Jump to content

IVF i.v.m. effect zwangerschap op chr ziekte.


Nathalie w

Recommended Posts

Hallo!

 

Opzoek naar info over IVF kwam ik op deze site terecht. Mijn situatie is anders dan het meeste wat ik hier lees. Voor zover ik weet heb ik nl geen problemen met vruchtbaarheid.

 

Ik heb een chronische oogaandoening. Een aantal vrouwen die ik heb gesproken met dezelfde aandoening die kinderen hebben, zijn na hun tweede zwangerschap erg achteruit gegaan. Waarschijnlijk komt dit door de invloed van de hormonen en de bevalling die een hele aanslag op het lichaam is. Nou wil ik graag in de toekomst kinderen, meerdere. Maar helaas kan ik maar 1 zwangerschap aan, waardoor ik zit denk aan IVF waarbij er grotere kans is op meerlingen. Op de natuurlijke manier is deze er uiteraard ook, maar een stuk kleiner. En ik wil er ontzettend graag meer dan 1.

 

Iemand die hier ervaring mee heeft? IVF i.v.m. het effect van het zwanger zijn op ziekte? Kan dit wel in Nederland? Ik heb nl ook gelezen dat de regels in Belgie wat soepeler zijn als het gaat om IVF??

 

Alvast bedankt!

 

Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nathalie,

 

Ik heb inderdaad nog niemand eerder gezien op dit forum in dezelfde situatie als jij. Erg vervelend dat je die ziekte hebt en ook heel vervelend dat een zwangerschap deze invloed heeft.

Het is natuurlijk heel goed dat je al je opties onderzoekt, ik heb alleen geen idee of IVF voor jou de juiste oplossing is. Het is namelijk strak beleid in zowel nederland als in belgie om normaal gesproken maar 1 embryo terug te plaatsen. Alleen als je kansen heel laag liggen (door bijvoorbeeld leeftijd, herhaalde mislukte pogingen of slechte embryo's) dat er twee worden teruggeplaatst. Dus het aantal meerlingen bij IVF is niet meer zo hoog. Je kunt eens kijken op de site van de nederlandse gynaecologen vereniging. Daar staan de succesrates per ziekenhuis op en daar kun je ook zien hoeveel meerlingen er worden geboren: dat aantal is niet zo hoog. Reden waarom ze dit niet willen, is omdat een meerlingen zwangerschap hogere risico's heeft.

 

Ik zou als ik jou was eens een afspraak maken met een IVF arts, hij/zij zal je meer kunnen vertellen.

 

Ik wens je in elk geval heel veel succes toe!

 

groetjes,

IVFSH

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nathalie,

 

Dit is inderdaad een vervelende situatie en ik kan me voorstellen dat je alle mogelijkheden om je volledige kinderwens (meerder kindjes) te vervullen onderzoekt. Naast de redenen die ivfsh schrijft lijkt het mij ook goed om te onderzoeken of een tweelingzwangerschap jouw ziekte niet sneller doet verslechteren. Je schrijft zelf dat een zwangerschap een aanslag is op je lichaam, maar een meerlingzwangerschap is ook weer zwaarder en brengt statisch gezien meer gevaren met zich mee dan een eenling zwangerschap. Als ik jou was ging ik opzoek naar informatie gegeven door een arts, dit is een ingewikkelde materie.

 

Ik wil je al wel veel succes wensen en hoop van harte dat je kinderwens van meer dan 1 kindje voor je vervult kan worden.

 

Appel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nathalie, wat een rot situatie zit je in zeg....lijkt me heel moeilijk. Net als ivfsh zou ik niet weten of IVF de oplossing is. IVF mag volgens mij niet bewust gebruikt worden als middel om een meerling te krijgen. Nog afgezien natuurlijk van het feit dat het helemaal niet gezegd is dat je ook een tweeling krijgt als er meer dan een embryo wordt teruggeplaatst. Het biedt je sowieos geen zekerheid dus in dat opzicht moet je misschien ook bekijken of je de hele behandeling van ivf aan wilt gaan.....het is niet niks en hoe teleurgesteld ben je als je dan toch zwanger bent van eentje.... Na alles wat je dan wel hebt doorstaan aan prikken, puncties etc.

 

Ik wil niet negatief klinken meis, ik kan me zo goed voorstellen dat je graag meer dan een kindje wilt en daar alle mogelijkheden voor onderzoekt. Zelf mogen wij inmiddels twee embryo's terug laten plaatsen en eerlijk is eerlijk, ondanks alle risico's hoop ik ook op een tweeling dus ik zal de laatste zijn om daar iets ove te zeggen..

 

Het beste wat je kunt doen is erover gaan praten met IVF artsen. Willen en kunnen zij je helpen? Ik wens je in ieder geval veel succes en sterkte,

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames!

 

Heel erg bedankt voor jullie reacties!

Ik ga het internet nogeens verder afzoeken naar info. En inderdaad met een arts praten, om te kijken wat de mogelijkheden zijn met mijn bijzondere verzoek, als die er uberhaupt zijn.

 

Het is voor mij zo'n moeilijke afweging. Ik heb al veel over IVF gelezen, en ik snap echt dat het bepaald geen pretje is om mee te maken. Maar als het mogelijk zou zijn, en het geeft mij een grotere kans op een meerling, heb ik het er allemaal graag voor over.

 

Ik ben blij dat jullie mijn dilemma begrijpen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel erg benieuwd was naar de reacties.

 

Adoptie zou ook altijd een optie zijn, maarja, ik ben gewoon egoistisch en wil kids van ons samen. Dat lijkt me zo mooi! Ik werk in het onderwijs, dus heb dagelijks die kleintjes om me heen incl zwangere moeders. En dat wil ik ook! Alles zelf meemaken.

 

Het wordt me wel alsmaar meer duidelijk, dat het een ingewikkelde reis gaat worden...

Ik blijf het hier in de gaten houden, en mocht ik nieuws hebben dan beld ik het!

 

Succes met jullie kleintjes (in wording) en natuurlijk degene die er al zijn!

 

Groetjes, Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use