Jump to content

IMSI / Spermiogram


jolanda12

Recommended Posts

Beste lotgenoten,

Ik wist niet zo goed waar deze oproep te plaatsen, dus dan maar op het "algemene IVF" topic.

 

Wij hebben onze intake in dusseldorf achter de rug en zijn zeer verheugd met de aanpak daar.

We hebben allebei bloed laten trekken en deze week de uitslag van mijn man gekregen (die van mij komt volgende week).

Zaadkwaliteit is normaal, niet afwijkend (waardoor ik me dan afvraag, waarom we dusver alleen maar icsi konden doen, maar dat zullen we nog te horen krijgen bij ons volgende evaluatiegesprek). Ze wilden gaan kijken of imsi eventueel een methode voor ons kon zijn, maar dan moet mijn man eerst een spermiogram laten doen. Heeft iemand hier advies / ervaring mee ?

Wat gaan ze doen ? wat kunnen we ervan verwachten ? moeten we wel of niet iets van te voren doen (zaadlozing of iets anders dergelijks) ?

 

Ik hoor graag iedere reaktie van iemand die er iets vanaf weet.

 

Bedankt,

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

Hai

 

Wij hebben wel Imsi laten doen maar geen spermiogram laten maken, omdat wij sowieso graag Imsi wilden doen. Dan hoef je natuurlijk geen spermiogram meer te laten maken want dat hoef je alleen te maken om te kijken of het zinvol is om imsi te doen.

 

Imsi, ons heeft het niet veel gebracht, (nog nooit zo'n laag percentage bevruchtingen gehad als in DD) maar misschien heeft het anderen wel enorm geholpen.

 

Ben benieuwd trouwens, wie hier positieve ervaringen heeft met Imsi. Ik hoor er niet zo veel over maar er zullen er hier vast meer zijn die het gedaan hebben.

 

Groetjes en veel succes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use