Jump to content

ICSI en acupunctuur (Noord Nederland)


Tinkerbell1

Recommended Posts

Ik ga in juni voor mijn eerste ICSI poging (ik heb al wel 6x IVF in eigen cyclus gedaan). Hebben jullie ervaring met acupunctuur als ondersteuning?

Ik zou graag wat ervaringen horen! En kan iemand mij een acupuncturist in het Noorden van het land aanraden die ervaring heeft met IVF behandelingen?

Ik woon zelf in Friesland.

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi!

 

Ik ben met mijn tweede poging ook begonnen met acupunctuur, puur om het baarmoederslijmvlies dikker te maken.

 

Voor een terugplaatsing bij de eerste poging was mijn baarmoederslijmvlies nooit hoger als 7,2. We kregen het met

geen mogelijkheid dikker.

 

Eenmaal met de acupunctuur bezig ging ik op tussentijdse controle en toen was het al 8,1! Dus kan je na gaan wat

het is geweest tijdens de tp.. :)

 

Ik denk dat het zeker kan helpen .. baat het niet dan schaad het niet..

 

Trouwens bij deze tp van een cryo heb ik geen acupunctuur gedaan en toch ZWANGER!

 

Succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Bij mij is het na de 4e tp wel gelukt ( eerste verse tp te lage hcg ) andere 2 tp niks, en nu 12/3 weken zwanger van de 4e tp. Heb voor de tp 3x acupunctuur behandeling gehad en na de tp 2x. Dus wie weet heeft het geholpen, werd er rustig van en schijnt goed voor de bloedbanen te zijn!!

 

Heel veel succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb voor een poging ook een paar behandelingen gehad. Ik werd door mijn eigen fysio doorverwezen naar de accupunctuur in het

UMCG. Maar ik vond het wel lastig want ik kon de afspraken niet combineren met de echo's en dan werd het wel heel vaak op en neer rijden. En ik kon me totaal niet ontspannen tijdens de behandeling. Ik verveelde me constant. Ik kan echt niet stil liggen en niks doen dus het was uiteindelijk niks voor mij.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik ben inmiddels wel geweest en ga morgen weer. Heb gekozen voor de praktijk op het UMCG terrein.

Ik moet zeggen ik verveelde me ook wel toen ik daar eenmaal lag maar neem deze keer een muziekje mee. Ik hoef nog maar 4x dus qua tijd is het wel te doen om even heen en weer te gaan.

Ik heb echt geen idee of het zal helpen. Ben altijd een beetje sceptisch met dit soort dingen maar baat het niet dan schaadt het ook niet.

Ze behandelen me voor: rust, goede doorbloeding baarmoeder, de Chi van de organen (whatever it may be) en mijn koude handen en voeten. Ik kan me voorstellen dat een goede doorbloeding wel van belang is voor de innesteling. Dus wie weet!

Link to comment
Share on other sites

Ja die heb ik! Ben vanochtend weer geweest. Ze kan ook ondersteuning doen bij het tot stand komen van goede kwaliteit eicellen en dus de innsteling ondersteunen.

We zien het wel. Het doet geen pijn en kan geen kwaad dus wie weet. Ben er nuchter onder maar het voelt ook zeker niet verkeerd.

Moet wel zeggen dat ik daar ook niet heel ontspannen lig met naalden in mn benen, handen en hoofd,,..wat duren 20min dan lang he? Haha.

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij werken er ook niet zo heel veel. Tenminste ik zag alleen altijd haar en die chineze vrouw. Ik vond haar een beetje vreemd... maar wel aardig. Nee dan lig je daar maar en zij gaat gewoon weg. Ondertussen lag ik me dan te bedenken wat ik in die tijd kon doen. Bewegen lukt niet. Ik bewoog mijn hand een keer en dat voelde niet fijn dus dat leer je vanzelf af haha

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use