Jump to content

na TP in kunstmatige cyclus ongesteld of niet?


mirke

Recommended Posts

Beste dames,

 

18 dagen geleden heb ik een TP gehad van twee cryo's in een kunstmatige cyclus. Dat wil zeggen dat ze met oestrogenen en utrogestan mijn baarmoeder klaar hebben gemaakt voor de TP, omdat ik zelf nauwelijks een cyclus heb.

 

Nu had ik gisteren en eergisteren een licht positieve test...Een streep is een streep, dat weet ik ook wel, maar hij knalde er nog niet genoeg uit naar mijn zin.

Helaas waren mijn testen op, dus morgen kan ik pas weer een nieuwe halen en opnieuw testen.

 

Ondertussen zit ik me af te vragen of ik nu wel of niet toch ongesteld had moeten/kunnen worden als ik niet zwanger zou zijn geweest, of word je dat sowieso niet als je een TP hebt in een kunstmatige cyclus. Ik ben dat vergeten te vragen of ik heb het gewoon niet onthouden dat ze het hebben verteld;-)

Als ik toch gewoon ongesteld had moeten worden, dan ben ik dat dus niet en dat geeft hoop....maar misschien is dat dus niet zo en dan kan ik niks anders doen dan wachten tot morgen...Maar wachten is zoooooooooo moeilijk...

 

Weet iemand dit?

Link to comment
Share on other sites

Ohh kan me voorstellen dat je nu niet blij durft te zijn. Ook al gebeurt er wel iets. Wordt ernnog bloed geprikt bij je? Goed om te monitoren hoe het loopt lijkt me. Zeker als de stijging langzaam lijkt te gaan. Wil je net bang maken, maar better safe than sorry. Ik hoop dat het alsnog een dikke knalstreep mag worden. En als dat niet nu is, gauw een volgende ronde!

Link to comment
Share on other sites

nou vind het best positief klinken hoor maar snap best dat je het nog niet helemaal ziet zitten

vooral als je al wat teleurstellingen hebt gehad en al jaren bezig bent'

toen ik voor het eerst een positieve test had dacht ik ook gaat vast mis

gelukkig is bij ons alles goed gegaan en zoals je in mijn handtekening kunt zien was ik 13 weken na de bevalling ineens spontaan zwanger

'mijn 2e meisje is vandaag 2 weken

 

ik hou je nog ff in de gaten en blijf voor je duimen dat de streep duidelijker word

ligt er trouwens ook aan welke test je gebruikt

ik had altijd krijdvat 2 voor 5 euro het verschil kon je per 2 dagen duidelijk zien

Link to comment
Share on other sites

Hallo Mirke,

 

Hoe gaat het nu met je?

Ik heb ook cryo plaatsing op kunstmatige cyclus omdat ik de overgang al gehad hebt op Estradiol en Utrogestan.

Ik krijg geen doorbraakbloeding zolang ik de utrogestan gebruik......

Ik hoop dat je testen nu duidelijker zijn of je inmiddels hebt laten prikken op HcG.

Ik duim voor je dat het goed zit, want licht of donker, een streep is een streep en is een positieve test!

 

Groetjes, Esther

Link to comment
Share on other sites

Lieve meiden,

 

Een aantal van jullie hebben zelfs via privé mailtjes nog gevraagd hoe het met me gaat en het spijt me dat ik zo lang niets van me heb laten horen.

Probleem was dat ik gewoon nog niets wist.......onzekerheid alom...

 

Maar vandaag is juist die zekerheid waar ik niet op zat te wachten wel gekomen....... Vanaf het begin had ik al het gevoel dat het niet goed zat en het blijkt dat ik gewoon op mijn intuïtie moet vertrouwen....

Vandaag flink gaan bloeden en in het ziekenhuis bleek het toch uit te draaien op een hele vroege miskraam.....

Ik mag direct doorgaan voor de volgende poging.....eerste slijmvliesmeting over krap twee weken....

 

Geluk bij een ongeluk vandaag was dat ik een heel leuk contact had met twee dames die "afgeschreven" waren in het UMC en AMC die bij Geertgen toch nog te behandelen bleken....Echt fijn voor die meiden, waarvan er eentje vervroegd in de overgang was, maar met de juiste medicijnen toch nog follikels blijkt te kunnen maken:-)

 

Ik duik heel eventjes onder, probeer me even te concentreren op de grote operatie die mijn zoon van 16 moet ondergaan...en over een paar weken gaan we weer vol van start!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use