Jump to content

IVF In Belgie & Ziekenfonds?


Fee

Recommended Posts

Ik heb 15 november een intake in Gent voor onze tweede poging (ICSI).

Kan iemand mij misschien een tip geven over hoe je dat het beste kunt regelen met het ziekenfonds (ik zit bij Agis)? Welke stappen moet ik ondernemen en waar moet ik aan denken?

 

Ik heb begrepen dat een ICSI in Belgie duurder is dan in NL, op hoeveel eigen bijdrage moet ik ongeveer rekenen?

 

Welke valkuilen komen jullie tegen?

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Haj Fee,

 

Spannend dat jullie voor je 2e ICSI naar België overstappen.

Wij hebben onze 1e ICSI ook in België gedaan; bij Dr. Valkenburg van LIFE - Leuven.

Bij onze verzekeraar (Univé Zorgzaam) hoefden we hiervoor alleen een verwijsbrief van een Nederlandse gynaecoloog te hebben.

Maar ik heb ook wel eens gehoord dat je bij sommige verzekeraars eerst om toestemming moet vragen....

Vwb de rekeningen: wij kregen na elk consult een rekening mee naar huis (ik weet natuurlijk niet hoe dat in Gent gaat).

Die betaalden wij en vervolgens declareerden wij die bij Univé.

En de medicijnen haalden we gewoon bij onze eigen apotheek in Nederland.

Uiteindelijk hebben we alleen een deel van de punctie (zo'n 600 euro) niet vergoed gekregen.

Omdat daar een vergoeding tegenover staat naar Nederlandse maatstaven en in België is het idd duurder.

En valkuilen zijn we eigenlijk niet tegen gekomen...

Het was soms alleen een heeeeel end rijden, maar dat hadden we er graag voor over!!

Ik hoop dat ik je een beetje heb geholpen en ik hoop dat België jullie net zo veel goeds brengt als ons!!

 

Groetjes Ilona

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ilon, dank voor je antwoord! Dus als ik het goed begrijp waren jullie in totaal 600 euro 'extra' kwijt?

Ik denk dat onze gynaecoloog helemaal niet blij is met onze beslissing om naar Gent te gaan (we moeten het nog zeggen), omdat het pas onze tweede poging is en omdat we geen bevruchting hadden bij de eerste poging. Zal zij ons dan wel door willen verwijzen?

Wat te doen als zij niet wil doorverwijzen?

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben bij Univé Zorgzaam het meest uitgebreide pakket en die 600 euro is alles wat het ons heeft gekost, want de rest werd gewoon vergoed!

Dit is uiteraard naast de standaard eigen risico van 170 euro (dus eigenlijk 600+170 = 770 euro).

Maar dat kan per zorgverzekering natuurlijk wel schelen, want niet elk pakket vergoed evenveel....

Ik had van tevoren trouwens gebeld naar Univé over de vergoeding van ICSI in het buitenland en daar werden we ook echt niet wijzer van!!

We kregen namelijk 3x een ander verhaal te horen...

Uiteindelijk zijn we naar een Univé-winkel gegaan en die hebben alles voor ons uitgezocht en uitgeprint (zodat we het zwart op wit hadden).

 

Vwb de gynaecoloog; wij hebben zelfs geen 1x een poging in Nederland gedaan (alleen 6x IUI), dus onze gynaecoloog was ook een beetje verbaasd...

Maar we hebben het onder de noemer 'second opinion' gegooid en daar heeft iedereen recht op.

Aan de hand van de secoond opinion zijn we bij Dr. Valkenburg gebleven.

Ik heb toen de gynaecoloog gebeld dat we voor de vergoeding van de verzekering een verwijsbrief van hem nodig hadden en toen kregen wij die gewoon.

Heel veel succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Fee ik heb in het andere topic al gereageerd.

 

Wij kregen alle 3 de icsi's compleet vergoed. Wij zijn verzekerd bij CZ en hebben niks zelf hoeven te betalen.

 

Een complete icsi gehandeling kost in Gent ongeveer 3500 euro. Meds haalden wij ook gewoon in Ned bij de apotheek. Als je zelf meds zou moeten kopen kan je ze het beste daar in het ziekenhuis halen, is stukken goedkoper.

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use