Jump to content

Licht positieve zwangeschapstest, door utrogestan?


vrouwtjetheelepel

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik had een vraag..?

 

Ik heb vorige week een evaluatiegesprek gehad met onze IVF arts en we hadden gevraagd waarom ik toch op de testdag (de dag waarop je volgens het zh geen vals positief zou kunnen testen) een licht streepje had op de zwangeschapstest (kruidvat)

 

Het was al 20 dagen na de pregnylspuit dus daarvan kon het niet komen, dus wij hadden toch het idee dat er dan wel iets in gang gezet was in mijn lichaam...maar ze wimpelde dat af met de opmerking dat het ook door de utrogestan kon komen..ik heb het daar maar bij gelaten maar ben het er zelf toch niet helemaal mee eens omdat er in utrogestan geen hcg zit en daardoor geeft een test toch een positieve streep..

 

Heeft iemand hier wat over te zeggen..?

Link to comment
Share on other sites

Wat ik erover te zeggen heb? Nou eh....dat slaat enrgens op? Hihi. Nee echt, van utrogestan wordt een zwangerschapstest niet positief. Hoe kun je anders in vredesnaam testen als je die bollen nog gebruikt? Hoe zou er dan sowieso een thuistest kunnen bestaan als een zwangerschapstest uit zou slaan van progesteron?

 

Ik heb zelf vier keer een licht positieve test gehad vlak voordat ik toch ongesteld werd en ik ben er zelf van overtuigd dat er dan toch 'iets' is gebeurd. Veel artsen willen daar niet aan, ze geloven vaak ook niet dat er dan toch een tweede streepje is, of ze gooien het op de pregnyl. Tot ik een keer een duidelijke foto kon laten zien uit een cryo poging zonder hormonen...tja... Ik ben zelf na die 4e keer verder gaan zoeken, maar in eerste instantie kan het natuurlijk gewoon hele dikke vette pech zijn. Als het nog een keer gebeurt zou ik zeker wel verder gaan kijken. En voor nu gewoon die arts nog een keer naar de bijscholing sturen, wat een doos...

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je reactie Henne,

 

Ik dacht ook ongeveer hetzelfde toen zij dat zei, stomme doos haha.

 

Het is een jonge arts die daar nog net werkt en het is ook nog eens een transportkliniek die alles netjes doet wat Nijmegen zegt, dus echt kundig vind ik ze sowieso niet..

 

Ik had de dag voor mijn testdatum ook een test gedaan en daarvan was het streepje nog donkerder en de kruidvat 2 voor 5 euro slaan ook bij een goede zwangerschap niet erg donker uit. Ik heb echt het idee dat er wel een innesteling is geweest maar dat het niet door heeft gezet..mijn vriend en ik hebben ook allebij een week voor de punctie koorts gehad dus mischien heeft dat er ook mee te maken gehad..

 

Ik wou even zeggen dat ik het heel knap van je vind dat je door blijft vechten voor een kindje, wat heb jij al veel moeten doorstaan zeg!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb bij onze eerste icsi op de dag van de bloedtest twee positieve testen in handen gehad: een van het kruidvat en een clearblue digitaal. Mijn hcg gehalte in het bloed was 16 eenheden. Bij lange na niet genoeg voor een zwangerschap. Toch heb ik tegen advies van het ziekenhuis in nog 4 dagen utro gebruikt, onder het mom, baadt het niet, het schaadt ook niet. Na die 4 dagen werd ik ongesteld.

 

Tijdens mijn intake bij een nieuw ziekenhuis (1e poging was VU, 2e was radboud in Nijmegen), zei de IVF-arts dat er een biochemische zwangerschap was geweest; ik was de eerste keer wel zwanger geweest, maar of het embryo was niet goed genoeg, of de innesteling was nie goed gegaan. Maar ik was zwanger geweest en zij zag dat als een positief iets: mijn lichaam snapte dat er hcg aangemaakt moest worden.

 

Utro kan zeker geen valse test geven, want dat is (volgens mij) progesteron en geen hcg. Hcg is het zwangerschapshormoon dat testen positief laat worden of niet. Ik denk dus dat je hetzelfde hebt gehad als ik: er is wel iets gebeurd, anders was de test niet positief geweest.

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use