Jump to content

Even voorstellen!


FemkeH

Recommended Posts

Hoi allemaal, ik ben Femke, en onwijs trotse moeder van twee mooie meiden! De een van een icsi behandeling en de tweede is een cryo van dezelfde behandeling... Ze zijn inmiddels 5 en 3, en het is al die tijd maar blijven kriebelen, we zijn inmiddels een icsi-behandeling verder en ik heb afgelopen donderdag een cryo teruggekregen! Nog een week wachten voor ik weet of deze wil blijven zitten, spannend! Ik kwam toevallig op deze site en vind het super, veel info, en steun. Dat kun je soms wel gebruiken... Voor nu gaat het Prima met me, lekker bezig met de utrogestan, blijft een ranzige bedoeling, en druk met de meiden, dus weinig tijd om de gaan zitten piekeren!

Ik heb nog wat cryos in de vriezer, maar hoop ze niet nodig te hebben...

Na drie icsi-behandelingen, twee cryo-tp's en twee gezonde kinderen inmiddels een ervaringsdeskundige...

Link to comment
Share on other sites

Hoi Femke!

 

Ben iets minder ervaringsdeskundige, maar heb ook afgelopen donderdag tp gehad van 1 cryo. Spannend he die wachtdagen! Ben er vrij nuchter onder maar hoop toch altijd weer dak vroeg kan testen haha! De vorige 2 keer werd ik gewoon netjes op tijd ongesteld...

Hopen op goede berichten de komende dagen!

 

Liefs Kwisjuh

Link to comment
Share on other sites

Dank allemaal voor de reacties! Het is idd spannend... Kwisjuh, mag jij ook over een week testen?

Ik had vorige keer zo'n enorme buikpijn dat ik was gestopt met de utrogestan, wist al dat het niet goed zat. Werd idd meteen ongesteld.

Balen is dat, maar het feit dat ik al twee meiden heb helpt wel, ik weet dat het kan, en de drukte overdag laten de uren voorbij vliegen!

Link to comment
Share on other sites

Hey Femke, Ik mag officieel vrijdag 07-10 pas testen. Das vandaag over een week. maar zoals ik al zei,de vorige keren was ik op de dag van mijn geplande menstruatie ongi dus ik hoef niet te wachten tot volgende week als het mis gaat! Maar ik zal mezelf toch niet in kunnen houden, misschien maandag alvast een keertje testen. Dan is mijn NOD. Jij mag woensdag al testen? Bij welk ziekenhuis loop je? Wij bij het UMCU. Heb je al ergens 'last' van? Krampjes ofzo? Hoe ging het bij je twee meiden?

Groetjes Kwis

Link to comment
Share on other sites

Bij de meiden had ik nergens last van, toen dacht ik dat het niet goed was omdat ik niets voelde... (een moeder hoort toch te voelen als ze zwanger is dacht ik). Als het mis ging heb ik last van allerlei menstruatie lachten en 'plokjes' in mijn buik (kan het niet anders uitleggen), nu wel wat last van mijn onderrug, verder valt het wel mee, ben wel bang dat het niet is gelukt deze keer. Toch morgen maar stiekem een restje halen... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hoi kwis en anderen,

Ik kon mijzelf niet bedwingen en heb een predictor early gehaald... Twee duidelijke streepjes, dus hartstikke zwanger! Dat had ik echt niet gedacht! We zijn zo blij!

Ik hoop dat jij ook positief resultaat hebt kwis, lijkt me heel bijzonder. Is het je eerste? Ik ben in blaricum en vu in Amsterdam in behandeling.

Link to comment
Share on other sites

Heek, ben ik weer...

Gisteren bij ziekenhuis geweest om bloed te prikken, maar de hoeveelheid hcg was laag. 54 i.p.v. 200. Maandag dus weer terug om opnieuw bloed te prikken.

Wel teleurgesteld, want ik vermoed dat het niet goed gaat, toch maar koppie omhoog, want we hebben nog twee rietjes!

Ben Benieuwd wat jij vrijdag hoort kwis, je weet t maar nooit!

 

p.s. Ik vind dat een embryo terug plaatsen Maar niets, de kansen zijn al zo klein, en je ziet het ook in de statistieken, een embryo verlaagt de kans op zwangerschap enorm...

Daarbij heb ik heeel goede ervaringen met het terugplaatsen van twee embryo's. Er is er altijd een blijven zitten.

Ik neem heel graag het risico op een tweeling, je hebt je handen toch vol met een gezin, dan maakt een meer echt niet uit...

Maar goed dat moest ik eventjes kwijt!

Fem

Link to comment
Share on other sites

damned Femke..slecht nieuws! da's zeker flink balen; sterkte!

 

Kwisjuh..succes nog even hoop houden!

 

Ook wij zijn in het trotse bezit van 2 prachtige dochters (3,5 en 1 jr) en hebben nog 6 cryo's over.

