Jump to content

Terugplaatsing van vers embryo op dag 5


noor

Recommended Posts

Hoi

 

Bij mijn aanstaande verse icsi (met imsi) behandeling in Brussel ga ik kiezen voor terugplaatsing op dag 5 ipv dag 2 of 3.

 

De reden dat ik hier om gevraagd heb is dat ik zo hoop de voortijdige stoppers er uit te filteren zodat alleen (een) embryo('s) wordt teruggeplaatst dat sterk genoeg is om dag 5 te halen. Nadeel kan zijn dat er geen terugplaatsing plaatsvindt omdat geen van de embryo's het gehaald heeft.

 

De reden dat ik dit wil is dat ik niet veel tijd meer heb (wij hebben een deadline van nog ca 9 maanden gesteld om zwanger te raken, als het dan niet gelukt is krijgt ons kindje geen broer of zus meer; dit ivm onze leeftijd).

 

Ik weet dat de baarmoeder de allerbeste omgeving is voor een embryo dus misschien haalt een embryo in het kweekmedium dag 5 niet, terwijl hij het in de baarmoeder wel gered had, maar wij willen deze methode toch graag een keer proberen.

 

Zijn er meer mensen die terugplaatsing op dag 5 van een vers embryo hebben gehad (dus geen cryo's, die zijn meestal op dag 5).

 

ben heel benieuwd naar jullie ervaring. Ik kan nog terug namelijk; maar iets in mij gelooft er in.

 

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

Lieve Noor,

 

ik heb geen ervaring sorry...Maar ik hoop zoooooo erg, en ik duim heeeeeel hard dat het deze keer raak is!! Het moet gewoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

:goodluck:

Link to comment
Share on other sites

Ook geen ervaring. Ik wist niet eens dat het mogelijk was.

Maar nu heb je recent 2 cryo's dus hopelijk is het helemaal niet nodig!!

Mij is geadviseerd om geen doensenario's te bedenken en nu te concentreren op deze zwangerschap.

Positief denken. Ga voor je duimen. We lopen bijna gelijk met onze poging trouwens!

Link to comment
Share on other sites

Ja tuurlijk eerst vol goede moed deze poging doen! absoluut, maar ik heb altijd graag een plan b... aard van het beestje denk ik!

 

Ja in brussel doen ze het vaker, volgens mij heeft babeth t ook gehad, maar weet het niet zeker. De slagingskansen zijn hoger maar de kans op tweelingzwangerschappen ook en daarom wordt het niet veel toegepast. Bovendien komt het dan regelmatig niet tot een tp, een risico dat niet veel mensen willen lopen. plus wat ik al eerder noemde, wie weet had een embryo het in de baarmoeder wel gered maar in het kweekmedium net niet.

 

Na ja ik denk nog even maar eerst even deze 2 koesteren!

 

Groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

hopelijk natuurlijk helemaal niet nodig! maar heb hetzelfde, ik heb ook altijd graag plan b achter de hand, dus begrijp dat volkomen.

 

ik weet dat ze het voorheen in Rotterdam ook deden, maar omdat idd het risico erg groot was dat je geen goede embryo's krijgt, zijn ze daarvan afgestapt. Zelf zou ik het denk ik wel eng vinden, je loopt immers risico dat het helemaal niets wordt. Ja en als het dan tot tp komt is de kans wel groter, maar per gestarte poging dus niet lijkt mij

Nou zeg ik misschien iets heel doms, maar is het ook mogelijk om 1 embryo op dag 3 terug te laten plaatsen en 1 op dag 5 indien er nog een goede is? Dan heb je iig zeker weten 1 aan boord. anders is het misschien wel heel snel einde oefening.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use