Jump to content

gezocht praatgroep omgeving den bosch


Recommended Posts

Hallo dames,

Wij hebben besloten nog eenmaal een second opinion te nemen in het VU in Amsterdam. Het duurt daar allemaal een eeuwigheid, en in maart krijgen we een echo, en kunnen we misschien in juni ergens starten met de ivf poging. Ik moet zeggen dat ik dit eigenlijk niet meer wil, omdat ik er niet meer in geloof en het gevoel tussen hoop en wanhoop te zitten trek ik niet meer. Ik wil het ook weer wel, want anders heb ik het idee er niet alles aan gedaan te hebben. Maar ik ben het zo beu. Ik kan eigenlijk niet meer. Ben zo boos op iedereen, op mijn beste vriendin die na een keer zwanger werd en zelfs op mijn schoonzus die zegt dat ze hetzelfde heeft doorgemaakt met 3 x iui en die wel zwanger is, zelfs zonder hormonen. Ik wil niemand zien die zwanger is en ben boos op mijn man dat hij wel naar zijn zus kan, ik kan dat niet aan. Oneerlijk, ik weet het, maar zo voel ik het. Ik ben boos, verdrietig, en voel me zo verloren, ik zit in een gat en weet niet hoe daar uit te komen. Ik wil verder. Ik heb behoefte aan een praatgroep voor paren, al weet ik niet of mijn man het wil, maar waar ik mijn woede en verdriet kwijt kan, ik wil zo graag verder, maar ben zo bang dat je dat nooit echt kunt. Kent iemand een praatgroep in Den Bosch? En kom je hier ooit over heen? lieve groet....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ymkeh,

 

Ik herken alles wat je schrijft. Ook het gevoel dat je man je niet begrijpt en dat hij er minder 'last' van lijkt te hebben dan jij. Het voelt dan alsof je uit elkaar groeit, heel erg, want je hebt elkaar juist zo nodig. Bij ons is het uiteindelijk wel gelukt, maar we zijn inmiddels bezig voor een 2e en ook nu weten we elkaar af en toe niet te vinden. Mijn man zou een praatgroep niet zien zitten, dat weet ik zeker. Mannen denken anders en beleven alles ook anders. Het moet in ons lijf gebeuren en je weet ook altijd als eerste wanneer het niet gelukt is. Ik was voordat we de 3e poging in gingen, ook totaal wanhopig en op zoek gegaan naar een psycholoog die me kon helpen hierbij. Uiteindelijk was het niet nodig, maar ik kan me zo goed voorstellen hoe je je voelt!! Volgens mij zijn er wel bijeenkomsten via Freya, ook voor echtparen over hoe om te gaan hiermee. Als je man niet wil, dan zou je natuurlijk ook zelf hulp kunnen zoeken.

PS: toevallig kom ik uit dezelfde omgeving als jij. Maar ik denk dat ik niets voor je kan betekenen aangezien het bij ons wel gelukt is uiteindelijk. Wat bij mij uiteindelijk rust gaf was het feit dat we besloten om ook nog door te gaan na 3 pogingen, dat was ook het advies van onze gyn. Het is wel afhankelijk van je spaarpot, maar wij waren al goed bezig daarvoor). Onze gyn gaf namelijk aan dat na 3 pogingen 50% een kind heeft en na 6 pogingen 90%. Het leek ons stug als het dan nog niet gelukt zou zijn, aangezien er verder bij ons geen afwijkingen waren gevonden. Misschien kun je dat ook nog overwegen samen met je man? Dan is de druk van de 3e poging veel minder groot, tenminste dat was mijn ervaring.

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Wij komen uit den bosch. Maar den bosch wilde een paar jaar geleden niet helpen. Toen naar geertgen gegaan in elsendorp. Nu naar vu amsterdam.

 

 

 

 

 

QUOTE=Neel;521355]Hoi Ymkeh,

 

wij zijn in het Jeroen Bosch in behandeling (en dus ook in Tilburg, omdat daar het laboratorium zit). Als je uit de omgeving van Den Bosch komt, dan jij waarschijnlijk ook, toch?

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Wat raar dat den Bosch niet wou helpen. Was daar een speciale reden voor? Het is juist prettig om zo dicht mogelijk in de buurt de behandelingen te ondergaan. Ik weet niet waar elsendorp ligt, is dat ver? Hoe is het nu met je? Had je nog iets aan mijjn mailtje en het aantal behandelingen?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use