Jump to content

Vraag over ligging placenta


Guest Hope30

Recommended Posts

Guest Hope30

Hi iedereen!

 

Ben nu 15 weken en 3 dagen zwanger, en heb een vraagje.

 

Met de 12 weken echo bleek al dat mijn placenta aan de voorkant lag. En dat ik mijn kindje later zou gaan voelen. Maar na zoveel jaar bikkelen en tussen hoop en vrees leven, vond ik het erg fijn om wel bevestiging te hebben of het goed gaat. Gisteren dus een Angelsounds Fetal doppler aangeschaft en net binnen gehad.

 

Ik moest vandaag op controle bij vk. Ze voelde eerst aan mijn baarmoeder, en daarna pakte ze de doppler om het hartje te laten horen. Maar ze kon het niet vinden, en wij hoorde maar niets. Pfff, raakt half in paniek!! Dus toen pakte ze de normale buikecho ding erbij, en gelukkig zagen we een perfect kindje met een perfect hartje! Yeah! Alleen zei de vk: jouw placenta lig aan de hele voorkant, en is ook dik. SHIT dacht ik...Ze zei ook dat het heeeeel lang gaat duren voordat ik het kindje ga voelen. En met die angelsound zou het ook nog even duren voordat ik zelf het hartje zou horen, :mad:

 

Nu mijn vraag: heeft iemand van jullie ook de placenta aan de voorkant? En zoja, wanneer voelde jij het kindje?

 

Wat bedoelde ze nou met een dikke placenta? Zit daar ook nog verschil in?

 

En is het mogelijk dat je het kindje ook aan de zijkant kan voelen bewegen of de onderkant? Of kan dat helemaal niet door die placenta?

 

En vandaag dan gelijk die angelsound geprobeerd thuis. En idd, kon niets anders dan mijn eigen hartslag horen. Shit shit dacht ik. Maar ineens tot 2x toe heeeel even het hartje vd baby gehoord. Was heeeel even, maar wel duidelijk. Weet iemand wanneer ik dan zelf het hartje zou kunnen horen met de angelsound?

 

Sorry voor mijn vragen, mijn 1e zwangerschap, en ik baal een beetje, hahahaha!

 

In ieder geval alvast bedankt, en een fijne dag nog!! :icon_flower:

Link to comment
Share on other sites

Hi Hope,

 

Bij mij ligt de placenta ook aan de voorkant. En ik voelde de baby zo rond de 19 weken voor het eerst.

Wat een dikte van een placenta uitmaakt, weet ik niet, dat zou je volgende keer toch aan je verloskundige moeten vragen.

Ik zou me er niet druk om maken. Ik heb om die reden ook nooit een Doppler aangeschaft, zou er onzeker van worden.

Fijne dag!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hope,

 

Ik had ook de placenta aan de voorkant, kan me niet meer herinneren wanneer ik haar voelde bewegen (is 8 jaar geleden) maar ik weet wel dat ik haar (helaas) minder voelde bewegen dan bij een achterliggende placenta. Ik vond dat ook heel jammer want dat is juist zo mooi aan zwanger zijn maar ja, het gaat er om dat je een gezond kindje krijgt toch? Maak je geen zorgen, je voelt heus wel wat hoor! Succes!

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Bij Thomas had ik mijn placenta ook aan de voorkant en ik denk dat het wel tot week 21 of 22 duurde voordat ik echt het idee had dat ik de kleine voelde. Ik voelde hem toen voornamelijk onderin (schaamstreek) en uiterst links en rechts van mijn buik (dus precies waar de placenta niet lag). Maar ik voelde de kleine wel degelijk! Het duurde alleen wat langer en het was ook niet continu, meestal op ongeveer dezelfde tijden van de dag. Bij deze zwangerschap ligt de placenta juist helemaal aan de achterkant en voel ik de kleine veel beter en vaker.

In het begin vond ik het met Thomas ook wel jammer dat ik de kleine zo moeilijk en weinig voelde, maar later in de zwangerschap vond ik het wel een voordeel omdat ik niet bont en blauw getrapt werd.

Met de doppler heb ik geen ervaring. Overigens, dat ik het kindje zo laat voelde, wil niet zeggen dat jij dat dan ook hebt. En ook al ligt je placenta aan de voorkant, je zal het kindje straks echt wel dagelijks gaan voelen, daar hoef je niet bezorgd over zijn. 15 weken is nog vroeg om je kindje te voelen en ik ken ook verhalen van mensen die de placenta voor hadden en rond 18/19 weken wat voelde.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hope, bij mij ook aan de voorkant en ik voelde hem in week 22 heel duidelijk en toen wist ik dat ik dat wat ik eerder had gevoeld idd het kindje was. Dus met wijsheid achteraf week 20.

 

Heel irritant want als je op babybytes las, voelde iedereen het in week 16 en 17 en ik werd daar erg ongerust van. Maar het kwam vanzelf goed, don't worry. En die angelsound ben ik nooit aan begonnen omdat ik als de dood was dat ik het niet zou kunnen horen. geeft hoop stress.

 

Liefs

noor

Link to comment
Share on other sites

hoi hope

bij amy lag de placenta ook aan de voorkant

ik voelde haar bij 22 weken

ook lag ze erg diep zei de gyn 11 cm diep in mijn buikholte

ik weet niet wat normaal is hoor maar moest bij echo's op mijn zij liggen om haar goed in beeld te krijgen

 

nu bij deze beeb ligt de placenta aan de achterlkant

ben benieuwd hoe lang het nu duurt voor ik wat voel

ook kon er nu normaal een echo gemaakt worden

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hope,

 

Ik heb bij beide zwangerschappen de placenta aan de voorkant, maar voelde mijn zoontje met 16 weken en dit kindje voelde ik voor het eerst met 14 weken, dus het kan best dat je het binnenkort wel gaat voelen hoor, maar met de angelsound ging bij mij voor geen meter, pas rond de 20 weken kon ik het hartje goed vinden.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hope30

Pfff, gelukkig valt het dus best wel mee, als je placenta aan de voorkant ligt. Ik had allemaal doemscenario's in mijn hoofd, hahaha! Ik probeerde gisterenavond nog een keer de angelsounds, maar helaas. Vanmorgen werd ik wakker en had een vaag voorgevoel, zo van: nu moet je het proberen. En dat deed ik ook. En jaja, ik hoefde heel kort te zoeken en vond het hartje net boven mijn schaambeen. Heel zacht, omdat het idd gedempt werd door de placneta. Ik deed gewoon het geluid harder, en het was fantasich! Ik gelijk mijn man bellen, en ik kon het niet geloven, hahaha! Dus weer op bed liggen en nog een keer proberen. Kindje was volgens mij net verplaatst, maar weer hoorde ik het hartje, en toen floep, zwom ie weg leek het, haha!

 

Iedereen heel erg bedankt voor de reacties, het stelde me toch gerust!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use