Jump to content

Vraagje over jullie cyo's


diaan39

Recommended Posts

Hoi Meiden,

 

Ik heb een vraagje aan jullie.

Na de geboorte van Brayden, 4 miskramen, en de geboorte en overlijden van Tristan, hebben wij nog 2 cryo's in de vriezer zitten.

mijn partner en ik hebben besloten dat wij zeer gelukkig zijn met Brayden en onze meiden, en willen ook gewoon niet meer het vedriet meemaken van de afgelopen jaren.

Maar wat gaan we doen met de cryo's?

wij hebben hebben een hele nare bijsmaak bij het idee om ze te vernietigen of ze te gebruiken voor de wetenschap.

Donatie willen we alle twee niet want het is toch iets van ons beide.

Pffff we hebben hier een dilemma.

 

Wat doen jullie met de cryo's als jullie geen kinderwens meer hebben.

 

groetjes Diana

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat je alle opties wel noemt: doneren, vernietigen of ter beschikking stellen voor de wetenschap. Wat zou er anders nog mogelijk zijn?

 

Een enorm dilemma. In het eerste ziekenhuis moesten wij er vooraf al over denken en dit aangeven op de cryo overeenkomst die we tekenden. Doneren was toen nog geen optie dus het was vernietigen of wetenschap en wij hebben toen het laatste gekozen. Wij waren van mening dat er zoveel goeds voorkomt uit wetenschap en dat als op de manier de IVF behandelingen verbeterd kunnen worden of miskramen of ziektes voorkomen, dat dit ons dan prettiger leek dan vernietigen. Maar het blijft idd een rare 'bijsmaak' houden, want ergens zijn het toch jouw mogelijke kindjes... Daarom ben ik ook blij de wij er toen vooraf over na hebben moeten denken, toen het nog wat mee afstand had.

 

Misschien kun je er eens met je gyn over praten? Die kan misschien ook meer duidelijk maken over de verschillende optie, zodat de keuze wat verder van je gevoel af gaat staan.

Succes en sterkte met weer een moeilijke beslissing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use