Jump to content

Van frustratie naar inspiratie


anita79

Recommended Posts

Interessant! Misschien heeft iemand van jullie ook interesse.

 

http://www.openzenuw.nl/vanfrustratienaarinspiratie/

 

Als je vruchtbaarheidsproblemen je frustreren, kan het heerlijk opluchten om alles even van je af te schrijven. Zo laat je zien wat jou raakt en bied je herkenning aan anderen.

 

 • Wil je ontdekken hoe fijn het is om voor publiek te schrijven?
 • Twijfel je of je teksten goed genoeg zijn?
 • Wil je weten hoe je je ervaringen kunt omzetten in een gedicht, een blog of zelfs een boek?
 • Denk je aan het uitgeven van je eigen boek maar weet je niet hoe?

 

Kom dan op zaterdag 17 november naar ‘De Observant’ in Amersfoort voor hét schrijfevent van 2012: ‘Van frustratie naar inspiratie’!

 

Jan-Willem Gerth van ivfboeken.nl en Denise Hilhorst van openzenuw.nl bieden van 13.00 tot 17. 00 uur een inspirerend programma:

 

 

 • Leer hoe je je gevoelens uitdrukt in een gedicht in de dichtworkshop van Fidessa Docters van Leeuwen, dichter en auteur van ‘Het gezicht van kinderloosheid’.
 • Leer hoe je een blog schrijft dat indruk maakt in de workshop blogs schrijven van Denise Hilhorst, auteur van ‘Open zenuw, vruchtbaarheidsproblemen en je omgeving’.
 • Leer hoe je je eigen ervaringen gebruikt bij het schrijven van een roman of een thriller in de workshop van Marelle Boersma, auteur van diverse literaire thrillers.
 • Leer alles over het uitgeven van je eigen boek in de presentatie van Jan-Willem Gerth en stel je vragen aan het deskundigenpanel bestaande uit: Marelle Boersma, Fidessa Docters van Leeuwen, Denise Hilhorst en Ingrid van der Kuil, auteur van ‘Koningskinderen’.

 

Na het event is er tijdens een borrel de gelegenheid om nog even te kunnen napraten en andere interessante schrijvers-in-de-dop te ontmoeten die, net als jij, schrijven over hun vruchtbaarheidsproblemen. Deze borrel is inclusief.

 

 

Tijdens het hele event is er een boekenmarkt met interessante boeken over vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid.

 

Voor deze middag betaal je slechts € 77.

Lid van Freya? Dan krijg je maar liefst € 20 korting en betaal je € 57

Nog geen lid van Freya? Regel dat dan snel!

 

 

Om alvast in de sfeer te komen en om de andere gasten en sprekers te ontmoeten is er de gelegenheid om voorafgaand aan het event samen te lunchen. Deze lunch is optioneel en kost € 10.

 

Schrijf je vóór 1 augustus a.s. in en ontvang als extra bonus de thriller ‘De Babymakelaar’ van Marelle Boersma. Deze bonus vervalt per 1 augustus.

 

 

Schrijf je in op de website http://www.openzenuw.nl/vanfrustratienaarinspiratie/

 

We zien je graag op zaterdag 17 november!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anita,

 

dank voor de tip. Wie weet ga ik er wel heen. Ik hou erg van schrijven en er is zo veel te schrijven over het hebben van een kinderwens...

Ik heb eigenlijk nog nooit een boek gelezen over kinderloosheid, omdat ik dat veel te confronterend vond. Nu ben ik niet meer kinderloos, wel wens voor een 2e. Dat brengt ook weer allerlei emoties met zich mee omdat het weer een lange weg is. En veel onbegrip (je hebt er toch al 1?).

PS: ik heb het hoofdstuk gelezen van Open Zenuw waar je naar door kunt linken. Je komt dan op een website waar je het boek kunt lezen. Heel herkenbaar, de citaten zijn zo waar!!!!

 

Groetjes,

Neel

Link to comment
Share on other sites

Lijkt mij ook heel interessant. Ik ben zelf niet echt een schrijver, vind het moeilijk om me te verwoorden.

Maar ik heb voor de psycholoog ooit een dagboek bij moeten houden en zij vond toch dat het echt wel de moeite waard was.

Misschien kan ik hier wat meer inspiratie en handvatten krijgen.

En lotgenotencontact is ook fijn.

 

Off-topic, wat heb jij een traject achter de rug zeg! Ik hoop dat het bij mij ooit lukt om een kindje te krijgen. Lukt dat wel, dan wil ik ook zeker voor een 2e gaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use