Jump to content

Medisch Centrum Kinderwens (MCK)


Liminous
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Wij hebben volgende week een gesprek in het MCK voor het eventueel overstappen, maar ik zou graag wat ervaringen lezen met dit ziekenhuis.

 

Momenteel zitten we bij de VU maar de laatste tijd hebben we steeds vaker het gevoel een nummertje te zijn. Vorige maand moesten we verplichte rust omdat ze vol zaten, maar wel met de garantie dat we deze maand wel aan de beurt zijn.. Nou, deze maand is het dus weer hetzelfde liedje.. Weer een maand verplichte rust en nu willen ze me zelfs 5!! weken aan de pil hebben. Dit gaat tegen al mijn gevoel in. En zo zijn er nog meer dingen waar we onze vraagtekens bij hebben.

 

Dit hele traject is al onzeker genoeg en om iedere maand nog meer in onzekerheid te zitten over het wel of niet krijgen van een behandeling, zien wij niet zo zitten.

 

We hebben ook een aantal vragen hierover voorgelegd bij de VU en als het goed is komen daar deze week antwoorden op. Al met al hebben we een boel om over na te denken en zou ik het fijn vinden om jullie ervaringen te lezen

Link to comment
Share on other sites

Hoi Liminous wij zijn na drie pogingen overgestapt van het maasstad naar mck. Hebben trouwens ook een gesprek gehad in voorburg waar ik me ook heel prettig bij voelde. Reden dat we naar mck zijn gegaan was dat je daar niet zo'n ziekenhuis gevoel krijgt en dat je niet een uur zit te wachten als je een afspraak hebt. Wij konden trouwens gelijk beginnen maar hebben zelf een maandje uitgesteld maar dat is wat je zelf wilt. Ook wilde ik graag menopur spuiten ipv gonal en dat was ook geen probleem. Wij hadden een afspraak bij dr crooij en die heeft ook de punctie en terugplaatsing gedaan en met succes! Ben nu 19 weken zwanger. Enige nadeel was voor ons de verbinding, wij komen uit de buurt van Rotterdam dus altijd file maar ze denken daar goed mee dus afspraken na of voor filetijd kan ook. Ik had trouwens de punctie in de zomervakantie dus redelijk rustig op de weg :-) succes!

Link to comment
Share on other sites

@ limi: ook hier ff... Jemig meis wat een K*Tstreek dat ze jullie nog een maand willen laten wachten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik zit zelf in t Erasmus in R'dam, maar voel me daar soms ook een nummertje.... Meis iedereen kan je een advies geven, maar uiteindelijk zeg ik: volg gewoon je eigen gevoel!!!!!! Jij moet het ondergaan waar jij je het prettigst bij voelt!!!!!!!!!!!!!

Je verdient het gewoon, helemaal na je bbz. Weet dat nog zo goed, ik was toen bezig met ronde 1 en heb toen zo om je gehuild.....

 

 

Lieverd een hele dikke knuffel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Liminous,

Ik had kinderwens toen ik 20 jaar was (ben nu 39),

Wij zatten toen in SFG en Erasmus in Rottedam, (in Erasmus werd de terugplaatsing gedaan )

maar bij de tweede poging had ik een miskraam gehad,

't werd mij te veel en had toen rust genomen maar van maanden werd het jaren en

intussen was ik spontaan zwanger geworden maar toen bleek het een bbz te zijn,

of dat alles niet genoeg was had ik nog een klap te verwerken,

toen was het voor mij wel genoeg na alles, ;t was een moeilijke tijd,

maar na weer wat jaartjes verder werd het verlangen naar een kindje toch sterk,

we willen het zo graag maar waren ook bang dat het niet meer zou lukken gezien ons leeftijd (of weer een teleurstelling van miskraam)

toevallig zat mijn man op de internet te zoekken naar informatie enzv: en zo kwam hij teregt bij mck,

we hadden toen daar eerst een gesprek en je had daar helemaal geen ziekenhuis gevoel,

ze zijn daar ook heel vriendelijk, wij hebben onze derde poging daar gedaan ,

ik had een terugplaatsing van 2 emmy's en nog eens twee keer een terugplaatsing van cryoo's

maar ik was niet zwanger. (dat alles heeft bijmekaar een jaar in beslag genomen,)

in december hadden wij weer een gesprek gehad en hebben toen besloten om nog een poging te doen,

maar dan na de feestdagen, dat was geen probleem zodra ik dan mijn menstruatie had

moest ik ze bellen, maar intussen was er een overlijden van familie toen zijn we in april verder gegaan,

ik heb toen weer een terugplaatsing gehad van 2 embryo's en ben nu 29 weken zwanger van 1 (donderdag 30 weken),,

ik heb nog 4 cryo's in twee rietjes,

Ik zou zeggen volg je gevoel , (dat hebben wij ook gedaan).

en wens je heel veel succes,

o, ja wat ik ook heb gebruikt bij de laaste poging (waarvan ik nu zwanger ben) is multivitamine , tarwekiemolie en granaatappelsap,

Liefs Marie.

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

Wij hebben 4 icsi pogingen bij MCK gedaan, en de PESA bij het Rijnland ziekenhuis (samenwerkingsverband met MCK).

We waren erg tervreden over de "klantvriendelijkheid", de verpleging en de artsen. Jammer genoeg niet zwanger geraakt, daarom zijn we nu overgestapt naar Dusseldorf.

 

Heel veel suc6 gewenst

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use