Jump to content

eerste gesprek voor ivf-icsi gehad


klavertje vier

Recommended Posts

hoi meiden,

 

net nieuw op het forum.

Wij zijn afgelopen donderdag voor eerste gesprek in het Vu geweest. We hebben al 4x iui gehad maar dit was niet geschikt voor ons aangezien manlief niet genoeg bewegend zaad heeft.

Nu moet ik dinsdag voor echo en bloed afname. bij mijn vriend is al bloed afgenomen. nu nog twee x zaadondz. en dan horen we in april waar we voor gaan. wrs icsi zei gyn.

Hebben jullie misschien ervaring met het Vu?

 

groeten klavertje vier

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij hebben ze de beste ivf/icsi resultaten van nederland. Je kunt de "score" lijst vinden op freya. Ze staan al jaren op nummer 1.

 

Heb er zelf geen ervaring mee maar ik ken dames hier die er een prachtige dikke buik hebben gekregen.

 

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Klavertje vier,

 

Ben ook nieuw hier!

Ook wij hebben net het gesprek voor ICSI gehad (afgelopen vrijdag). 5 April horen we precies wanneer we mogen beginnen. Volgens de arts is er een wachtlijst tot ongeveer Juni, maar dat wist hij niet zeker.

Al het voorwerk vind plaats in ons eigen ziekenhuis, maar de bevruchting en terugplaatsing is ook in de VU. Onze fertiliteitsarts zei ook dat ze het hoogste slagingspercentage hebben in NL op het gebied van IVF/ICSI.

Klinkt hoopvol, niet?!

Zie je er erg tegenop?

Ik ben ineens heel rustig nu ik weet dat we het "uit handen moeten geven".

Maar de zenuwen zullen wel weer opspelen zodra ik de prikinstructies heb gekregen vrees ik!

 

Gr.

RooDje

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hee dames!Wat leuk een soort IVF/ICSI wachtclubje van VUmc.Ook wij zitten daar in de medische molen.Na herstel van sterilisatie bij mijn man augustus vorig jaar zijn we in februari voor eerst op gesprek geweest VUmc.Nu bloedtest, inwendig onderzoek en 3x naar kamertje A te zijn geweest komen we waarschijnlijk toch in aanmerking voor ICSI.Eerste keren geen bewegende zaadcellen en nu zijn er bij laatste onderzoek toch een paar gevonden. Hoe dat kan geen idee maar erg blij dat mn man geen TESE hoeft waarrschijnlijk.We moeten nu wachten op teamoverleg voor definitieve advies. En dan schijnt er nog een wachtlijst van 2 maanden te zijn.We vinden het zelf erg onpersoonlijk allemaal tot nu toe. Je krijgt vrij zakelijk uitslagen die je de ene week ICSI traject insturen (schrikken geen verdere informatie of begeleiding bij) paar weken later zeggen dat toch niet goed genoeg is voor ICSI (diep verdriet; geen kinderen?? Weer geen begeleiding bij) en weer paar weken later in telefoongesprek zeggen dat misschien toch kan. Maar wanneer ze dat zeker weten, weten ze niet.Ik begrijp dat lang duurt omdat ze steeds opnieuw moeten testen. Maar ze gooien je zo in het diepe zonder enkele informatie voor zo'n lange tijd.We hopen echt dat het anders zal zijn als je het traject eindelijk bent gestart. Overwegen anders toch naar UZ Brussel te gaan. Daar zitten niet alleen meest kundige artsen maar daar hebben we al aan de telefoon ondervonden hoe doelgericht en inlevend ze werken.We laten het van ons onderbuikgevoel afhangen na het gesprek waarin ze bekend maken wat er volgens heb moet gebeuren.Watvoor ervaring hebben jullie? En weten jullie wanneer het allemaal gebeuren gaat? Benieuwd naar jullie verhaal. En of het mogelijk is clubje te vormen die elkaar in ieder geval door deze eerste onzekere tijd heen helpt. Desnoods via e-mail.. Sterkte alvast allemaal! En natuurlijk ook veel plezier op deze mooie reis. Want dat is het zeker!!!Fijne Pasen en lieve groetjes,Lisa

Link to comment
Share on other sites

Vind het vu echt een super ziekenhuis. Ze konden ons helaas niet helPen (vriend moest tese ondergaan) maar de eerste poging wel daar gedaan. Juist erg menselijk behandeld bij het IVF centrum. De afd gyn in het voortraject is inderdaad wat onpersoonlijk, maar zodra je in het IVF centrum komt is iedereen heel begaan en weet vd hoed aan de rand.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use