Jump to content

ICSI en acupunctuur (Noord Nederland)


Tinkerbell1

Recommended Posts

Ik ga in juni voor mijn eerste ICSI poging (ik heb al wel 6x IVF in eigen cyclus gedaan). Hebben jullie ervaring met acupunctuur als ondersteuning?

Ik zou graag wat ervaringen horen! En kan iemand mij een acupuncturist in het Noorden van het land aanraden die ervaring heeft met IVF behandelingen?

Ik woon zelf in Friesland.

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hoi!

 

Ik ben met mijn tweede poging ook begonnen met acupunctuur, puur om het baarmoederslijmvlies dikker te maken.

 

Voor een terugplaatsing bij de eerste poging was mijn baarmoederslijmvlies nooit hoger als 7,2. We kregen het met

geen mogelijkheid dikker.

 

Eenmaal met de acupunctuur bezig ging ik op tussentijdse controle en toen was het al 8,1! Dus kan je na gaan wat

het is geweest tijdens de tp.. :)

 

Ik denk dat het zeker kan helpen .. baat het niet dan schaad het niet..

 

Trouwens bij deze tp van een cryo heb ik geen acupunctuur gedaan en toch ZWANGER!

 

Succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Bij mij is het na de 4e tp wel gelukt ( eerste verse tp te lage hcg ) andere 2 tp niks, en nu 12/3 weken zwanger van de 4e tp. Heb voor de tp 3x acupunctuur behandeling gehad en na de tp 2x. Dus wie weet heeft het geholpen, werd er rustig van en schijnt goed voor de bloedbanen te zijn!!

 

Heel veel succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb voor een poging ook een paar behandelingen gehad. Ik werd door mijn eigen fysio doorverwezen naar de accupunctuur in het

UMCG. Maar ik vond het wel lastig want ik kon de afspraken niet combineren met de echo's en dan werd het wel heel vaak op en neer rijden. En ik kon me totaal niet ontspannen tijdens de behandeling. Ik verveelde me constant. Ik kan echt niet stil liggen en niks doen dus het was uiteindelijk niks voor mij.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik ben inmiddels wel geweest en ga morgen weer. Heb gekozen voor de praktijk op het UMCG terrein.

Ik moet zeggen ik verveelde me ook wel toen ik daar eenmaal lag maar neem deze keer een muziekje mee. Ik hoef nog maar 4x dus qua tijd is het wel te doen om even heen en weer te gaan.

Ik heb echt geen idee of het zal helpen. Ben altijd een beetje sceptisch met dit soort dingen maar baat het niet dan schaadt het ook niet.

Ze behandelen me voor: rust, goede doorbloeding baarmoeder, de Chi van de organen (whatever it may be) en mijn koude handen en voeten. Ik kan me voorstellen dat een goede doorbloeding wel van belang is voor de innesteling. Dus wie weet!

Link to comment
Share on other sites

Ja die heb ik! Ben vanochtend weer geweest. Ze kan ook ondersteuning doen bij het tot stand komen van goede kwaliteit eicellen en dus de innsteling ondersteunen.

We zien het wel. Het doet geen pijn en kan geen kwaad dus wie weet. Ben er nuchter onder maar het voelt ook zeker niet verkeerd.

Moet wel zeggen dat ik daar ook niet heel ontspannen lig met naalden in mn benen, handen en hoofd,,..wat duren 20min dan lang he? Haha.

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij werken er ook niet zo heel veel. Tenminste ik zag alleen altijd haar en die chineze vrouw. Ik vond haar een beetje vreemd... maar wel aardig. Nee dan lig je daar maar en zij gaat gewoon weg. Ondertussen lag ik me dan te bedenken wat ik in die tijd kon doen. Bewegen lukt niet. Ik bewoog mijn hand een keer en dat voelde niet fijn dus dat leer je vanzelf af haha

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use