Jump to content

Nauwelijks ongesteld, wel gestart met spuiten...


Neel
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

ik ben benieuwd of iemand dit ook een keer heeft gehad. Afgelopen maandag (dacht ik) ongesteld te zijn geworden en dus ben ik dinsdag gestart met spuiten volgens protocol. Maar de ongesteldheid is niet doorgezet en eigenlijk heb ik nu niet/nauwelijks een ongesteldheid gehad. Gisteren de uitgangsecho en ook geen bloedverlies tijdens de echo. Wel een cyste (nooit eerder gehad) en een zwangerschapstest moeten doen, omdat dit ook wel eens voorkomt bij een zwangerschap. Helaas negatief (ik had ook niet anders verwacht). Maar nu ben ik bang dat mijn ongesteldheid nog moet komen en ik dus nog niet had moeten beginnen. En dus te vroeg begonnen met spuiten. Of kan dat geen kwaad? Iemand ervaring met hetzelfde?

 

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Neel. Ik heb er niet echt ervaring mee, maar ik ben woensdag ongestel geworden en het was heel erg bruinig en weinig bloed. Maar doordat ik in het lange protocol zit, vind ik het niet zo gek. Het lage protocol houd in dat ik de pil heb geslikt en decapeptyl gespoten. De pil om niet zwanger te worden en deca om mijn eierstokken stil te laten leggen. Ik heb toen het ziekenhuis mijn belde dit ook aan gegeven, maar dat was niet erg. Ik ben op advies vandaag (vrijdag) wel begonnen met gonal=f te spuiten.

Mocht je twijfelen of weet je het niet zeker, kan je altijd het ziekenhuis bellen. Ieder persoon is weer ander en reageerd ook anders

Succes. Hopelijk heb je wat aan mijn verhaal...

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo,

 

al weer even geleden...ik heb die week een positieve zwangerschapstest gehad. Een lichte streep, maar een + is een + lees ik altijd. Ziekenhuis meteen gebeld en gestopt met spuiten en na 2 dagen nog een keer moeten testen op verzoek van het ziekenhuis: negatief. Daarna toch echt ongesteld geworden. Dus ik weer gestart met spuiten, maar toch weer af moeten breken omdat de baarmoeder niet schoon was bij de uitgangsecho. Er was iets te zien en een cyste zien ze vaak bij hele prille zwangerschappen. Met andere woorden: er heeft hoogstwaarschijnlijk een innesteling plaatsgevonden. Voor de zekerheid toch nog een bloedtest gedaan in het ziekenhuis. Weer negatief. Na 4 zwangerschapstesten (zucht) dus niet gestart met een nieuwe poging. Ik ben benieuwd of iemand dit ook wel eens heeft gehad; niet kunnen starten omdat de uitgangsecho niet goed was. Ikzelf had dit nog nooit meegemaakt en heb toch heel wat uitgangsecho's gehad! Misschien is dan het goede nieuws dat ik wel op de natuurlijke manier zwanger kan worden? Als ik dan nu maar niet elke maand ga hopen tegen beter weten in....

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use