Jump to content

Verwerking van een miskraam


Beanie

Recommended Posts

Er zal vast al wel eens eerder een draadje met dit onderwerp gepost zijn....

Helaas heb ik afgelopen maandag, na een zwangerschap van 9,5 week, te horen gekregen dat ons kindje was gestopt met groeien. We dachten dat de wereld even ophield met draaien. Hadden dit niet verwacht, na een eerdere goede echo met hartslag.

Afgelopen dinsdag ben ik gecurreteerd. Heel snel dus, maar voor mij voelt het goed.

Alleen nu moet ik het een plaatsje zien te geven. Hoe hebben anderen dit ervaren? Hoe hebben anderen dit gedaan? Ik zou graag van andere dames ervaringen willen horen, misschien ook positieve berichten, dingen die me houvast kunnen geven.... En ook of anderen misschien bepaalde rituelen hebben gedaan, of iets dergelijks, om alles een plaatsje te geven?

 

Liefs, Beanie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Beanie,

 

 

Wat ontzettend triest voor jullie. Wij hebben helaas hetzelfde meegemaakt, bij ons ging het fout tussen de negen weken echo en de twaalf weken echo. Het ene moment nog een kloppend hartje en een bewegend kindje, drie weken later was het opeens over. Ook ik ben vrij snel gerureteerd en vond dat fijn. Doordat er wel een weekend tussen zat hebben we tijd gehad om samen afscheid te nemen van de zwangerschap. Ik heb nadat het fysieke deel achter de rug was een mooi hangertje gekocht als herinnering, niet zozeer aan dit kindje, ik za het meer als een reminder van het feit dat ik zwanger kan worden. En verder hebben we op een gegeven moment samen nog een ballon opgelaten als afsluiting dat was niet gepland, maar kwam spontaan. Was wel erg fijn.

 

Er is inderdaad ook een uitgebreid topic over miskramen, missed abortion en bbz, ik heb het even voor je opgezocht http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?12864-Het-Verloop-Van-De-Miskraam-missed-Abortion-En-Bbz&p=538239#post538239

Dit topic gaat vaak meer over hoe het allemaal verliep, minder over hoe verder erna. Twee topics die ik daarover kon vinden, zijn al wat ouder, maar de ervaringen heb je vast nog veel aan:

http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?14233-Na-een-miskraam&p=391515#post391515

http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?11761-na-de-miskraam

 

Sterkte de komende periode, het zal nu niet zo voelen maar het wordt beter, het ergste verdriet gaat over en dan kun je weer vooruit kijken en hoop krijgen. Neem die tijd, en aarzel ook niet om met iemand te gaan praten als je daar behoefte aan hebt.

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hey beanie

 

Wat triest dat het jullie moest gebeuren

 

Wij hebben het zelfde gehad twee x goeie echo en bij 11 week leefde het ook niet meer

Het kwam spontaan bij ons heb het opgevangen en begraven in de tuin met mooie vlinder er bij

Het verdriet slijt vergeten doe je het nooit

Ik wens je heel veel sterkte voor de komende periode

 

Liefs jessica

Link to comment
Share on other sites

Hoi Beanie, wij hebben vorige maand hetzelfde meegemaakt.

Eerste echo mooi hartje gezien, tweede echo (na wat bloedverlies) ook nog mooi. We hoefden ons geen zorgen te maken.

En met de controle echo (met bijna 10 weken) te horen gekregen dat het hartje was gestopt. Was nog niet lang daarvoor gebeurd, want groei klopte nog met de tijd dat ik zwanger was.

Het kwam niet spontaan, dus opgewekt met medicatie.

Bij controle bleek de miskraam niet compleet te zijn, dus de dag erop gecuretteerd. Hier nog veel last van gehad wat betreft pijn.

Daarna kwam eigenlijk pas de echt klap.

Nu, iets meer dan een maand later barst ik nog regelmatig uit in huilen en kan ik het nog niet echt een plekje geven.

Ik zou ook graag ervaringen van anderen willen horen.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use