Jump to content

draagdoek


ink
 Share

Recommended Posts

Even een vraagje naar jullie mening/ ervaring met draagdoeken:

 

Wij hebben voor de geboorte van Levi zo'n lange doek gekocht om hem in te dragen, omdat hij direct vanaf het begin tot nog lang er na gedragen kan worden en weinig plek in beslag neemt.

 

Alleen vind ik het soms best een gedoe hem om te doen en is hij daarnaast volgens mij best warm, aangezien hij 3x die doek over zijn lijfje gewikkeld krijgt.

 

Nu zat ik voor de zomer te kijken naar de minimonkey of de lodger.

Iemand ervaring met deze? En hoe bevalt hij?

 

Ik hoor het graag van jullie....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ink,

Wat leuk dat je een lange draagdoek hebt! De minimonkey, lodger en soortgelijke dragers worden echt afgeraden omdat het kindje hierin ligt. Doordat het strottehoofd afgeklemd kan worden is er gevaar voor verstikking. Het is echt belangrijk om je kindje rechtop, in kikkerpositie te dragen. Let op dat de billen lager zitten dan de knieen. Veel voorgevormde dragen, zoals babyborn etc hebben deze houding niet, de beentjes hangen dan af. Dit is niet goed voor de ontwikkeling van de heupjes en is voor zowel kind als drager heel onconfortabel. Als je een voorgevormde drager wil kan je het beste een ergonomische nemen, zoals bv Bondolino, Manduca, Boba, Ergo.

Je kunt véél info vinden op het forum www.dragenenvoeden.nl . Er zijn prima knopen die enkellaags zijn, bv de front wrap cross carry (FWCC), er zijn groede filmpjes te zien op youtube hierover.

Heb je een geweven of rekbare doek? Rekbaar is namelijk een stuk warmer en moet idd meerlaags geknoopt worden. Er zijn lekkere dunne geweven doeken, bv van het merk Calin Bleu of een doek met een linnenaandeel.

Er is keuze genoeg! Hopelijk is de info een beetje duidelijk en anders......vraag maar raak!

Link to comment
Share on other sites

Abc- dank je voor je uitgebreide antwoord. Heb vandaag de tijd genomen om op die site te kijken, want jeetje, wat een doolhof van informatie zeg!

Maar ik lees daar dat je boven de 26 graden zowiezo niet mag dragen? Dan schiet het voor op vakantie naar warme landen dus al niet op begrijp ik. Logisch wel, maar ook jammer, want zo'n doek kan je juist zo makkelijk mee nemen...

Die minimonkey is dus niets begrijp ik? Zal dan dus naar een dunne geweven doek moeten kijken van dunne stof ipv de rekbare tricot die ik nu heb? Zodat ik die in een enkele knoop om kan doen en hij daardoor dus minder warm is? Die enkele knoop kan dus niet met de tricot? Ik zal eens kijken of ik die calin bleu op marktplaats kan vinden ofzo - vind die doeken nieuw allemaal best wel prijzig ;-(... Zo'n voorgevormde wil ik niet - neemt teveel plek ik beslag en ik zie het voordeel er niet zo van, behalve dat je hem makkelijk aan / uit kan doen, maar als ik het vaker ga dragen, zullen die knopen ook wel makkelijker worden denk ik... Maar dat houdt me nu soms wel tegen - als je ergens met de auto heen gaat, is het soms zo makkelijk gewoon het onderstel in de auto te gooien en daarna de maxi cosi er op te klikken, terwijl ik het dragen leuker vind... Hmmm...

Ik vind het echt super gezellig om hem te dragen, alleen met regen en warmte dus lastig wat aan te trekken bij hem.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben gekozen voor de Stokke Carrier, daar zitten de knietjes ook hoger. Bovendien kan je die vanaf geboorte gebruiken en in 3 standen (buik naar je toe, van je af en op rug later).

