Jump to content

Progynova


Lottepot

Recommended Posts

Een vraagje over progynova.

 

Ik begrijp sinds net, dat progynova je cyclus stil legt, en dus eigenlijk een soort pil gebruik is.

9 dagen geleden heb ik een TP gehad van 2 cryo's. Sinds 3 dagen broekeloer ik weer.

Maar begrijp ik nu dat dit helemaal geen zin heeft? Omdat je als je progynova gebruikt, helemaal niet ongesteld word? [ik gebruik het samen met ustrogan, bij eerdere pogingen alleen ustrogan, waarbij ik wel gewoon ongi werd bollen of niet]

Zit ik dus al dagen voor niets te broekeloeren en mij zenuwachtig aan het maken????

En is de test dan de enige optie om te weten of je zwanger bent of niet?

 

Groetjes Lottepot

Link to comment
Share on other sites

Hallo Testr,

 

Dit topic had ik gezien, en daardoor begrepen dat de progynova de cyclus stil legt.

Ons was alleen verteld dat het was voor het baarmoederslijm dik te maken en houden.

 

Maar ik begrijp nog steeds niets, of je hierdoor wel of niet ongesteld word? Of is dat heel verschillend bij iedereen?

En of een zwangerschapstest de enige optie is, om te weten komen of een poging gelukt is of niet?

 

Ik vind een zwangerschaps test doodeng om te doen........ in 5 minuten weet je of je wereld instort of niet.

Terwijl normaal gesproken ik wel aanvoelde dat de menstruatie er aan kwam, beetje bij beetje, gedoseert dus. Met andere woorden ook gedoseert verdriet gehad.

Link to comment
Share on other sites

Mijn ervaring is anders. Ik word met verse terugplaatsingen wel gewoon ongesteld door de bollen heen, maar met Progynova en bollen na een cryo (dus zonder Decapeptyl) word ik niet ongesteld. Progynova houdt volgens mij dus wel je menstruatie tegen en zo is het me ook in het ziekenhuis verteld. Kortom: gewoon een testje wagen, hoe spannend het ook is! Heel veel succes, ik duim voor je!

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

IK heb heeel wat gesurft op internet om een antwoord te vinden.

En de antwoorden, ook op sites van ziekenhuizen zijn zo divers. De één beweert van wel, de ander van niet.

Dus hoe of wat. Ik denk dat het bij mij de menstruatie tegen houd.

Gisteren een test gedaan, en die was helaas negatief 10 dagen na een cryo TP.

Een paar dagen geleden dacht ik echt dat mn menstruatie er aan zou komen. En toen ik dat eenmaal 'geaccepteert' had, heb ik geen onderbuik gevoelens meer gehad [zwaar gevoel, alsof er iets uit moet, en ook in de bovenbenen een weeïg gevoel, is nu dus allemaal weg].

 

Groetjes Lottepot

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use