Jump to content

nahoeveel dagen nestelt embryo 4dage oud zich in?


saantje83

Recommended Posts

Ha Saantje,

 

Volgens ons ZH kun je pas 14 dagen na tp positief testen. Twee dagen langer dan bij de verse poging. Waarom zou ik eerlijk gezegd niet weten.

De innestelling vind dan volgens mij na 3 of 4 dagen plaats.

 

Heb je al een tp gehad? Wij wel dus mijn duimen draaien weer overuren. hi hi

 

Gr. Dederika

Link to comment
Share on other sites

Ha Saantje,

 

Volgens ons ZH kun je pas 14 dagen na tp positief testen. Twee dagen langer dan bij de verse poging. Waarom zou ik eerlijk gezegd niet weten.

De innestelling vind dan volgens mij na 3 of 4 dagen plaats.

 

Heb je al een tp gehad? Wij wel dus mijn duimen draaien weer overuren. hi hi

 

Gr. Dederika

 

 

 

 

oohh das wel spannend voor jullie..ik zal voor je duimen killing die wachtweken he?pffff

ikheb een mislukte eerste ivf poging achter de rug in januari..en wacht nu me eisprong af en dan krijg ik als ze goed ontdooien een tp ongeveer over een week...

heb je ook een tp in eigen cyclus? zonder hormonen?

Link to comment
Share on other sites

Saantje, ik mocht 10 dagen na TP in natuurlijke cyclus altijd testen in het zkh dmv bloedtest. De laatste keer had ik thuis op WD 8 een test gedaan, deze was al positief.

Link to comment
Share on other sites

Ha Saantje,

 

Helaas kan het bij niet in mijn eigen cyclus. De wachtweken zijn echt super zwaar..... Ik wilde dat ik gewoon twee volle weken kon slapen, hi hi.

 

Hoeveel wil je terug laten plaatsen? Wij hebben er eentje gedaan maar dat kwam om dat de andere het niet overleefd heeft. Veel succes in Maart.

 

Dikke knuf Dederika

 

Wauw Guusje op wd 8 al een positieve test. Dat is helemaal top dan is het enkel nog maar een wachtweek.

Link to comment
Share on other sites

Elk ziekenhuis houdt andere richtlijnen aan met testen en met cryo's al helemaal, maar ik vond dit altijd wel een fijn staatje... is natuurlijk geen strikte wet dat het zo zal gaan, je hebt snellere en minder snelle embryo's, maar als uitgangspunt:

 • bevruchting dag 1 (punctie)
 • 2-tot 4 cellen dag 2
 • 8 cellen dag 3
 • Morula dag 3/4
 • Compactie dag 4-gebeurt op dezelfde dag
 • Cavitatie dag 4-gebeurt op dezelfde dag
 • Blastocyste dag 5 (zijn veel cellen)
 • Hatching dag 6, na het hatchen kan de innesteling beginnen

Een embryo van vier dagen oud zou dus na een dag of twee/drie kunnen beginnen met innestelen.

 

Wat testen betreft: officeel ben je 15 dagen na je eisprong/punctie een dag overtijd en kun je dan gewoon testen (heb het nu even niet over vroegtesten, dat kan soms al twee/drie dagen voor je NOD). Alleen houden veel ziekenhuizen twee weken na de tp aan omdat het heel vaak in een vroeg stadium nog mis gaat. Het is iets heel persoonlijks vind ik, de één test graag vroeg, de andere wacht liever af.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use