Link to comment
Share on other sites

Leuk al die info. Ik ben ook nog op zoek naar een nieuwe drager. De stokke ga ik ook eens bekijken, dank voor de tip miki. Waar je wel eens even baar moet kijken zijn de adviezen tav vooruit laten kijken. Dat moet je echt maar voor hele korte stukjes doen. Waar het omgaat is dat het niet zo goed is voor houding/nekje en dat kindjes op die manier niet lekker veilig bij je weg kunnen kruipen als indrukken teveel worden.

Jullie zijn stokke aandeelhouder geworden hè :-). Ik vind het mooi spul! We hebben het bedje: zoooo schattig! En de stoel. Wij zaten vroeger ook op die stoel, dus we zetten de traditie voort :-)

Link to comment
Share on other sites

Wat leuk, meer dragende moeders! Het van je af dragen, face forward, is inderdaad niet goed voor het kindje. De rug wordt zo in een holle positie gedwongen, terwijl het ruggetje wat bol moet staan. Bij elke stap die je zit, krijgt de onderrug van het kindje een klap. Daarbij is idd het aspect van veiligheid/geborgenheid, dat het kindje lekker bij je weg kan kruipen. Als je kindje meer om zich heen wil kijken kan je beter rug-of heupdragen. ALS je zoekt naar een snelle manier om je kindje te dragen, kan je ook heupdragen met een ringsling. Ink, op dat forum is ook eigen marktplaats, een prima manier om voor een leuke prijs een goed ingedragen, dus lekker zachte, doek te kopen. Over een paar maandjes hebben we weer een vers babietje om te dragen, heerlijk!

Link to comment
Share on other sites

Moontje - die bondolino, is dat een geweven doek of een rekbare? En is hij lekker dun voor de zomer?

 

Een dunne, makkelijk te knopen doek staat op m'n verlanglijstje nu ;-)... Maar zoveel keuze... En zoveel manieren van knopen!

 

Abc - ben erg blij met de info die je geeft - was me echt niet bewust van dat je een kleintje zo verkeerd kon dragen, want je ziet het wel heel veel om je heen, van die andere dragers waarbij ze van je af kijken! Ik heb op die site dragen en voeden nog niet kunnen vinden waar ze dan doeken aanbieden / verkopen. Waar moet ik dat zoeken / onder welk sub-kopje?

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL

Hier vooral veel plezier gehad van de ringsling, toen Milou eenmaal groot genoeg was om op de heup te dragen. Supergezellige manier van dragen, maar niet geschikt voor hele lange afstanden. Maar wel lekker naar de winkel, en vooral ook kleine stukjes van de auto naar het KDV bijvoorbeeld. Ze zat er in een tel in (let op: het aantrekken van de sling gaat makkelijker als de doek soepeler is, net nieuw dacht ik echt: wat een rotding, maar na een paar keer ging het supermakkelijk).

Ik had willen rugdragen, maar nooit de tijd geinvesteerd om dit te leren.

Als kleine baby heerlijk met de lange doek op de buik gedragen, zo gezellig! En het zoeken van doeken is verslavend! :)

 

We hebben nu de wompat, super leuk ding. Maar hebben hem niet veel gebruikt, ook doordat we niet de tijd hebben genomen om te leren hoe die goed zit op de rug. En ik kon slecht afscheid nemen van het buik / heupdragen. (ze moet nu op de rug)

 

Veel plezier met uitzoeken van de doek en dragen!!

Link to comment
Share on other sites

Veel plezier met uitzoeken Ink! Een Bondolino is trouwens een voorgevormde drager. Als je een echte zomerdoek wil, kan je het beste een Ellaroo of Calin Bleu nemen. Ik zal ook eens speuren op D&V voor je, als ik wat vind laat ik het weten.

Link to comment
Share on other sites

1e periode mag ook alleen naar je toe idd!En ja, al dat Stokke spul is echt prachtig. Concept erachter ook, meegroei. Wij hadden ook zo'n stoel vroeger, heb hem nog zelfs! Verder ook de commode en de wandelwagen. :)Benieuwd hoe het in praktijk allemaal gaat bevallen..

