Jump to content

Nauwelijks ongesteld, wel gestart met spuiten...


Neel

Recommended Posts

Hallo,

 

ik ben benieuwd of iemand dit ook een keer heeft gehad. Afgelopen maandag (dacht ik) ongesteld te zijn geworden en dus ben ik dinsdag gestart met spuiten volgens protocol. Maar de ongesteldheid is niet doorgezet en eigenlijk heb ik nu niet/nauwelijks een ongesteldheid gehad. Gisteren de uitgangsecho en ook geen bloedverlies tijdens de echo. Wel een cyste (nooit eerder gehad) en een zwangerschapstest moeten doen, omdat dit ook wel eens voorkomt bij een zwangerschap. Helaas negatief (ik had ook niet anders verwacht). Maar nu ben ik bang dat mijn ongesteldheid nog moet komen en ik dus nog niet had moeten beginnen. En dus te vroeg begonnen met spuiten. Of kan dat geen kwaad? Iemand ervaring met hetzelfde?

 

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Neel. Ik heb er niet echt ervaring mee, maar ik ben woensdag ongestel geworden en het was heel erg bruinig en weinig bloed. Maar doordat ik in het lange protocol zit, vind ik het niet zo gek. Het lage protocol houd in dat ik de pil heb geslikt en decapeptyl gespoten. De pil om niet zwanger te worden en deca om mijn eierstokken stil te laten leggen. Ik heb toen het ziekenhuis mijn belde dit ook aan gegeven, maar dat was niet erg. Ik ben op advies vandaag (vrijdag) wel begonnen met gonal=f te spuiten.

Mocht je twijfelen of weet je het niet zeker, kan je altijd het ziekenhuis bellen. Ieder persoon is weer ander en reageerd ook anders

Succes. Hopelijk heb je wat aan mijn verhaal...

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo,

 

al weer even geleden...ik heb die week een positieve zwangerschapstest gehad. Een lichte streep, maar een + is een + lees ik altijd. Ziekenhuis meteen gebeld en gestopt met spuiten en na 2 dagen nog een keer moeten testen op verzoek van het ziekenhuis: negatief. Daarna toch echt ongesteld geworden. Dus ik weer gestart met spuiten, maar toch weer af moeten breken omdat de baarmoeder niet schoon was bij de uitgangsecho. Er was iets te zien en een cyste zien ze vaak bij hele prille zwangerschappen. Met andere woorden: er heeft hoogstwaarschijnlijk een innesteling plaatsgevonden. Voor de zekerheid toch nog een bloedtest gedaan in het ziekenhuis. Weer negatief. Na 4 zwangerschapstesten (zucht) dus niet gestart met een nieuwe poging. Ik ben benieuwd of iemand dit ook wel eens heeft gehad; niet kunnen starten omdat de uitgangsecho niet goed was. Ikzelf had dit nog nooit meegemaakt en heb toch heel wat uitgangsecho's gehad! Misschien is dan het goede nieuws dat ik wel op de natuurlijke manier zwanger kan worden? Als ik dan nu maar niet elke maand ga hopen tegen beter weten in....

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use