(ook volop ervaring: IUI, ICSI, cryo's en helaas te vroeggeboorte zoon door vanishing twin)

...volgende week donderdag hopen we een tp van 2 cryo's te hebben!

Link to comment
Share on other sites

Hi Femke, beetje laat maar: welkom op het forum. Wat wordt je momenteel heen en weer geslingerd tussen hoop en zorgen. Hoop voor je dat je HCG waarde vandaag stukken hoger is! Zo te lezen slaat de behandeling bij jou goed aan gelukkig. 2 kindjes uit 3 ICSI pogingen, dat doen niet veel meiden hier jou na. Fingers crossed dat je vandaag beter nieuws te horen krijgt!

 

Simone, jij ook al 2 mooie meiden! En ook al heel wat meegemaakt. Heel veel succes donderdag!

 

 

 

Ben ook de trotse moeder van een meisje (je zou haast denken dat ICSI voornamelijk meiden voortbrengt ;-)) en wij gaan nu voor de 2e. Hebben eind oktober de tp van 2 cryo's. Wij plaatsen ook 2 terug. Zelfde reden als Femke.

Link to comment
Share on other sites

Ja ja daar ben ik weer! De hcg-waarde is gestegen van 54 naar ruim 700! Dat houdt kort gezegd in dat ik hartstikke zwanger ben!!!!

Nu op naar de volgende stap, eind oktober de echo, ook spannend!

Kwis, heb jij ook goed nieuws? Hoop het zo voor je!

Voor Simone en Marieke, ook succes! Je weet dat het bij je kan, dus gewoon voldouden!

 

Ben even helemaal euforisch, manlief druk met kijken naar groooooote auto's... Ieder z'n ding!

Link to comment
Share on other sites

:happydance: Femke! gefeliciteerd! die uitslag liegt er niet om! geweldig!

op welke dag na tp had je dan eerst de bloedtest? geniet ervan; niks mis met een lekkere grote auto vol kids!

(mega spannend weekend achter de rug!!)

 

Mariek; ja allemaal meiden hier .. mooie naam heeft je dochter!

Ik snap jullie reden van TP 2 cryo's. Zelf wil ik ook zoveel mogelijk kansen.Zit nu ook nog in de luiers, dus extra drukte welkom.

Behandelingen zelf vallen mij ook best wel zwaar en dat telt dan ook wel weer mee.

Echter is het wel zo dat wij de risico's ook meegemaakt hebben (alle bijwerkingen van een behandeling bijna aan den lijve ondervonden)

én toch de keuze weer voor 2 in de hoop dat we het nu wel gehad hebben met de risico's.

 

Tijd gaat ontzettend snel hier, daar vast ook met een klein peutertje van 2,5 jr.. eind okt is inzicht. succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik had de eerste bloedtest twee weken min 1 dag na de terugplaatsing. Nu hoorde ik vandaag van m'n schoonzus dat dat vaker voorkomt met een cryo, dat je hcg wat laag is in het begin... En nee, ik had weinig kwaaltjes, wel een paar hele gekke dat wil zeggen nachtmerrie (van de hormonen) en daardoor al snel uit de roulatie op het werk. Ben er nu aan gewend en ik weet hoe het komt, dus zal dat ook veel beter gaan.

Link to comment
Share on other sites

Mariek; ja allemaal meiden hier .. mooie naam heeft je dochter!

 

Dank, Simone!

Zie nu je handtekening. Je hebt inderdaad al heel wat meegemaakt... je kindje verliezen met bijna 20 weken, vreselijk. Gelukkig daarna 2 gezonde dochters, maar zoiets vergeet je volgens mij nooit. Duim voor je dat dit cryootje lekker blijft zitten straks!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Vandaag weer goed nieuws! De eerste echo... Ik heb een prachtige hartslag gezien! Volgens de berekeningen nu 7 weken zwanger, uitgerekend half juni...

Ik voel me zo dankbaar en gelukkig, zelfs de continue misselijkheid onderga ik met een glimlach ( met n kleine onderbreking als ik naar de plee ren! )

Link to comment
Share on other sites

Hoi lieve meiden!

 

Sorry ik heb niets meer laten horen maar ik zag dat jullie naar me vroegen. Helaas is de vorige poging mislukt, Keurig op tijd werd ik ongi. Dit was de laatste Cryo dus nu heel het circus opnieuw. 15 dec punctie en 18 dec terugplaatsing. Daarna lekker op vakantie dus wie weet in het nieuwe jaar beter nieuws!

 

@ Femke: Van harte meis, ik las dat het nog even spannend was, maar nu een mooie echo gehad! Wat goed!! Geniet ervan ik gun het je enorm!

 

@ Simone: Hoe is het bij jou gegaan?

 

@ Marieke: vandaag tp gehad las ik? Hoe ging het? Ik duim voor je!!

 

Liefs Kwis

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use