Leuk al die info. Ik ben ook nog op zoek naar een nieuwe drager. De stokke ga ik ook eens bekijken, dank voor de tip miki. Waar je wel eens even baar moet kijken zijn de adviezen tav vooruit laten kijken. Dat moet je echt maar voor hele korte stukjes doen. Waar het omgaat is dat het niet zo goed is voor houding/nekje en dat kindjes op die manier niet lekker veilig bij je weg kunnen kruipen als indrukken teveel worden. Jullie zijn stokke aandeelhouder geworden hè :-). Ik vind het mooi spul! We hebben het bedje: zoooo schattig! En de stoel. Wij zaten vroeger ook op die stoel, dus we zetten de traditie voort :-)
Link to comment
Share on other sites

Haha, geweldig, al die verschillende doeken! Nieuwe interesse / verzamelding gevonden - oh jee...

Hoeveel doeken heb jij abc, dat je al die verschillen weet? Super!

Link to comment
Share on other sites

Ja kijk uit hoor Ink, je kan er een hoop geld aan kwijt, haha! Mijn dochter heb ik tot ze een jaar of 2 was gedragen. Vanaf de geboorte in een geweven doek, op de buik. Vanaf 6 maanden op m'n rug. Van voorgevormde dragers heb ik een Manduca en Bondolino gehad. Manduca vond ik heel fijn, Bondolino minder. Maar dat is allemaal persoonlijk hoor, heeft ook met je bouw te maken. Van geweven doeken heb ik verschillende merken en samenstellingen gehad. Ik vind dunnere doeken het fijnst en vooral een doek met linnenaandeel wordt erg zacht.

Het voordeel van de doekenmarkt op d&v is dat je de meeste doeken voor een mooi bedrag weer verkoopt. Er staat nu een Elleroo Larae te koop voor 45 euro, maat 6 (4.6 meter, een standaard maat, kan je alle knopen mee).

O ja, ik zie dat je zoontje 3 mnd is. Als je met een geweven doek gaat dragen is het belangrijk dat het nekje goed ondersteund wordt, omdat hij zijn hoofdje nog niet goed zelf rechtop kan houden. Een goede knoop voor buikdragen is de FWCC, met een spuugdoekje in de nek gerold als steuntje. Een goed instructiefilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=xv2v7hUbpSM

 

Sorry voor alle tekst, ik word altijd zo blij als anderen ook (willen gaan) dragen :laughbounce:.

Link to comment
Share on other sites

Haha, nee, zeg alsjeblieft geen sorry, ik vind het super, al die info!

 

Ik zag inderdaad bij veel foto's al dat de kindjes hun hoofdje zo mooi recht hielden, maar hier wiebelt dat nog aardig ;-). Hij is wel al groot/ zwaar (vandaag op het cb geweest: ruim 64cm en 7,2 kg!). Dus gewoon een spuugdoekje er in rollen is de truc dan? Ik zal het filmpje eens gaan bekijken...

 

Heb ook op de gewone marktplaats gekeken. Heb een bod gedaan van 20,- op een Ellaroo Kristen ringsling voor korte stukjes en een bod van 32,- op een Ellaroo Ronda maat L (5 meter stond er bij, dus daar kan ik dan toch ook alle knopen mee doen?).

 

Er stond ook een Hoppediz Nairobi bij, waarvan ik de kleuren ook wel erg mooi vond, die er ook dun uit zag qua materiaal (ook 5 meter lang). Is die ook dun?

 

En er stond een ringsling girasol amitola - die vind ik ook erg mooi, alleen de vraagprijs is 2x zoveel dan die Ellaroo van hierboven, dus denk ik eerst maar eens de wat goedkopere uitproberen (weet niet of er veel verschil in draagcomfort zit tussen deze 2 merken?)

