Jump to content

Vragenlijst PWS infertiliteit


Eva Hoeks
 Share

Recommended Posts

mijn naam is Eva, ik zit in mijn eindexamenjaar van het VWO en ben bezig met een profielwerkstuk met als onderwerp infertiliteit. Ik ben ontzettend enthousiast over dit onderwerp en vooral erg geïnteresseerd. Ik zou het hartstikke leuk vinden als u misschien mijn kleine vragenlijst in zou willen vullen.

1. Hoelang heeft u geprobeerd zwanger te raken, voordat u naar

een arts toeging?

2. Hoe oud was u toen?

3. Welke testen hebben u en uw partner ondergaan?

4. Welke conclusie is getrokken na het doen van de tests?

5. Welke vruchtbaarheidsbehandelingen hebben u en uw partner ondergaan? Hoelang bent u al met de behandelingen bezig?

6.Heeft u kinderen gekregen door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen? Zo ja, d.m.v. welke behandeling?

7. Hoe kijkt u op deze periode van uw leven terug? Positief, negatief, opgelaten, blij, verdrietig etc.?

 

Alvast onwijs bedankt!!! en Fijne Kerstdagen!! :santahat:

Link to comment
Share on other sites

Hoi Eva, hier mijn antwoorden:

1. Hoelang heeft u geprobeerd zwanger te raken, voordat u naar

een arts toeging? - bijna 1 jaar (12 cycli)

2. Hoe oud was u toen? - toen we naar de huisarts gingen 27

3. Welke testen hebben u en uw partner ondergaan? - zaadonderzoeken, bloedprikken (allebei), prostaatonderzoek, echo's (allebei), uitstrijkjes

4. Welke conclusie is getrokken na het doen van de tests? - bijna geen levende/normaal gevormde en bewegende zaadjes bij mijn man, bij mij alles ok.

5. Welke vruchtbaarheidsbehandelingen hebben u en uw partner ondergaan? Hoelang bent u al met de behandelingen bezig? - zoek-ICSI, eerste poging 1 jaar na het eerste huisartsbezoek. Uit de eerste poging (feb '09) 1 'verse' terugplaatsing, 2x cryo (ingevroren embryootjes, aug'09 en jan '10). Hiervan 2x zwanger maar miskraam. Tweede ICSI (mei'10) 1x vers: niet zwanger en 1x2 cryootjes (aug'10), zwanger. Totaal dus 2,5 jaar in de medische molen voor ik zwanger was en bleef.

6.Heeft u kinderen gekregen door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen? Zo ja, d.m.v. welke behandeling? - ja, een drieling na terugplaatsing van 2 cryo's die kwamen uit de 2e zoek-ICSI.

7. Hoe kijkt u op deze periode van uw leven terug? Positief, negatief, opgelaten, blij, verdrietig etc.? - psychisch wel zwaar (miskramen, niet weten of het ooit gaat lukken, iedereen on je heen die wel zwanger wordt) maar achteraf zeker de moeite waard. En de behandelingen zelf gingen me redelijk makkelijk af.

 

Succes met je pws en je examen!

Link to comment
Share on other sites

1. Hoelang heeft u geprobeerd zwanger te raken, voordat u naar

een arts toeging? Niet, vanwege chemokuren van mijn man wisten wij al dat natuurlijk zwanger worden geen optie was.

2. Hoe oud was u toen? Man 26 en ik 24 toen we ons aanmelden voor een fertiliteitsbehandeling.

3. Welke testen hebben u en uw partner ondergaan? Man; bloedtesten, blaasspoeling (om te kijken of er na een zaadlozing zaad in zijn blaas zou zitten). Ik; bloedtesten, (inwendige) echo's.

4. Welke conclusie is getrokken na het doen van de tests? Manlief heeft geen zaadproductie meer door de chemokuren en de operatie.

5. Welke vruchtbaarheidsbehandelingen hebben u en uw partner ondergaan? Hoelang bent u al met de behandelingen bezig? 1 ICSI behandeling, hier zijn we in totaal (tot aan de terugplaatsing) 4 maanden mee bezig geweest.

6.Heeft u kinderen gekregen door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen? Zo ja, d.m.v. welke behandeling? Ik ben momenteel 29 weken zwanger van ons eerste kindje van de 1e terugplaatsing van onze 1e ICSI poging.

7. Hoe kijkt u op deze periode van uw leven terug? Positief, negatief, opgelaten, blij, verdrietig etc.? Positief, blij, dankbaar dat het is gelukt! We zijn enorm naar elkaar toegegroeid. Naast een verdrietige periode met zaadbalkanker, chemokuren en operaties zijn wij zielsgelukkig met dit wonder dat op komst is!

