Jump to content

Hoe ingevroren sperma vervoeren naar buitenland


Angeline

Recommended Posts

Beste allemaal,

 

Nergens kan ik ervaringen vinden van vrouwen die allerlei behandelingen hebben ondergaan om zwanger te worden, omdat het zaad van de partner in het verleden ingevroren is.

 

Inmiddels ben ik 4 IUI-behandelingen, 6 IVF-behandelingen en een 1e gesprek in een IVI kliniek in Spanje verder en ik loop tegen het probleem van het vervoer van de sperma aan.

Het is opgeslagen in het UMC, maar het lab zegt dat vervoer alleen mogelijk is binnen Nederland.

Echter, in Spanje zeggen ze dat het geen probleem is.

 

Ik heb al contact gehad met het bedrijf wat de invriesprocedure voor het UMC doet, maar zij kunnen mij niet echt verder helpen. Mij wel doorverwezen naar een bedrijf, maar dat doet alleen vervoer naar buitenland voor bedrijven. :happy:

 

Is er iemand die er ervaring mee heeft of in ieder geval mij misschien verder op weg kan helpen.

 

Thanks :icon_flower:

Link to comment
Share on other sites

Geen idee hoe het met menselijke materialen zit, maar ik heb wel ervaring met het versturen van biologische samples en cellen per post. Vervoeren met vloeibare stiktof is idd altijd lastig tot onmogelijk. Misschien op droogijs in een piepschuimen doos? Dat geeft normaliter minder problemen, je zit dan alleen met een tijdsdruk waarbinnen je pakketje over moet zijn omdat het anders op kan warmen omdat het droogijs verdampt. Vervoer van droogijs is mogelijk via Fedex (wel de juiste papieren invullen anders houden ze de boel bij de douane vast). Het droogijs zelf heb ik zo geen idee waar je dat kan krijgen als particulier. Maar in het UMC zullen ze dat vast hebben of voor je kunnen bestellen (net als de tempex doos). En als je gaat versturen: altijd op maandag of dinsdag versturen!

*beetje duidelijk?*

Link to comment
Share on other sites

Beste Angeline,

 

Wij hebben ervaring met het vervoer van ingevroren sperma (TESE materiaal) vanuit het buitenland. De eerste 2 ICSI behandelingen hebben wij in Zwitserland gedaan met het TESE materiaal verkregen uit een operatie in Luzern. Na twee mislukte pogingen zijn we op aanraden van onze Zwitserse gynaecoloog naar NL gegaan, hier konden ze ons niet helpen aangezien ze geen ingevroren TESE materiaal uit het buitenland mogen accepteren.

Vanuit NL doorverwezen naar UZ Gent en hier was het gelukkig geen probleem (overigens een heel fijn ziekenhuis, nu in wachtweken van 5e ICSI). In overleg met het laboratorium in Gent hebben we het TESE materiaal vanuit Luzern over laten komen door een transportbedrijf met een speciale afdeling voor IVF transport. Het bedrijf heet HAZGO en is gevestigd in Zaventem, Belgie. Tel: +32 2 253 69 00. Als je ze belt vraag dan direct naar de IVF afdeling. Ik ga er vanuit dat ze ook transport tussen NL en Spanje doen. Je kan een offerte bij ze opvragen, het is niet goedkoop maar wel een hele veilige manier van transport. Ik zou zelf het risico met FEDEX of iets dergelijks niet nemen.

Heel veel succes en mocht je nog vragen hebben, stuur me een prive berichtje.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Swiss,

 

Het eerste contact via de mail met Hazgo gelegd. Net hun antwoord gelezen " het lijkt hun geen probleem, maar ze hebben wat meer informatie van me nodig". Super blij met hun antwoord en nu hopen dat het echt lukt en dat het te betalen is :-)

 

Bedankt voor de tip!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use