 

Oh ja, en een didimos Jan maat 7, maar daar wilt ze 80,- voor en dat terwijl ik niet eens weet of hij bevalt qua dikte etc, dus dat vind ik dan te duur... (zit ook wel ene babyfleece en tas bij, maar ja, het is vooral voor de zomer waarschijnlijk, dus die hoef ik nu niet perse te hebben: als het dragen goed bevalt kan ik die later altijd nog aanschaffen...

 

Ik zal eens kijken naar die jij bedoelt op die site...

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL

Girasol Amitola is zoooo mooi!

Maar ik heb mezelf toen ingehouden :) Had toen ook al een dure Didymos, paarse met visjes, gekocht. Dat was echt een winterdoek.

 

Verstand van verschillende merken heb ik niet qua draagcomfort, maar ik heb toen ik aan het zoeken was wel veel mooie gezien!

Op sommie sites is ook een doekenbieb, kan je een doek lenen om te kijken of het wat voor je is. Maar weet zo even niet meer waar.

 

5 meter kan je wel alle knopen mee doen, mits je zelf slank bent, toch ABC?

 

Euhh ... waar bemoei ik me eigenlijk mee? Haha, heb er helemaal geen verstand van, maar word weer helemaal blij van doekenpraat en heb er nu toch een beetje spijt van dat ik me nooit in rugdragen heb willen verdiepen, dan had ik nu nog kunnen dragen (ze is 22 mnd).

 

Plaats je tzt een foto van wat je uitzoekt? Liefst met baby erin :)

Link to comment
Share on other sites

Leuk! Al die enthousiaste praat hier! Maar SJSL - dat kan dan nu toch? Al is het dan maar voor een paar maandjes - misschien wel nog leuk voor de zomer om van te genieten? Haha, wil je niet weer opnieuw aansteken hoor ;-P...

 

Ik heb mt42 - ben 1.88, dus wel vrij lang, dus hoop dat die doeken goed passen.

Heb nu de tricot van babylonia. Manneke wilde net niet slapen, dus ben stukje met hem er in gaan lopen tot hij sliep. Heb er ook gelijk fotootje van gemaakt - zal ik morgen even proberen te plaatsen. Maar volgens mij knoop ik nog niet goed: het kruis op de achterkant van mijn rug kruipt telkens verder omhoog, de banden gaan steeds verder naar mijn nek toe en Levi zakt aan de voorkant steeds verder naar onderen...

Misschien te los geknoopt ofzo? Oefening baart kunst hoop ik maar...

 

Zag trouwens dat de doeken van Amazonas ook niet al te duur zijn nieuw rond de 50,- en bij de beschrijving staat dat die ook dunner zijn dan de meeste andere doeken. Is dat zo of zijn die twee andere die jij Abc noemde toch nog lekkerder?

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL

Tricot is toch een rekbare doek? Die heb ik nooit gehad, maar kan me zo voorstellen dat dat wel omhoog kruipt. Geweven doeken zitten wel stevig.

 

Mijn eerste doek was ook een Amazonas (op de 9 maanden beurs gekocht), prima doek en die heb ik ook in de zomer gebruikt (Milou is van juli en ik ben in augustus al gaan dragen volgens mij).

Maar ik heb niet veel vergelijk met andere doeken. ABC??? :)

 

Misschien moet ik het gewoon eens gaan proberen, de Wompat op de rug! Krijg er weer helemaal zin in. En nu met de zomer en zonder dat ukje al die dikke kleren en jas aanheeft, gaat dat ook lekkerder en makkelijker denk ik.

Ik heb er nog een leuke foto van van vorig jaar, op vakantie in Oostenrijk.

 

[ATTACH=CONFIG]4096[/ATTACH]

Link to comment
Share on other sites

Zo, ik kom binnen even afkoelen, ben de hele dag lekker buiten in de weer.

