Jump to content

Hoelang na bevalling cryo tp?


Melis25

Recommended Posts

Lieve meiden,

 

Ruim 5 weken geleden ben ik bevallen van ons prachtige zoontje Vince, waar we onwijs dankbaar voor zijn en elke minuut van de dag onwijs van genieten! Het is geweldig om moeder te mogen zijn en ik gun dit een ieder op dit forum, het is zo'n rijkdom!

 

Wij hebben het geluk dat we nog 5 cryo's hebben in het VU. Ondanks dat we nu volop genieten van ons kleine mannetje, spoken de cryo's door mijn hoofd. Een ding is zeker; we willen een broertje of zusje voor Vince.

 

Hoe oud was jullie 1e kindje toen jullie besloten voor een cryo tp te gaan? Waarom op deze leeftijd? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe lang duurt dit traject? Kan je je meteen aanmelden of moet je eerst weer op intake? Gaat een cryo tp met of zonder hormonen?

Puur informatief, maar ik zou dit graag willen weten voor de toekomst.

 

Alvast bedankt!

 

Liefs van een trotse mama, Melis

Link to comment
Share on other sites

Hi!

 

Onze zoon was 14 maanden bij eerste TP! Voor jou ter info, in het Vu mag je je in principe bij +/- 1 jaar weer melden! Cryo in het Vu in standaard geval alleen met 1 spuit pregnyl! Wij konden destijds meteen starten, alleen nu wel veel wachten IVF drukte! Geniet van kleine man, want ja wat is geweldig :-)

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn in december 2010 weer begonnen na de bevalling op 15 september 2010. Was wel lang protocol dus de tp was in januari.

 

dereden voor de haast was onze leeftijd en het feit dat ik voor de eerste ook 7 icsi's nodig had dus we hadden al het vermoeden dat het wel weer eens lang kon duren.

 

ik had in die tijd nog wel een soort gewrichtspijn van de zwangerschap als ik veel gedaan had dus als ik 20 was geweest had ik wat langer gewacht tot ik volledig hersteld was.

 

PS gefeliciteerd met je zoon Vince!

Link to comment
Share on other sites

Het protocol bij een cryoTP hangt heel erg af van in welk ziekenhuis je loopt. En dat dan zowel voor wachttijden, of je eerst nog onderzoeken moet (in het AMC is een uitstrijkje volgens mij wel verplicht) en medicijnen. Ik loop/liep in het AMC en daar wordt normaal gesproken een cryo in gesimuleerde cyclus gedaan. Je begint op dag 2 met het platleggen van je cyclus met progynova, op dag 14 een echo en dan hoor je of/wanneer je begint met utrogestan. Afhankelijk van hoe oud je cryo's zijn krijg je dan 3, 4 of 5 dagen later de TP.

Mijn laatste cryoTP heb ik met alleen pregnyl gedaan (ivm Antarcticatrial) en dat is mij een stuk beter bevallen (dus eigen cyclus, controle-echo's en als je eitje 18mm ofzo is pregnyl spuiten). Bij een volgende TP zou ik dus zeker proberen om het weer op die manier te doen - al is het protocol in het AMC anders.

 

Wij wachten nog even, heb mijn handen hier vol aan ons drietal, maar ook wij hebben nog cryootjes en we zouden graag als het lukt een 4e willen. Maar eerst deze maar iets zelfstandiger en richting zindelijkheid....

Als we er maar 1 hadden gehad (al is dat altijd moeilijk te zeggen) waren we denk ik na een half jaar tot een jaar wel weer gaan proberen.

 

Geniet van je ventje en succes!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use