Jump to content

POLIEP! wie heeft dit ook gehad..?


vrouwtjetheelepel

Recommended Posts

Ik had mijn vraag bij het ICSI gedeelte geplaatst maar ik heb nog geen reacties gehad, hopenlijk heb ik hier meer geluk.

 

 

Afgelopen woensdag heb ik een waterecho gehad en er bleek een poliep te zitten, het neemt zeker 15 a 20% van mijn baarmoeder in beslag, 4 september krijg ik een hysteroscopie.

 

Nu was ik van mijn zoontje in 2008 (toen er nog niks aan de hand was)met de 1e ICSI zwanger en nu zijn er al 2 pogingen mislukt, ik heb tijdens en tussen de behandelingen continu aangegeven dat ik veel pijn had, zware menstruatie's en mijn bms was altijd erg dik bij de TP, nu is onze oude arts weer terug en eindelijk worden we gehoord.

 

Nu vraag ik me af of ik door die poliep niet zwanger ben geworden, of er mensen hier op het forum zijn die dit ook hebben meegemaakt en werd je na het verwijderen van de poliep wel zwanger?

 

Gr Chantal

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

Mijn zus heeft in het afgelopen jaar 3 miskramen gehad en werd daarvoor 2 jaar helemaal niet zwanger. Na onderzoeken was er niks te vinden behalve een poliep ter grootte van een "borrelnoot" in de baarmoeder. Die is verwijderd en toen was ze 5 maanden later (ofzoiets) zwanger en dat is ze nu nog, dus eind augustus wordt het geboren. Of het echt aan die poliep lag is nooit zeker maar het lijkt er wel op dat die in de weg zat bij het innestelen. Dus ik zou zeggen dat het wel een verschil kan maken. Ik ben bezig met icsi en so far geen succes, was bijna ingeloot voor een studie waar ze vantevoren de baarmoeder met een cameraatje (dus geen echo want dan zie je minder) bekijken. Dit om te zien of er geen (kleine) poliepen en andere narigheid zit en of het weghalen er van uiteindelijk verschil maakt. Maar bummerrr, ik ben in de vergelijkingsgroep terecht gekomen...Krijg dus geen extra cameracheck. Jammer, had het wel graag gewild voor de zekerheid.

 

Maar uit het feit dat ze dit de moeite waard vinden om uit te zoeken kun je ook concluderen dat het wellicht wat uitmaakt.

 

Dus, veel succes!

 

Vianne

Link to comment
Share on other sites

Hey Chantal,

 

Ik zit ook met zo'n soort gelijk probleem alleen hebben ze bij mij geen poliep waargenomen. Iedere keer als ik een echo had werd er gezegd dat ik een erg dik bms had. Ook heb ik al meer dan een jaar tussentijdse bloedingen in iedere cyclus. Toen ik vlak voor de eicelpunctie zat kreeg ik een bloeding die best heftig was. De gyn vertrouwde het toen niet meer en vertelde mij dat hij al die tijd heeft gedacht dat het dikke bms, hij noemde het nu al "extreem dikke bms" en de bloedingen een hormonale kwestie was. Maar omdat de bloeding nu wel erg heftig was, ik ben er een paar uur voor op de spoedhulp van de afd gyneacologie geweest, vond hij het tijd om er meer onderzoek naar te doen. Zo kreeg ik eerst een uitgangs echo. Daar zag ze niks op. Vervolgens een waterecho. Daar dacht ze toch iets te zien zitten dus ging ik door voor een hysteroscopie. De gyn die dit onderzoek deed zei dat ik er van binnen volkomen "normaal" uitzie. Hij zag geen poliep of vleesboom groei. Ben dus weer terug bij af maar wat ik aan wil geven is dat het dus wel degelijk zo kan zijn dat je niet zwanger raakt door een poliep. Denk dat als je eenmaal geholpen bent, je een goede kans maakt om zwanger te worden meid! Ben natuurlijk geen dokter maar toch...

 

succes meid!

 

Trouwens op een ander topic waar ik mee schrijf heb ik ook nog niemand gehoord die dit probleem kent. Dus ken ook geen ervaringen van andere meiden.

Jammer want je zoekt toch naar lotgenoten hé.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

Ik ben jaren terug de medische molen ingegaan met tussentijdse bloedingen gedurende mijn cyclus. Bij een echo is destijds een poliep ontdekt in mijn baarmoeder. Deze poliep was niet zo groot als bij jou. Ze hebben hem eerst geprobeerd weg te halen met een therapeutische hysteroscopie. Helaas is dit niet gelukt, mijn baarmoederslijmvlies begon op te zwellen. Uiteindelijk is de poliep weggehaald via de ok een paar weken daarna.

De artsen hebben mij toen wel verteld dat poliepjes in de baarmoeder de kansen wel kan verkleinen om zwanger te worden. Het ligt echter wel aan de grootte en/of het een vleesboompje is of een poliep of ze hem wel of niet verwijderen en ook de plaats waar die zit in de baarmoeder.

In ieder geval succes gewenst.

 

Groetjes Huanne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

Ik heb geen behandelingen gehad vóór mijn waterecho - dat werd bij ons in het ziekenhuis toen (2009, AMC) standaard gedaan. Bij die waterecho bleek er bij mij ook een poliepje te zitten, die twee maanden later (!) weg is gehaald. Leverde voor ons dus een flinke vertraging met de start vd eerste behandeling op, omdat er een wachttijd voor was. Het bleek bij mij maar een heel klein poliepje en ik weet dus niet of het bij mij verschil had gemaakt.

Ik ben daarna 3x zwanger geweest, waarvan 2x maar een paar weken. Ik baalde enorm toen bleek dat bij onze volgende ICSI poging, 15 maanden na de eerste, er geen waterecho meer werd gemaakt. Was toch wel bang dat er weer ene poliepje zou zitten, maar ben toen van de 2e TP uit die poging wel zwanger geraakt en gebleven.

 

Uiteindelijk heb je dus denk ik weinig aan mn verhaal, haha. Ja, ik ben na het verwijderen van het poliepje zwanger geraakt, maar had daarvoor nog nooit een TP gehad - en het was ook een veel kleinere poliep dan bij jou. Ik hoop wel dat het bij jou gaat schelen, en je na het verwijderen van het poliepje wél zwanger wordt! Succes.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hallo Chantal,

 

Hoe is je hysteroscopie gegaan vorige week?

Bij mij is 2 jaar geleden, na 3x IUI met stimulatie, een poliep ontdekt op een uitgangsecho en weggehaald dmv hysteroscopie. Ik ben vervolgens doorgegaan met IVF. Dat is niets geworden, maximale stimulatie, maar 1 eicel die niet goed doordeelde, geen terugplaatsing.

Maar in het afgelopen jaar na de IVF had ik last van tussentijds bloedverlies en pijn. Dit bleek uiteindelijk ook een poliep te zijn (die overigens op echos niet zichtbaar was, maar pas tijdens de hysteroscopie ontdekt is!). Deze poliep is in april dit jaar weggehaald. En toeval of niet, de cyclus erna ben ik zwanger geworden, spontaan! Ik ben inmiddels 16 weken zwanger.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use