Jump to content

wat voor vragen kan je bij de psy verwachten?


eiceldonateur

Recommended Posts

Ik heb zelf in het VU gedoneerd.

Daar hebben ze een heel uitgebreid psychologisch onderzoek. 5 Gesprekken minimaal. Een beetje overdreven m.i.. Dit is in andere ziekenhuizen/klinieken niet het geval.

Je hoeft je geen zorgen te maken. Als jij wilt doneren voor de goede redenen, niet uit financieel winstbelang, en eerlijkheid naar het toekomstige kind toe. Niet om moeder te worden maar om het moederschap aan een ander die zelf geen moeder kan worden te gunnen. En het belang van het toekomstige kind voorop.

Een pré is zelf een voltooid gezin. Er is een hele kleine kans op complicaties waardoor de vruchtbaarheid van jou kan worden aangetast.

Weet je het zeker is je gevoel goed.

Dan zit het allemaal wel goed.

Je wordt besproken in een team daarna krijg je ongetwijfeld akkoord.

 

Heel veel geluk. Laat je het weten hoe het is gegaan?

Link to comment
Share on other sites

Hallo Engel!

 

Wij hebben ook gesprekken moet voeren wat betreft eicel donatie alleen waren wij de wensouders maar weet alle vragen van onze donor;)

 

Wij lopen in het UMCU en daar heb je een keer een gesprek eerst hebben de wensouders een gesprek daarna jij en daarna weer de wensouders dit alles op 1 dag en dan is het wachten op de commisie of je goed gekeurd bent als donor.

Onze donor kreeg de volgende vragen

 

gezin voltooid?

reden van donatie?

Financieel of ze er geld voor kreeg.

Hoe zij dan het eventuele kindje ging zien ( omdat zij mijn vriendin is dus onze dochter vaak ziet)

eigenlijk waren dit de voornaamste vragen die ze heeft gehad ook wij hebben ons er druk over gemaakt maar achteraf is dat helemaal niet nodig.

 

heel veel succes en ook ik ben benieuwd hoe het afloopt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use