Jump to content

Zwangerschapsverschijnselen en utrogestan


Slwa
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik wou jullie het volgende willen vragen, als ik mag natuurlijk. Ik heb op 13 februari 2012 een terugplaatsing van 2 bevruchte , 4delig eicellen, eicellen na een ivf-behandeling. Door die behandeling ben ik juist na de punctie gestart met utrogestan 3x 200mg vaginale capsules. Nu mag ik maandag 27 februari 2012 naar het ziekenhuis voor een bloedtest of ik al dan niet zwanger ben.

Nu heb ik reeds een tijdje verschillende zwangerschapsymptomen zoals misselijkheid, opgeblazen buik, maaglast, zeer wisselende gemoedstoestanden, heb ook kleurloze slijmafscheiding sinds een 3-tal dagen, en voel me eigenlijk wel zwanger.Ook tot op vandaag heb ik nog geen enkele tekens dat mijn menstruatie op komst is. Maar ik heb ondertussen al 2 zwangerschaptesten gedaan maar die geven een negatief resultaat. Nu is mijn vraag of het mogelijk is dat ik inderdaad zwangerschapsverschijnselen vertoon op basis van utrogestan en niet door een echte zwangerschap? Ook ik heb eventueel mijn twijfels of ik wel mijn menstruatie zal krijgen daar ik ten eerste aan het pco-syndroom lijdt waardoor ik al heel onregelmatig ben (komen zelfs maar dikwijls 1 a 2 maal per jaar tevoorschijn). Of is het zo dat ik ondanks dat en door de ivf-behandeling toch mijn menstruatie zal krijgen? Ik heb ook gelezen dat utrogestan je menstruatie kan tegenhouden of later kan laten komen. Klopt dit wel echt?

U ziet ik zit echt met heel wat vragen en zou graag wat meer over willen weten. Ik kan echt wel beamen dat uiteindelijk die laatste 2 weken de meest stressvolle weken zijn van de hele behandeling. Ik hoop dat het toch nog positief afloopt maar heb echt een dubbel gevoel nu! Want het is alles of niks. Met niks bedoel ik als het negatief is wij de hele behandeling kunnen herstarten want we hadden enkel 2 zeer goed bevruchte eicellen. De andere 2 die ook bevrucht waren zijn uiteindelijk weggedaan omdat ze zich niet meer deelden. Ik wil jullie wel al hartelijk danken voor jullie reacties!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Slwa,

 

je kan je idd zw voelen door de Utro ook Pregnyl heeft deze bijwerking.

De Utro kan ook je bloeding tegenhouden waardoor je toch hoop krijgt. Als je met de Utro stopt krijg je vrij snel daarna je bloeding alhoewel dit bij jou misschien niet het geval is omdat je pco hebt.

 

Heel zwaar de ww vooral de laatste, succes met het hele traject.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sylvino,

 

Bedankt om je reaktie! Ik vermoedde ook zoal iets. Ik neem enkel utrogestan en zou normaal gezien dit tot aan de bloedtest moeten verder nemen maar ik ben tot constatatie gekomen dat ik een dag tekort kom, daarmee heb ik zelf beslist om naar 2 maal tegaan ipv 3 maal. Veel kwaad kan dat niet geven denk ik!

Nog anderen die ervaringen willen delen?

Link to comment
Share on other sites

Hoi SLWA, je kan inderdaad zwangerschapsverschijnselen krijgen van de utro. Dat is heel vervelend als je in afwachting bent van een evt zwangerschap. Ik zou als ik jou was niet zomaar gaan minderen omdat je te kort komt. Ik zou het ziekenhuis bellen. het voorleggen dat je te kort komt en bespreken wat te doen. grote kans, dat deden ze bij mij, dat er een vervolgrecept wordt uitgeschreven.

 

Succes met wachten en ik duim met je mee.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Iedereen,

 

Helaas moet ik spijtig genoeg meedelen dat onze poging deze keer mislukt is. Ik heb maandag ll bloed moeten laten trekken voor een eventuele zwangerschap maar kreeg in de loop van de namiddag te horen dat het negatief was. Nochthans had ik nog geen tekens van een eventuele bloeding.Ook in het bloed zagen ze dat het toch nog enkele dagen zou duren. Sinds vandaag zijn ze inderdaad in alle hevigheid begonnen. Ik heb ondanks dat terug een afspraak gemaakt om nog voor onze jaarlijkse vakantie in juni 2012 een poging te wagen. Wij mogen ons al de 28 ste maart 2012 aanbieden en kunnen dan echt bekijken hoe we verder gaan! We waren er wel wat aangedaan maar kijken nu met veel nieuwe moed naar een volgende poging uit!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use