Jump to content

Ivf in Belgie


Ivf Belgie

Recommended Posts

Hallo dames, lotgenoten.

Mijn naam is Anita en ben met Ivf bahendeling bezig in L.IF.E. centrum Leuven, een fertiliteits kliniek die samenwerkt met andere ziekenhuizen en geanycologen.

Heb al veel gelezen over Ivf ervaringen in Nederland maar dan gaat het bij ons in Leuven toch heel anders aan toe.

Ben net 40 jaar geworden en we zijn al ongeveer een jaar met Ivf bezig met alle voorafgaande onderzoeken bij ingerekend. Heb al 3 prachtige kids dus waarom dan nog Ivf?

Na de geboorte van de jongst 4 jaar geleden, (hopelijk niet meer voor lang de jongste) heb ik me door omstandig heden laten stereliseren. 3 jaar geleden toch nog de man van m,n leven tegen gekomen en aangezien hij 7 jaar jonger is dan ik heeft hij natuurlijk nog een kinder wens. Eerst hield het kostenplaatje van Ivf ons tegen, tot we vernamen dat het ziekenfonds tot je 43ste 6 behandelingen rechtstreeks terug betaald.

Met m,n man z,n zwemmertjes is alles prima inorde maar m,n sterelisatie kon niet meer ongedaan gemaakt worden.

We zijn nu aan onze derde poging bezig en voorbije woensdag is er weer een mooi embryootje, zoals de dokter in de kliniek dat zo mooi zegt, terug geplaatst en nu is het dus weer in spannig afwachten of het zich nesteld. De dokter en de verpleegsters doen echt alles wat ze kunnen om elke poging te doen slagen maar de natuur beslist uiteindelijk toch of je zwanger bent of niet.

Het probleem bij mij is dat ik door m,n leeftijd niet veel eiceletjes meer heb en na 2 mislukte pogingen heb ik m,n lichaam wat rust gegeven en had de dokter Myo-inositol voorgeschreven. Dat is niet goedkoop maar we wouden dat toch proberen. Of het z,n werk zal doen moeten we natuurlijk nog afwachten.

Voor mij persoonlijk vind ik de behandelingen niet zo zwaar omdat we overal goed begeleid en gesteunt worden en de punctie gebeurt steeds onder plaatselijke verdoving en met begeleiding van fantastische dokters en verpleegsters.

Natuurlijk in heel dit plaatje mag ik niet vergeten zeggen dat ik ook enorm gesteund word door m,n fantastische man en kindjes!

 

Bedankt dat ik hier m,n verhaal kwijt mocht.

Link to comment
Share on other sites

goedemiddag,

 

Zie nu pas je berichtje.

 

 

Wat jammer zeg dat je al gesteriliseerd was! maar gelukkig is ivf een optie.

 

Ik word ook in Belgie geholpen maar niet in leuven. Ook ik ben erg tevreden over hoe het verplegend personeel en de artsen met je omgaan daar. het wordt erg professioneel gedaan, en ik vind het zelf fijner dan een punctie gewoon in de normale gyn stoel in de kamer waar je normaal de afspraken hebt zoals ik in nederland gewend was.

 

maar t zal in nederland ook niet overal hetzelfde zijn hoor. Ik hoor ook heel positieve verhalen.

 

Ps wat is de werking van de myo inositol precies?

 

Ik wens je veel succes met je behandeling. Wanneer mag je testen?

 

groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use