 

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

1. Hoelang heeft u geprobeerd zwanger te raken, voordat u naar

een arts toeging? 1 jaar

2. Hoe oud was u toen? 33

3. Welke testen hebben u en uw partner ondergaan? Bloedtesten, zaadtest, samenlevingstest, inwendige echo's, HSG, laparascopie, volgen van cyclus

4. Welke conclusie is getrokken na het doen van de tests? In eerste instantie onverklaarbaar onvruchtbaar, later Endometriose

5. Welke vruchtbaarheidsbehandelingen hebben u en uw partner ondergaan? IUI (5x) en IVF (1x) Hoelang bent u al met de behandelingen bezig? In totaal 2,5 jaar, dus 3,5 vanaf het stoppen met de pil.

6.Heeft u kinderen gekregen door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen? Zo ja, d.m.v. welke behandeling? Ja, na de IVF 1 zoon en later zonder behandeling nog een zoon.

7. Hoe kijkt u op deze periode van uw leven terug? Positief, negatief, opgelaten, blij, verdrietig etc.? Ik kijk op deze periode terug als een van de moeilijkste perioden uit mijn leven, maar wel een periode waarin ik ontzettend veel geleerd heb en dicht naar mijn partner ben gegroeid. Achteraf gezien ben ik superblij dat ik de stap genomen heb om door te gaan met de behandelingen. Tijdens de behandelingen veel verdriet en teleurstellingen gehad, maar uiteindelijk is het toch gelukt en daar zijn we enorm dankbaar voor.

Link to comment
Share on other sites

1. Hoelang heeft u geprobeerd zwanger te raken, voordat u naar

een arts toeging? anderhalf jaar; naar de huisarts en door gestuurd naar gyneacoloog. deze stuurde ons vervolgens 6 maanden later door naar de fertiliteitskliniek

2. Hoe oud was u toen? 30 jaar

3. Welke testen hebben u en uw partner ondergaan? bloedonderzoek waaruit bleek dat ik een verhoogd FSH hormoon had bij de gyneacoloog. Bij fertiliteitskliniek oriënterende onderzoek, meer bloedonderzoeken en test waarbij ze mijn eicelvoorraad bekeken.

4. Welke conclusie is getrokken na het doen van de tests? Prematuur Ovarieel Falen (POF) oftewel vervroegd in de overgang.

5. Welke vruchtbaarheidsbehandelingen hebben u en uw partner ondergaan? Hoelang bent u al met de behandelingen bezig? Wij kwamen op de lijst voor spoed IVF met de hoogste dosis hormonen. Uiteindelijk werden we toch net voordat we daarmee begonnen spontaan zwanger ook al gaven ze ons onder de 10% kans dat we überhaupt zelfstandig zwanger zouden raken; oftewel een groot en onverklaarbaar wonder :D

6.Heeft u kinderen gekregen door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen? Zo ja, d.m.v. welke behandeling? Er zit er nu dus eentje in de oven af te bakken, in april mogen we hem verwelkomen als alles goed gaat.

7. Hoe kijkt u op deze periode van uw leven terug? Positief, negatief, opgelaten, blij, verdrietig etc.? Gemengd. In eerste instantie was onze wereld ingestort en zaten we na te denken over oplossingen in de trend van eiceldonatie, adoptie, pleegkinderen of kinderloos blijven. Dat we dan ook wel zwanger zijn geraakt heeft ons heel erg blij gemaakt. Net als een ander die hier al eerder je vragen heeft beantwoord zijn wij ook dichter na elkaar toe gegroeid en realiseer ik me terdege dat we heel veel geluk hebben gehad en dat is dus wel erg positief.

Link to comment
Share on other sites

Miepie80 Ontzettend bedankt!! En wat een prachtige drieling!

 

Melis24 Ook heel erg bedankt! En succes met de zwangerschap

 

Esk Bedankt! Geniet maar goed van je 2 kanjers haha!

 

Aukus ook bedankt en heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Eva,

 

Succes met je profielwerkstuk.

Bij deze ook mijn antwoorden hieronder:

 

1. Hoelang heeft u geprobeerd zwanger te raken, voordat u naar een arts toeging? 11 maanden

2. Hoe oud was u toen? Ik was 28 toen we naar de huisarts stapten

3. Welke testen hebben u en uw partner ondergaan? Allereerst ik meerdere inwendige echo's en bloedonderzoek en mijn man zaadtest en bloedonderzoek. Daarna bij hem nog prostaatonderzoek, echo's, chromosomenonderzoek.

