Jump to content

Na de IUI 3x pregnyl 1500IE bijspuiten


Maymar

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben inmiddels met mn 6de en laatste IUI poging bezig.... ik zit nu op 6 DPO en heb op 1 DPO en 4 DPO 1500IE pregnyl bijgespoten.... morgen de laatste dag.

Nu is het zo dat ik de afgelopen 5x utrogestan heb opgedrukt en hier geen (blijvende) zwangerschap van is gekomen, ik heb nu dus zelf gevraagd om 3x pregnyl bij te spuiten aangezien dit in t ziekenhuis waar ik loop, niet gebruikelijk is.

 

Nu is mijn vraag dan ook : Wie heeft er nog meer pregnyl bijgespoten na de inseminatie en welk resultaat heeft dit opgeleverd?? (Wel of niet zwanger ;) )

Link to comment
Share on other sites

Ik heb na mijn IVF pregnyl gespoten (en nog nooit Utrogestan gebruikt). De eerste IVF was bij mij raak. Het kan dus zeer zeker wel. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de pregnyl net eventjes dat stukje extra doet, maar ja, dat is ook maar een gevoel natuurlijk. Bij mijn IUI's kan ik het me niet meer herinneren of ik nog moest naspuiten met pregnyl. Ik dacht bij de laatste 2 wel en daarvoor niet.

Ik meen dat het geen standaardprocedure is omdat de kans op overstimulatie groter is, maar aangezien er bij mij niet veel eicellen gegroeid zijn, maakte dat niet uit.

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Elliebellie en Esk bedankt voor jullie antwoord!!

 

Esk zelf heb ik ook het gevoel dat het net ff het laatste zetje geeft, ik heb ook al sinds mijn BBZ het gevoel dat de 5de of 6de keer weer zou lukken met de IUI...

Maar hoezo geeft dat meer kans op overstimulatie?? want het is toch al na mn eisprong dat ik dat bijspuit??

Link to comment
Share on other sites

Tja, ik weet het ook niet zeker, maar pregnyl geeft natuurlijk een extra stimulering aan je eierstokken. Ik heb begrepen dat er nog na de punctie eicellen kunnen doorgroeien (die voor de punctie te kleine waren) en als je dan dus pregnyl spuit, dan worden deze extra snel groot en krijg je overstimulering. Maar pin me daar niet op vast. Bij mij was dat geen enkel probleem, ik had maar 5 eicellen voor de punctie en niets wat enigszins verder op een eicel leek.

Link to comment
Share on other sites

Janssuh,

 

Veel succes vandaag!!! Hopen op een succesvolle laatste keer!!

 

Klopt het is ook niet gebruikelijk om pregnyl bij te spuiten in de IUI, ik heb er zelf om gevraagd omdat ik helemaal gek werd van die bollen. Mn hele muts lag van binnen open, dus dat jeukte vreselijk en ik vergat ze regelmatig....

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Stientjuh, Ik 'zat' in heerenveen maar helaas is onze 6de IUI ook mislukt en gaan we nu voor IVF. Dit gaat gebeuren in drachten voor de medicatie en FM's en in Zwolle voor de punctie en TP. Hopelijk hebben jullie meer geluk met de IUI!!

 

Janssuh hier hetzelfde als jullie dus.... ook het gevoel dat IVF het eindstation is dus vind et onwijs eng aan de ene kant!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use