Jump to content

Informatie over de kwaliteit van TP of eicellen


Lavendel
 Share

Recommended Posts

Dames ik moet ff wat kwijt, iets dat me echt dwars zit. Ik lees bij een hoop dat jullie op de hoogte zijn van het soort kwaliteit eicel/bevruchting/cryo.

Ik heb hier totaal geen info over gekregen, iets wat me echt dwars zit. Hoe kunnen wij dan uberhaupt inschatten hoeveel kans we hebben?

 

Wij lopen via St Fransiscus met echo/punctie maar het laboratorische gedeelte is via Erasmus MC.

 

Ik ga dit uiteraard navragen maar in eerste instantie wist ik dit niet, A is geloof ik het beste?

 

Trouwens de optelsom van verkeerde info geven of niet nadenken over hoe je iets brengt gaat me aardig dwarszitten.

1. in de gang horen dat zusters tegen elkaar zeggen: "Zeg maar tegen die mevr dat IUI totaal geen zin heeft hoor", terwijl je de inseminatie behandeling nog moet ondergaan..

2. Begin december starten met de ICSI behandeling, arts heeft alle medicijnen gegeven en ik was al begonnen met e.a. te gebruiken in het weekend ong geworden. Dan doodleuk zeggen dat er geen behandelingen meer worden uitgevoerd ivm feestdagen. Niemand heeft ons hierover geïnformeerd.

3. Langer dan een week wachten of de overgebleven 3 eicellen gelukt zijn en per brief geïnformeerd dat ze niet meer verder gedeeld zijn.

 

Pfff ik moest dit ff kwijt.

Link to comment
Share on other sites

Hai Lavendel

 

Wij lopen in het Diaconesse in Voorburg en ik moet echt alle lof geven aan de mensen daar. We hebben wel te maken met verschillende artsen en verpleegkundigen maar iedereen is goed op de hoogte van alle informatie specifiek van ons. En iedereen is even lief en begaan met je. Bij ons zijn we bij alletwee de terugplaatsingen eerst in het laboratorium geweest en hebben we eerst de documenten gezien waar de informatie over onze eicellen en embryo's op bijgehouden wordt. Ze hebben ons vertelt wat er nu precies staat en hoe iedere embryo zich ontwikkelt en wat ze verwachten welke teruggezet worden en of er cryo's zullen zijn. Ze bekijken de embryootjes via een 1-2-3-4 systeem waar 1 heel goed is met weinig fragmentatie en 4 het minst. Ik wij hadden nu allemaal 2-tjes en er zijn 2 2-tjes terug gezet. Het verschil in innestellingskans was heel klein tussen een 1 en een 2 klassificatie.

 

Daarna mag je de embryo die teruggezet wordt zien! Het wordt onder de microscoop gelegd en op een monitor kan je het dan zien. Ik vind dit echt super! Als je dat niet wilt is dat ook geen probleem trouwens. Wat ik ook fijn vind is dat je ze altijd kan bellen. Er zijn geen spreekuren of wachtlijsten om met een nieuwe poging te starten. Aan het einde van onze eerste (mislukte) Icsi hebben we een evaluatiegesprek gehad waar we werkelijk alles konden vragen maar ook konden vertellen. Er wordt waarde gehecht aan hoe wij het proces en behandeling ervaren hebben en ook hoe wij het als koppel hebben ervaren.

 

Al met al ben ik dus heel tevreden over Voorburg. Alleen jammer dat wij na twee pogingen geen cryo's hebben. Dat is wel iets waar ik meer info over wil hebben. Wij kregen dit ook per brief gemeld en ik denk dat ze dat misschien ook zo moeten doen (?). De eerste keer heb ik gewoon gebeld naar het laboratorium (vorodat ik de brief had) en toen konden ze me het ook telefonisch vertellen.

 

Als ik jouw verhaal zo hoor, dan vind ik het erg jammer dat je naast het proces (wat eerlijk is eerlijk al een ervaring is die je liever niet had gehad omdat je liever alles op de natuurlijke manier laat lopen), deze irritaties door moet. Ik zou bijna zeggen, kom naar Voorburg :) maar ongetwijfeld zijn er ook mensen met minder goede ervaringen... Wij zijn in ieder geval heel tevreden over hoe we behandeld zijn. En nu hopen dat we het resultaat een keer in de armen kunnen houden...

