Jump to content

1e ICSI afgelast+advies ovitrel te spuiten?


Sandra74

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik heb deze ochtend 3e echo gehad: Ik heb 1 follikel van 18 cm, en 2 follikels van 16 cm.

De gyn. zei dat het weinig eitjes zijn en we de IVF beter niet door kunnen laten gaan en dan de volgende keer extra en anders stimuleren.

Toen ik vroeg aan de gyn. of het handig is om extra te vrijen omdat mijn eitjes bijna op springen staan ...

stelde hij voor dat als we het zien zitten om toch de Ovitrelle te spuiten en dan 36 uur later te vrijen.

Hij heeft niets verteld over het nog spuiten van gonal en decapeptyl.

Ik ben van plan om vanavond mijn gebruikelijke gonal en decapeptyl toch te spuiten en dan morgenochtend om 10 uur de Ovitrelle te spuiten en dan maandagavond,

de sterren van de hemel te vrijen.

 

Ik twijfel of het wel handig is om vanavond nog 1 keertje gonal en decapeptyl te spuiten. Ik denk van wel, omdat die andere 2 eitjes van 16 cm dan wellicht nog mee kunnen groeien. Ik ben geen voorstander om op eigen houtje te experimenteren, maar volgens mij kan het geen kwaad en voor mijn klinkt het logisch dat ik beide van nog 1x spuit vanavond.

 

Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Verder zei de gyn. dat we dan best ook nog een maandje rust nemen, 1x een normale cyclus er tussen en dan pas in maart opnieuw beginnen.

Maar wij willen graag gewoon door (we voelen ons mentaal goed). Weten jullie of er minder kans op vruchtbaarheid is als je gewoon direct de volgende poging doet?

(mijn punctie op het laatste moment afgelast).

 

 

Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen!

 

Sandra

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use