Jump to content
Sign in to follow this  
ChrisH

Thais eten

Recommended Posts

Aankomende week hebben 4 collega's uit mijn team een etentje georganiseerd, omdat zij allemaal 12 1/2 jaar in dienst zijn. Een hele feestelijke gebeurtenis dus. Nu is bekend geworden dat we bij de Thai gaan eten. Ik vraag mij af of ik nu probleemloos Thais kan eten, gelet het pittige en kruidige eten. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik zelf absoluut geen fan ben van de Thaise keuken. Ik ben de enige zwangere in ons team en ik vind ook niet dat zij bij hun restaurantkeuze met mij rekening hoeven te houden. Het is hun feestje.

 

Maar wat zouden jullie doen? Wel of niet mee gaan eten? En nog belangrijker, kan het kwaad voor mijn ongeboren baby's?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij kan het geen kwaad om gekruid te eten, ik dacht dat dat meer was als je borstvoeding geeft, dan krijgen ze er meer van mee. Maar als je het zelf niet lekker vindt... Je kan je ook beperken tot mildere smaken, aan de keuken doorgeven dat je zwanger bent en vragen of ze voor jou wat minder gekruid maken? Moet kunnen hoor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Chris,

 

Wij zijn 2 weken geleden terug gekomen van onze 4 weken vakantie in Thailand. Het eten kan geen kwaad. Het enige waar voor gewaarschuwd wordt, is dat je mogelijk wat last kunt krijgen van maagzuur als je spicey en gekruid eet.

Ik vond het eten trouwens niet zo gekruid. Spicey soms wel ja, maar dat was dan mijn eigen keuze ;-)...

Ik heb daar alles zelf gewoon gegeten, ook het spicey eten, en heb helemaal nergens last van gehad.

 

2 dingen:

- buitenlandse restaurants passen meestal hun standaard eten aan aan de mensen die er komen. Dus wat voor hun spicey is, is hier voor velen niet te doen, dus maken ze het vaak al wat milder dan oorspronkelijk.

- vaak kan je bij je bestelling doorgeven als je iets niet spicey wilt hebben. Daarnaast heb je ook echt wel veel Thaise gerechten die gewoon van oorsprong al helemaal niet spicey zijn, zoals de Pad Thai (Noodles met groente en een vleessoort naar keuze).

 

Succes met het maken van je beslissing, maar keuze zat in gerechten dus in ieder geval...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

je kunt kip met cashewnoten en groenten vragen, erg lekker gerecht staat bijna altijd op het menu en zeker niet pittig.

 

Sowieso zijn er best veel thaise gerechten die absoluut niet pittig zijn hoor. Maar bijna altijd hele vriendelijke lui en graag bereid om extra rekeni g met je te houden hoor.

 

Eet smakelijk!

 

groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

 

Ik ben het helemaal met de andere meiden eens: heel veel heerlijke, milde gerechten bij de Thai. Ik denk zelfs dat het een super goede keuze is als je zwanger bent: vers, niet vet en oooooh zo lekker :-). Hier heb ik nog geen goede

Thai gevonden, toch nog maar eens op zoek gaan :-)

 

Eet smakelijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik zal nog eens kijken wat te doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben uiteindelijk niet meegegaan. Niet zozeer om het eten, maar eerder omdat ik merk dat ik de laatste twee weken merk dat ik snel moe word. Sociale uitjes die te lang duren zijn net als mijn werk gewoon erg vermoeiend geworden. Volgens mij word ik een echte huismus. :heppie:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use