Jump to content

Ervaring geplande keizersnee


Medusa

Recommended Posts

Ik ben benieuwd naar ervaringen geplande keizersnee.

 

Bij mn dochter ben ik met 38 weken ingeleid, uiteindelijk is ze met een ks gehaald.

Ze was behoorlijk groot bijna 8 pond en 52 cm, de gyn zei toen dat tenzij de volgende een heel klein kindje is de kans heeel groot is dat ik weer in een ks eindig.

Nu weet ik dat ons zoontje ook al erg groot is met 32 weken gaf de echo 35 weken aan, wat de gyn ook verwachte, ze denken weer een 8 ponder bij 38 weken.

 

Ik heb nu weer net als bij mn vorige zwangerschap heel erg bekkenpijn en ik denk dat het verloop van mn bevalling mede beinvloed is door de bekkenpijn.

 

Heb aangegeven dat ik nu een geplande ks wil, waar ik nu bang voor ben is dat je nu de bevallingservaring mis en heb wel eens gehoord dat vrouwen de geboorte moeilijk een plekje kunnen geven.

 

Ben erg benieuwd naar ervaringen hierin

 

Liefs Medusa

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook een geplande ks gehad ivm stuitligging en het als heel positief ervaren. Totaal geen spijt van, het belangrijkste is dat je kindje gezond ter wereld komt. Ik vond het heel speciaal in ieder geval en hele lieve dokters en verpleegkundigen. Het f ijne van een geplande ks is dat je er mentaal helemaal op voorbereid bent. Enige jammere is dat de borstvoeding niet op gang kwam, maar wie weet was dat bij een gewone bevalling ook niet gelukt. Ik zeg altijd dat de volgende ook wel met een geplande ks mag komen!!

Link to comment
Share on other sites

Dank je voor je reaktie, ja tuurlijk is dat het belangrijkst dat je kindje gezond ter wereld komt.

Ik mag geen bv geven dus dat is geen probleem voor mij.

 

Ik zie niet tegen de ks zelf op, dat heb ik al meegemaakt.

 

Fijn dat het positief gevallen is en niet dat je het geen plekje kan geven enzo.

Link to comment
Share on other sites

Medusa: denk niet dat je de ervaring mist hoor. Je ziet je kindje meteen na de geboorte. En het klopt dat je geen weeen hebt. Maar na weeen alsnog een ks bevordert het herstel ook niet.

Mochten wij er ooit nog een kindje bij mogen krijgen dan wordt het ook een geplande ks. Lijkt me heerlijk om te weten hoe je gaat bevallen. Niet eerst al die weeen, pijn en moeite om daarna nog een ks te krijgen terwijl je al helemaal uitgeput bent. Alleen raar om al een datum te weten van wanneer....

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb met beide ervaring; na 40u weeen een spoedkeizersnee van een 8,5ponder en een geplande van een 5,5ponder. Wilde gewone bevalling afwachten omdat het een kleintje was, maar met 40,2wk nog niks en zag het hele rampscenario van de 1e weer aan me voorbijgaan. Meteen ks gepland voor 3 dagen later. Wat betreft het gevoel van gemis: ik weet niet beter dus mis het ook niet. Was in beide gevallen superblij dat de baby er eindelijk gezond en wel was. Het verschil was voor mij wel bij de spoed was ik zo ver heen dat ik niks gevoeld heb van infuus ruggeprik etc. En bij de geplande was ik zo gespannen mssch mede juist omdat ik wist wat er ging gebeuren en heb het daardoor wel moeilijk gehad met met name de ruggeprik. In ieder geval heel veel succes!! P.s. Het valt me in mijn omgeving wel vaak op dat mensen een ks zien als 'o lekker makkelijk' of 'geen echte bevalling' en dat maakt me soms wel eens boos want het is echt wel een zware buikoperatie met het nodige herstel.

 

Groetjes Sheenara

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reakties, mijn ervaring die ik nu heb is eerst zware bevalling met weeen gelijk om de 3 a 5 minuten uiteindelijk midden in de nacht een spoed ks

Net wat jij zegt Sheenara met alle gegevens die ik nu heb en de waarschuwing van de gyn dat ik waarschijnlijk zal eindigen met een ks wordt het een geplande ks.

Maar wordt dus onzeker van "ervarings "reakties van mn omgeving dat het een psychische klap is.

 

Bedankt voor jullie reakties, jullie ervaring is dus helemaal niet zo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use