Jump to content

Wat kunnen we verwachten (in Voorburg)


NCM
 Share

Recommended Posts

Hai!

 

Wij zijn vorige week doorgestuurd vanuit gyneacologie (denk ik) naar de ivf/icsi afdeling van Voorburg omdat mijn man te weinig goed zaad heeft. Wat ik me heel sterk afvraag is wat we nu kunnen verwachten. De gyneacologe zei dat we de meeste onderzoeken nu wel gehad hebben maar zouden we dan meteen kunnen gaan starten met de pil en met het injecteren van hormonen? Of welke onderzoeken moeten we nog door? We hebben gehad: temperatuurcurve en 3x bloedprikken, 2x zaadonderzoek, chromosoomonderzoek en hormoononderzoek bij man, HSG foto.

 

We hebben meteen bloed laten afnemen voor het onderzoek naar infectieziekten en ik las dat er een opzwemtest is die gedaan moet worden maar hebben we het dan gehad? Ik hoop gewoon zo dat we voor het einde van het jaar een poging mogen doen.

 

Hopelijk kunnen de dames die wat verder in het proces zitten me wat meer vertellen. Ik kan zo weinig vinden op internet (waarschijnlijk omdat het ook zo situatieafhankelijk is?)

Link to comment
Share on other sites

Hoi NCM,

 

Welkom op dit forum. Ook ik ben in behandeling in Voorburg en zijn net gestart met onze eerste ICSI poging. En net als bij jullie is de reden voor ICSI het slechte zaad van manlief. Bij mij is alles in orde.

 

Ik weet natuurlijk niet hoe jullie protocol eruit zal zien, maar kan je wel vertellen hoe ons traject is gelopen. De onderzoeken die wij aanvullend op die van jullie hebben gehad zijn: een inwendige echo bij mij (om te kijken of er geen vleesbomen of cysten zijn) en een lichamelijk onderzoek bij mij man (om te kijken of er geen lichamelijke oorzaak is die het slechte zaad verklaard).

 

Mijn ervaring is dat het heel snel gaat als je eenmaal in behandeling bent op de IVF/ICSI afdeling in Voorburg. Wij hadden 19 september onze intake. De onderzoeken die bij ons nog ontbraken (hormoononderzoek en lichamelijk onderzoek van mijn man en een hormoononderzoek (AMH) en inwendige echo bij mij) zijn na de intake uitgevoerd. Ze hebben de planning zodanig gedaan dat als alle uitslagen goed waren, we geen cyclus meer hoefde te wachten! Op 10 oktober waren alle uitslagen binnen en op 13 oktober zijn we begonnen. Heel efficiënt dus! Wij hebben nu w.s. dinsdag a.s. de punctie en daarna hopelijk een terugplaatsing. Oftwel: Na de intake zijn wij binnen 1 maand gestart!

 

Ik vind de begeleiding hier overigens erg prettig. De gynaecologen en verpleegkundigen zijn betrokken en kennen je dossier. Er wordt goed naar jouw individuele situatie gekeken en de behandeling wordt hierop afgestemd. Ze leggen goed uit wat je kunt verwachten. Ik heb dit in een ander ziekenhuis wel anders meegemaakt. Kortom: ik ben helemaal blij met Voorburg!

 

Nog even over de opzwemtest: het verschil tussen een gewone zaadtest en een opzwemtest is dat ze bij een opzwemtest kijken hoeveel goede zaadjes er na de test overblijven. We hebben dit in Voorburg gedaan en mijn man moest hiervoor op de afdeling zelf zaad produceren. Je maakt hiervoor een speciaal een afspraak en krijgt dan een formulier met instructie mee. Als het nog niet is uitgevoerd, dan kan dit onderzoek over het algemeen vrij snel (lees: binnen een tot twee weken) plaatsvinden.

Link to comment
Share on other sites

Oh ja: hebben jullie al een datum voor jullie intake?

 

En je kan ook even bellen met de afdeling gynaecologie om te vragen of jullie al een opzwemtest hebben gedaan. Zo niet: dan zou je kunnen voorstellen om dit gedurende de wachttijd voor de intake te doen. In dat geval heb je kans dat je de eerstvolgende cyclus na de intake al kunt starten!

Link to comment
Share on other sites

Onze ervaring is ook dat je heel snel kunt starten als je eenmaal 'door de deuren' van de ivf afdeling bent. Je krijgt dat idd nog een echo, de opzwemtest en wij moesten beiden een antibioticakuur slikken. Daarna krijg je uitlge/prikinstructie en een prikschema en dan kun je je meestal gelijk de volgende cyclus aanmelden. Verder vinden we het gewoon een heel erg fijn, meelevend en kundig team waar je altijd met vragen terecht kunt.

 

Succes en ik hoop dat jullie snel kunnen starten!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use