis na de punctie ...wel alles gewoon in Utrecht...maar de punctie vondt plaats in het diakonessenzkh ....hubby kreeg mijn buisjes met eitjes op z,n buik geplakt, voor de lichaamswarmte....door naar het umc....hubby mocht daar zo,n "erotisch" kamertje in...haha...voor z,n zaad..en daarna moesten we daar een uur wachten op de uitslag....de tp vondt ook plaats in het umc...t,is idd een beetje een raar idee zo..haha....

Link to comment
Share on other sites

Hey Yvonne!

 

Nou, we hebben al een intake achter de rug in Nijmegen. Daar liggen de 36 rovers, zoals mijn man de rietjes met zijn ingevroren zaad noemt. Mijn man heeft zich destijds moeten laten sterriliseren i.v.m. medicatiegebruik. Omdat de afstand voor ons te ver is, gaan we voor een ivf of icsi behandeling naar Zwolle. Daar hebben we over anderhalve week de intake. Nu nemen ze vanuit Zwolle geen voorraad sperma over uit andere ziekenhuizen. Als het allemaal door mag gaan, zal de punctie en bevruchting en terugplaatsing in Zwolle zijn. Mijn man zal dan alleen nog even een voorraadje zaad op moeten halen uit Nijmegen....

 

Tja... en dan te denken dat een jaar of 14 geleden het al is ingevroren......

 

Inderdaad... als het allemaal mag lukken hebben we onze kinderen later wel wat te vertellen!!!

 

Yvonne, succes met wachten!

 

Groetjessssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

ja grappig hé, hopelijk mag je dit later aan je kindje(s) vertellen!!!!

 

 

 

Ons zoontje is een eskimootje (ingevroren embryo).. zeggen wij (vol trots) ook nog vaak tegen elkaar!!

 

 

 

Ik heb geen ervaring met reizen naar andere ziekenhuizen.

 

 

 

veel succes!

Link to comment
Share on other sites

hoi Yvonne,

 

Heel veel succes met wachten tot de start. Ik vind het nog meevallen 3 a 4 maanden wachtlijst. Zelf zit ik in het LUMC en daar is de wachttijd momenteel ongeveer 1,5 jaar..... Gelukkig hebben wij daar geen last meer van.

 

 

 

Hildever, wat een verhaal! Dat wist ik nog helemaal niet. Wel goed dat je man destijds al een hoop heeft laten invriezen (klinkt wel heel plastisch als ik het zo schrijf hihi). Kenden jullie elkaar toen ook al wel? Hopelijk gaat het nu wel goed met hem? Spannend de intake volgende week. Weet je al of je daarna snel kunt beginnen? Succes he

 

 

 

liefs Micky

Link to comment
Share on other sites

Ja, dames iedereen heeft inderdaad een wel heel apart verhaal te vertellen aan de kinderen. Dat verhaal van Hildever is ook bizar. We hebben er in ieder geval allemaal alles voor over om moeder te worden en ik kijk, er nu het niet zo makkelijk gaat bij mij, ook heel anders tegen aan. Ik denk dat wij ,als we moeder mogen worden, nog meer emotioneel daaronder zijn dan dat het op de natuurlijke manier gebeurt. Ik moest al bijna janken toen ik bij het intakegesprek zat. Zijn jullie ook zo emotioneel?

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Hey Yvonne,

 

Ik merk dat ik op het moment wel wat emotioneler ben. In principe hield ik het altijd wel droog als ik weer in het ziekenhuis was vanwege onze kinderwens. Ik weet niet wat er over 1,5 week gebeurd.

 

 

 

Hey Mickey, neej, ik kende mijn man toen nog niet, pas 6 jaar. Da's ook wel bizar. Maar... ben al lang blij dat hij er toen aan heeft gedacht om z'n zwemmertjes te laten invriezen. En eh, tja, hij heeft MS dus hij zal (of de wetenschap zal nog en enorme ontdekking moeten doen) nooit genezen. Maar op het moment gaat het best goed. De buitenwereld ziet niets aan hem.

 

 

 

Yvonne, succes verder he?

 

 

 

Groetjesssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Hee Hildever, inderdaad heel slim van hem om dat destijds te doen. Hopelijk plukken jullie er gauw de vruchten van. Heftig hoor, MS. Fijn dat het naar omstandigheden wel goed met hem gaat.

 

 

 

Oja over dat emotionele. De eerste twee weken tot en met de tp ging het bij mij erg goed. Daarna werd ik ook emotioneler. Ook wel door de omstandigheden (met de acute buikpijnen), maar ook wel van de spanning. Vandaag is wel het dieptepunt :((

Link to comment
Share on other sites

heej Yvonne,

 

 

 

Ik ben al een tijdje niet hier geweest, omdat me pc het begaf.. :S

 

maar op de vraag of ik al echo heb gehad is het antwoord ja.. en mijn eierstokken en baarmoeder zagen er allemaal goed uit! dat is het eerste goede bericht in iedergeval! Ik zou eerst in februari voor de eerste icsi gaan, maar omdat ik nu eerst met de pil moet gaan beginnen en daarna van alles en nog wat (de lange behandeling met dus veeeel meer medicatie) hebben ze pas in april/mei een plekje. heel erg jammer allemaal.

 

 

 

maar goed het gaat gebeuren, opzich zie ik tegen de medicatie erg op, de rest niet. maar hopen dat het erg mee gaat vallen. wat ik precies allemaal moet gaan slikken (en spuiten) is nog niet precies bekend maar dat gaan ze me spoedig vertellen.

 

 

 

Ik kijk er erg naar uit om jou verhaal ook te lezen.

 

 

 

tot snel Groetjes

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Hoi Desiree,

 

 

 

Het ziet er dus echt naar uit dat wij rond dezelfde periode gaan beginnen. Echt spannend hoor! Ik ga 6 maart voor mijn echo en hoop dat ook alles er goed uit ziet. Ik krijg nog papieren van het ziekenhuis die ik door moet sturen naar mijn verzekering om de behandeling schriftelijk aan te gaan vragen. Mijn vriend gaat volgend week voor zijn zaad. Hij was vorige week al een keer geweest, maar toen is het niet gelukt. Ik wil trouwens een nieuwe topic gaan starten over onze mannen en het inleveren van hun zaad. Ik vraag me af of het bij de meeste allemaal makkelijk af gaat of dat er ook mannen bij zijn waarbij het soms niet lukt. Ik ga hem vanaaf maken.

 

 

 

Greetzzzz,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use