4. Welke conclusie is getrokken na het doen van de tests? Sterk verminderde zaadkwaliteit, mogelijk veroorzaakt door een cyste in de prostaat, maar dat laatste is niet zeker te zeggen en zal pas na de operatie blijken.

5. Welke vruchtbaarheidsbehandelingen hebben u en uw partner ondergaan? Hoelang bent u al met de behandelingen bezig? ICSI was onze enige optie - te slecht zaad voor IUI of IVF. Het heeft 10 maanden geduurd voordat we met onze 1e ICSI mochten beginnen (ivm testen om de oorzaak te zoeken, wachten op uitslagen, wachten op nieuwe onderzoeken, wachten op wachtlijsten etc).

6.Heeft u kinderen gekregen door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen? Zo ja, d.m.v. welke behandeling?Ik ben nu 31 weken zwanger van onze 1e ICSI behandeling.

7. Hoe kijkt u op deze periode van uw leven terug? Positief, negatief, opgelaten, blij, verdrietig etc.? Gemengde gevoelens. Aan ene kant voel ik heel soms het verdriet dat het bij ons niet op een natuurlijke manier mocht lukken, maar ik ben vooral echt heel erg blij en opgelucht dat de behandeling bij ons zo snel gelukt is - we een kindje van ons samen mogen krijgen en ik niet al die teleurstellingen van mislukte behandelingen mee heb hoeven maken. Die onzekerheid vooraf of het wel ging lukken maakte het vooral erg zwaar in de wachtperiodes. Als ik denk aan dat we misschien ooit ook wel een 2e zouden willen en we dus opnieuw het traject in zouden moeten, kan ik al zenuwachtig worden om die onzekerheid opnieuw mee te moeten maken, dus daar denken we voorlopig nog maar even niet aan ;-)...

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd!!!!! Het is misschien een raar idee dat het niet op de natuurlijke wijze is gebeurd, maar over een aantal maanden loopt of kruipt er een prachtig wezentje over u vloer, wat dit het allemaal doet vergeten, daar ben ik overtuigd van ;)! Bedankt voor het invullen

Link to comment
Share on other sites

1. Hoelang heeft u geprobeerd zwanger te raken, voordat u naar een arts toeging?

1 jaar echt geprobeerd (2007), daarvoor al wel ruim een jaar gestopt met de pil, maar cyclus kwam niet op gang, dus die tijd tel ik niet mee (eind 2006 een medicijn gehad om de cyclus weer op te wekken)

 

2. Hoe oud was u toen?

Toen wij officieel het medische circuit ingingen (januari 2008) was ik 29 en mijn man 35

 

3. Welke testen hebben u en uw partner ondergaan?

Van alles! Eerst de OFO (orienterend fertiliteitsonderzoek): inwendig onderzoek, uitstrijkje, kort lichamelijk onderzoek man, bloedprikken aantal keer, samenlevingstest, verschillende echo's.

 

4. Welke conclusie is getrokken na het doen van de tests?

Uit die tests nog niet veel. Niet duidelijk waarom het niet lukte.

Toevallig werd bij een follikelmeting 'iets' in mijn blaas gezien. Na een blaasscopie, een CT scan, een blaasoperatie, een darmonderzoek en een laparascopie (pff .. een hele lijst als ik het zo opschrijf) is endometriose geconstateerd.

 

5. Welke vruchtbaarheidsbehandelingen hebben u en uw partner ondergaan? Hoelang bent u al met de behandelingen bezig?

Eerst enkel Clomid (eisprongopwekking). Dat was voorjaar 2008. Toen onderzoeken en operaties. Toen eenmaal de endo is geconstateerd eerst 3 maanden Lucrin en toen gelijk aan de IVF. Dat was april 2009.

 

6.Heeft u kinderen gekregen door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen? Zo ja, d.m.v. welke behandeling?

2e IVF heeft onze prachtige dochter 'opgeleverd'! 1e IVF eindigde in een vroege miskraam en geen zwangerschap van 3 cryo's.

 

7. Hoe kijkt u op deze periode van uw leven terug? Positief, negatief, opgelaten, blij, verdrietig etc.?

Nu? Ik kijk er niet zo veel meer op terug.

Moet zeggen dat ik het snel achter me kon laten nadat het eenmaal gelukt was. Ik zit er helemaal niet meer mee.

Dus ik kijk er wel positief op terug. Het heeft me ook sterker gemaakt. En onze relatie ook wel.

 

Toen? Het was heftig! De onzekerheid is het ergste ... daardoor zoveel verdriet. De behandelingen, lichamelijk ... dat gaat wel. Maar die onzekerheid is killing. En ineens lijkt iedereen wel zwanger!

 

Succes met je werkstuk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use