Jump to content

Bijwerkingen


RooDje
 Share

Recommended Posts

Hallo Dames,

 

Binnenkort beginnen mijn vriend en ik aan onze eerste ICSI poging, daarom zal ik hormonen moeten gaan spuiten.

Van de arts kreeg ik de volgende namen: Lucrin, Menopur en Pregnyl.

Wie heeft deze hormonen ook gebruikt en welke bijwerkingen heb je ervaren?

Ik hoor het graag van jullie.

 

Liefs,

RooDje

Link to comment
Share on other sites

Ik heb alleen ervaring met Pregnyl. Ik gebruik in totaal de pregnyl, 1e avond voor de punctie, na de puntie, 3 dagen in de wachtweken te bevordering innesteling.

 

Verder heb ik een neusspray (Synarell) en gebruik ik Purgeon voor het prikken ter stimulering vd eitjes.

 

Ervaringen zullen natuurlijk persoonlijk zijn maar ik kreeg er gevoelige grotere borsten door, krampjes in me maag/baarmoeder, stemmingswisseling. Het lijkt dus op zw verschijnselen dus hou daar rekening mee als je begint. Ik was er daarom de 1e x zo van overtuigd dat het gelukt was maar dat bleken dus gewoon de bijwerkingen te zijn. Verder geen gekke dingen.

 

Pas op: hoe er rekening mee met zwangerschapstesten dat Pregnyl pas 2 weken na de TP uit je lichaam is, anders test je positief!

 

Succes met jullie poging, wanneer verwacht je te beginnen? Spannend hoor x

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel voor de tip Lavendel. Wij horen donderdag wanneer we mogen beginnen. Ik vind het heel erg spannend allemaal. Ik geloof best dat het spuiten gaandeweg makkelijker gaat worden, maar ik zie er best een beetje tegenop.

 

Jij hebt overmorgen je eerste echo voor poging 3! Ook spannend! Goed te zien dat je zo positief bent. Het lijkt me erg zwaar. Laat je weten hoe het gegaan is?

 

Liefs,

RooDje

Link to comment
Share on other sites

RooDje: Is zeker spannend maar laat het maar allemaal over je heen komen. Er zijn er ook best een hoop op dit forum waar het na 1x al raak was!

Moed houden en niet opgeven!

 

Echo was goed, ik heb 5 follikels rechts en links 3. Woensdag moet ik terug ter controle en waarschijnlijk vrijdag de punctie! x

Link to comment
Share on other sites

RooDje: Is zeker spannend maar laat het maar allemaal over je heen komen. Er zijn er ook best een hoop op dit forum waar het na 1x al raak was!Moed houden en niet opgeven!Echo was goed, ik heb 5 follikels rechts en links 3. Woensdag moet ik terug ter controle en waarschijnlijk vrijdag de punctie! x
Hoi Lavendel, Hoe was je controle gisteren? Zag alles er goed uit?Staat je punctie nog steeds gepland voor morgen?!Liefs, RooDje
Link to comment
Share on other sites

Het gaat goed, dank je. Punctie vanmorgen gehad..8 eicellen !!! Nu afwachten of ze bevrucht raken. 2e Paasdag worden we gebeld dus nog heel spannend allemaal. Hoe is het met jou? Wanneer mogen jullie beginnen?

Link to comment
Share on other sites

Hey wat goed! Dat is een mooie oogst! Viel het je mee?

Spannend dat je 2de paasdag meer hoort!

Wanneer zou je dan de tp hebben als er embryo's zijn?

 

Onze arts zei dat dat meestal 3 dagen na de punctie gebeurde, maar dat verschilt nogal per ziekenhuis geloof ik.

 

Wij hebben helaas nog altijd geen datum. Ik moet 19 April terugkomen voor prikinstructies en dan gaat het hele traject gepland worden. Weet niet of dit normaalgesproken ook zo gaat, maar ik raak er behoorlijk gefrustreerd van!

Ik weet wel dat de tijd tot Juni niet sneller voorbij gaat als ik een datum heb, maar dan heb ik iig iets concreets om naar toe te leven...

 

Ik duim voor je! Alvast fijne paasdagen!

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

ik ben nu bezig met de pil en start volgende week zaterdag met Decapeptyl, en een paar weken later met Gonal-F. Wie heeft hier ervaringen mee? Ik hoorde dat decapeptyl als grootste bijwerkingen hoofdpijn en stemmingswisselingen (depressie) heeft. Nu heb ik al regelmatig last van hoofdpijn, zit er niet echt op te wachten dat dat nog erger word, of valt dat allemaal mee? En mijn intake IVF verpleegkundige zei dat als je meer als een kilo !!! per dag aan zou komen je aan de bel moest trekken, hoeveel kom je gemiddeld aan? Bedankt alvast voor eventuele reacties!

 

Groetjes Monica

Link to comment
Share on other sites

Hi Monica,

 

Hoe je erop reageert is echt verschillend per persoon.

 

Ik heb echt nergens last van gehad, geen hoofdpijn en geen stemmingswisselingen. Hooguit iets sneller vermoeid.

Ik ben ook geen gram extra aangekomen maar er zullen vast verhalen zijn van mensen die wel bijwerkingen hebben of aan zijn gekomen.

 

Ik hoop voor je dat het meevalt!

Link to comment
Share on other sites

Hi allemaal,

 

Eind januari 'mocht' ik starten met decapeptyl. Daarvan heb ik echt ongelofelijk veel hoofdpijn gehad (heb ik normaal ook bij PMS). Na drie weken mocht ik de Gonal-F er bij gaan spuiten en toen ging het beter. Overigens hielp paracetamol wel redelijk goed tegen de hoofdpijn.

Maar, als het dan allemaal achter de rug is (en nog beter: met een positief resultaat) dan ben je dat heel snel vergeten!

 

Groetjes, Beanie

Link to comment
Share on other sites

@ Nisie, wat een geluk zeg, ik hoor van die verhalen, dan net als Beanie van barstende hoofdpijn enz. Maar het zal natuurlijk per persoon verschillen, en ik heb er alles voor over!! Dan maar een tijdje nog meer hoofdpijn of wat aankomen. Bedankt voor je reactie!

 

@ Beanie, ja daar ben ik dus ook bang voor maar net als wat ik hierboven al zei, heb het er natuurlijk wel allemaal voor over. Ik zie dat het bij jou meteen raak was, top! Gefeliciteerd!!! Wij duimen ook hard door, ook jij bedankt voor je reactie :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use