Ink, qua lengte van de doek heb je genoeg aan een maat 6 (4,6m). Een langere doek kan wel, maar dan houd je lange staarten over. Er zijn mensen die dat prettig vinden, ik niet.

 

De merken die ik ken en waar wat van weet zijn:

 

 • Hoppediz; de gewone doeken zijn medium tot dik, de dunnere variant “das Leichte” is een zomerdoek. Zijn redelijk betaalbaar, ook nieuw. Geschikt voor beginnende dragers.
 • Ellaroo; dunne doeken, vooral geschikt voor kleinere kindjes. Zodra het kindje wat zwaarder wordt, krijg je snel drukpunten of gaat de doek snijden. Dunne doeken vereisen wel wat secuurder knopen. Gunstige prijs.
 • Calin Bleu; ook betaalbaar en hele dunne doek, zie Ellaroo.
 • Didymos; heeft een standaard assortiment en Limeted Editions. De standaard doeken zijn wat dunner dan Hoppediz, medium van dikte. De LE’s zijn er in verschillende materialen, zoals met wol, hennep, linnen en zijde. LE’s zijn vaak vrij aan de dure kant, de prijs van standaard doeken ligt boven de prijs van bv Hoppediz. De gewone katoenen doeken of doeken met 40% linnen zijn goed geschikt voor beginnende dragen. Doeken met meer dan 40% linnenaandeel zijn erg stug en vragen wat ervaring.
 • Girasol: mooie strependoeken, mediumdik, worden snel zacht. Geschikt voor beginnende dragers, prijs is iets duurder dan standaard Didymos.
 • Vatanai: dunne doeken, snel zacht. Geschikt voor beginnende dragen, prijs komt overeen met Girasol.
 • Natibaby; vergelijkbaar met Didymos qua assortiment. Heeft standaard doeken en LE’s (zijn erg duur).
 • Ellevill: mooie scandinavische weving, vrij dunne doeken, hebben goede “grip”, eenmaal goed in gebruik erg zacht. De doek is vrij dicht geweven, waardoor ze redelijk dun zijn maar niet heel luchtig.
 • Storchenwiege; dikke doeken, schijnen naar mate van gebruik wel erg zacht te worden.
 • Neobulle; vergelijkbaar met Storchenwiege.
 • Amazones; weet ik niet zo goed, op d&v komt je ze niet vaak tegen, misschien omdat ze niet prettig zijn?

 

Wat betreft opkruipende banden en afzakkend kind, het klinkt alsof je strakker moet knopen. Zeker een rekbare doek kan bijna niet té strak zitten. Verder is het hoogtijd een geweven doek aan te schaffen, want waarschijnlijk wordt Levi gewoon te zwaar om nog confortabel te dragen met een rekbare doek. Ben benieuwd hoe het bevalt, ik vond het echt een verademing!

 

SJSL, wowie! Mooie Wompat! Snel je dochter op je rug laten klimmen en dragen hoor! Is het een toddler-maat? Dan kan je er nog even mee dragen. Ben benieuwd of het lukt.

Link to comment
Share on other sites

Grappig, ik zie hier zoveel merken langskomen, maar niks over de bykay doeken. Ik heb er een die deels tricot en deels linnen is (tussenstuk). Daarnaast een doek voor onder de douche. Ideaal! Maar moet inderdaad zeggen dat mijn doek wel warm is nu.

Link to comment
Share on other sites

Gisteren de Ellaroo Ronda aangeschaft! Abc - bedankt voor de tips!

Heb hem wel al omgeknoopt, maar nog niet met Levi er in, want gisteren was het echt heel plakkerig warm. Leek me voor hem ook niet zo lekker. Wel lastig wat je ze aan moet doen vind ik: ruggetje zit vrij bloot, maar de voorkant is warm tegen je aan... Ga straks denk ik even met hem naar de supermarkt lopen nu het nog niet zo warm is... Zal er dan ook een foto van maken en plaatsen met die andere foto (iets vertraagd...)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use