Jump to content

Baarmoederslijmvlies te dun


Nisie

Recommended Posts

Goedenavond,

 

Ik zit al eventjes met een dilemma wat betreft mijn BMS wat maar te dun blijft. Ik kan hier op het forum niet echt soortgelijke verhalen vinden maar ik ben zo benieuwd of er nog anderen zijn met dezelfde symptomen en wat jullie ervaringen zijn?

 

In een notendop mijn verhaal:

 

Ik heb in oktober 2011 mijn eerste verse icsi poging gehad, BMS was toen 6,5 mm.

Na 6 weken heb ik een miskraam gehad waarschijnlijk doordat BMS te dun was.

 

Sinds die laatste poging zijn we continue bezig geweest om het BMS dikker te krijgen, ik heb progynova geslikt maar dat hielp niks.

De laatste keer hebben we het met gonal F geprobeerd, helaas het wordt niet dikker dan 5mm.

De arts zei dat het wellicht bij mij gewoon zo is en ze willen nu wel een cryo tp proberen maar toch hou ik mijn hart vast.

 

Ik heb wel oa op dit forum gelezen dat tarwekiemolie capsules en Puur mama visolie kunnen helpen, dit heb ik dus nu sinds de laatste menstruatie gebruikt maar dus helaas het wordt maar niet dikker.

Ik heb vandaag extra vitamine B6 gekocht en ik slik vanaf nu een pil foliumzuur extra.

 

Ik heb afgelopen zondag de pregnyl geprikt en as zaterdag 14 april heb ik de eerste cryo tp, ik HOOP het zo dat deze frummel blijft zitten maar doordat de artsen ook al niet zo heel positief zijn en het willen gaan 'proberen' maak ik me toch wel druk of het goed gaat.

 

Is er iemand die hier ervaring mee heeft met te dun BMS en evt tips heeft?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nooit te dun bms gehad, maar het werd met acupunctuur wel dikker. En idd vitamine E (tarwekiemolie), maar dat werkt tot nu toe dus helaas niet.

Er is hier overigens wel eerder een vraag over gesteld, maar ik weet zo snel ook niet meer hoe dat topic heette en kan het zelf ook niet vinden :-)

Link to comment
Share on other sites

Hé Nisie,

 

Ook ik heb ontzettend veel moeite om het BMS dik te krijgen. Door vervroegde overgang ben ik aangewezen op eiceldonatie. Momenteeel slik ik 5 tabletten estradiol, moet ik 3 tabletten estradiol vaginaal inbrengen, gebruik ik askal op recept. En daarbij nog eens 2 eetlepels tarwekiemolie. Ik weet ook niet meer wat ik er nog aan kan doen. Ben inmiddels sinds vorig jaar juli bezig om het op 7.0 te krijgen. In december was dit eindelijk gelukt alleen was er toen geen donor beschikbaar. Nu ben ik sinds februari weer opnieuw bezig. Zodra het dik genoeg is, volgt er een TP. Aangezien er 3 cryo's op ons liggen te wachten. Maarja wanneer dat is dus de vraag. Ik zit meestal tussen de 5.7 en 6.2 in. Helaas kan ik je niet verder helpen, maar wilde je even laten weten dat je niet de enigste bent.

Misschien heeft iemand anders nog een tip??? Suc6 ermee.

 

Liefs maya

Link to comment
Share on other sites

Wat fijn dat jullie reageren!

 

Ik heb inmiddels de topics gevonden bij 'soortgelijke discussies' maar ook daar verschillende verhalen, ligt toch ook aan welk ziekenhuis je loopt merk ik.

Ik heb het idee (misschien wel helemaal verkeerd gedacht) dat het vu waar ik dus loop het lijkt alsof ze niet zo heel veel ervaring met te dun baarmoederslijnmvlies hebben. Eerst heb ik progynova geslikt en dat werkte niet toen gingen we de doses steeds verhogen, dat hielp ook niet. Toen werd de poging afgebroken en vervolgens lag mijn hele cyclus plat en moest ik met provera tabletten mijn menstruatie opwekken. Daarna dus de Gonal F en helaas ook zonder resultaat.

Nu zegt de gyn dus wel: we gaan een tp proberen! Ik ben echt heel blij hoor want de laatste tp was in okt 11 dus best alweer even geleden maar er broeit toch iets in me van: het risico is er dus wel dat het zich niet innesteld.

 

Ik ben ook naar een accupuncturist geweest maar had niet echt een heel goed gevoel bij die man, hij schreef me "Cimucifuga" voor, was bewezen dat het zou helpen. Hij had daar ook cijfers maar helaas, dit hielp ook niet.

Misschien moet ik naar een andere accupunturist die gespecialiseerd is op dit gebied, ik merk dat er best veel verschil is waar de accu zich op richt als ik al die websites zo bekijk.

 

Jeetje Maya, jij bent al even bezig dus! Die tabletten waar je het over hebt zijn ook voorgeschreven door jouw ziekenhuis en alleen op recept verkrijgbaar?

Bij jou zijn ze dus wel streng met de minimale 7.0 voor tp?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nisie,

 

Ja die tabletten krijg ik inderdaad voorgeschreven door Geertgen, en zijn alleen op recept verkrijgbaar.

Ze willen idd bij 7.0 pas een TP doen, maar ik moet eerlijk zeggen dat als het tegen de 6.7 is ik het ook wel zou laten doen. Ik wacht maar eens even af, wat ik dinsdag te horen krijg.

 

Liefs Maya

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use