Link to comment
Share on other sites

NCM, thanks voor je berichtje. Fijn dat je zelfs in het laboratorium bent geweest! Dat zou ik ook wel super graag willen! Ik denk wel dat dit uitzonderingen zijn maar het maakt je wel meer bewust ervan en daarnaast geeft het je een gevoel van ik ben geen nr.

 

Ik twijfel soms of ik door moet gaan in het zh, maar ja de arts in St Franciscus is wel erg fijn. Die kwam ook na de puntie nog informeren hoeveel eicellen er uiteindelijk waren.

Wij zijn ook een stelletje dat overal maar braaf ja en amen zegt, ook al hebben we soms een uur zitten wachten op een echo.. en dan pas later denk ik ...ik had dit nog willen weten!

 

Nou ja ik heb nu weer een maand 'rust'. Ik ga al mijn vragen opschrijven en dan wil ik ook eens een afspraak waarbij er tijd voor ons wordt vrijgemaakt ipv een haast bezoekje.

Link to comment
Share on other sites

Hoi lavendel,

Zelf ben ik ook wel eens in Erasmus geweest maar daar ben je echt een nummer! Wij zitten nu in Brabant, wel een beetje ver maar we hebben veel over voor goede service. Zeg tegen je arts dat je een rustige afspraak wilt en laat je niet wegsturen! En altijd vragen stellen, ze moeten tijd voor je nemen, de behandeling kost te veel geld maar met name emotioneel. Dus neem zelf ook de tijd! Jullie zijn het belangrijkste! Succes! Voorburg moet ook echt super fijn zijn daar ook goede verhalen over gehoord! X rox

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lavendel,

Vervelend dat je over een aantal belangrijke zaken niet tevreden bent. Ik heb ook alle behandelingen bij het sfg gedaan, in samenwerking met emc. Ik herken wel wat je zegt, maar daarnaast ben ik supertevreden over de behandeling bij het sfg. Wat voor mij het belangrijkst is, is dat ze kundig zijn. Ik denk dat behandeling in het sfg echt op hoog niveau is, 3 v/d 4 gyns vertrouw ik blindelings. Ook het lab van het emc staat erg goed aangeschreven. Het menselijke aspect is voor mij minder belangrijk. Al ben ik daar ook tevreden over, heb het gevoel serieus genomen te worden. Het enige waar ik me aan stoorde was het eindeloze uitlopen van het spreekuur, elke afspraak liep een half uur tot een uur uit. Heel vervelend als je zo vaak voor een echo moet, "even" tussendoor van je werk. Anderzijds hebben ze geen wachttijd, dat is wat mij betreft een acceptabele keerzijde.

Punt 1 had absoluut nooit mogen gebeuren natuurlijk. Punt 2 heb ik ook meegemaakt, dat ze een kerststop hebben is overigens te wijten aan het lab, het sfg behandelt wel door (IUI's gaan gewoon door). Punt 3 is procedure het het emc (de termijn is 2 weken), volgens mij hanteren meer ziekenhuizen dit beleid. Bij de tp wordt inderdaad nooit de kwaliteit vermeld, als je er naar vraagt wordt de info gewoon gegeven, evt met uitleg en vergelijk van vorige tp-en. Ze delen de embryo's in in klasse 1 t/m 4, waarbij klasse 1 het beste is.

Ik denk dat het goed is om een gesprek te plannen, gewoon om te evalueren en de mogelijkheid te hebben vragen te stellen. Voor jezelf opkomen hoor, we krijgen maar weinig behandelingen vergoed, dus je moet er wel vertrouwen in hebben! Succes, hopelijk heb je een fijn gesprek!

Link to comment
Share on other sites

ABC en Rox. thks voor jullie berichtje. Ik geef je gelijk ABC, want mijn behandelende arts ervaar ik zeker als kundig. Verder heb ik al gebeld dat ik als ik de afspraak voor de echo heb de vorige behandeling wil evalueren en bespreken hoe nu verder ivm dosis e.d. Ik heb al onze vragen opgeschreven en bijf zitten tot ik tevreden ben. :) Het is natuurlijk de emotie die meespeelt...dat maakt het ook zo lastig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use