Jump to content

schildklier en vitamine d tekort


girl82

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

ik zit met het volgende probleem; ik denk dat ik een trage schildklier heb en mijn huisarts zegt van niet. Ik heb voor het laatst in 2009 geprikt en toen was de waarde van het hormoon die de schildklier aanstuurt 3,75 . Nu lees ik op internet dat eigenlijk de waarde tegen 1 moet om zwanger te raken. Ik heb ook een behoorlijke vitamine d tekort en hier krijg ik elke maand een spuitje voor. ben overigens zelf achter gekomen en na lang aandringen toch op bloed geprikt. Verder heb ik veel symptomen van een trage schildklier zoals vermoeidheid, koude handen en voeten, haaruitval en lage libido etc.

 

Wie heeft dit ook meegemaakt en wat zijn de normale waardes voor schildklier vooral als je zwanger wil worden?

 

alvast bedankt

Link to comment
Share on other sites

Hai,

 

Je tsh waarde moet t liefst rond de 1 liggen, maar 2 mag nog net. Is mij verteld door een gyn die gespecialiseerd is in reproductieve geneeskunde.

Ik snap wel dat je huisarts geen actie onderneemt bij jouw waarde, want de norm in nl is 5. Maar niet als je zwanger wilt worden! Er is wel t een en ander over te vinden op internet.

 

als hij echt niet mee wil meewerken kan je gyn je miss doorsturen naar een endocrinoloog?

 

Ik heb er ook voor moeten knokken, uiteindelijk heeft mijn gyn zelf thyrax voorgeschreven. En of t daar aan lag weet ik niet maar ik was wel zwanger daarna.

 

Tis al geen makkelijke weg die we moeten bewandelen en de weinige medewerking die je soms krijgt maakt t nog moeilijker. Maar hou vol, en houd moed!

 

sterkte

Link to comment
Share on other sites

hoi Noor,

bedankt voor je reactie. Het lijkt net of ik niet begrepen wordt door mijn huisarts. volgens hem zijn mijn waardes goed!! Ik wil alles op alles zetten om mijn volgende ivf poging te laten slagen! Daarom wil ik o.a mijn schildklier goed laten na kijken.

Hoe wist je dat er iets was met je schildklier? Was het je voorgevoel? of had je bloed laten prikken?

 

ik probeer me sterk te houden, maar soms zakt de moed in mijn schoenen! Ik weet niet hoelang ik dit nog vol houd!

Link to comment
Share on other sites

Ik had gelukkig een gym die me het vroeg. En ik nog nee hoor daar is niets mee aan de hand. Ligt rond de 5 soms 6.

Hij vertelde me toen dat dat echt niet kan als je zwanger wilt worden.

En heb toen flink gegoogled. Maar mijn huisarts wilde er niets aan doen. Hij zei dat ik me er maar bij neer moest leggen dat n kindje er voor ons niet inzat.

Maar ook mijn vitamine d was heel laag. Wel binnen de norm maar t moet echt hoog zijn wil je zwanger kunnen raken blijkbaar.

Ja meid het is een lastig traject. Soms lijkt t juist of mensen tegen willen werken. Dacht ik... Ik ben nooit ziek rook niet sport en val je nooit lastig met een verstopte neus. Is het nou echt zo erg als ik 1 x bloed laat prikken? Grrrrr

 

Maar ja ik moest en ik zou en dan lukt t uiteindelijk wel ergens. Maar kan me de tranen van onmacht nog goed herinneren. Dus ik wens je veel sterkte.

En een goede band met je gyn. Hij kan je nl ook helpen als hij wil.

 

Lfs

Link to comment
Share on other sites

Ik heb 8 oktober een intake gesprek in Gent. Ik ben namelijke overgestapt. Ik denk dat daar hopelijk wel gehoor krijg. Ik ga het in elk geval wel aankaarten.

Als ik je handtekening zie geeft me dat wel moed om door te gaan. Meid je hebt ook veel meegemaakt. Door je doorzettings vermogen, heb je nu je wondertje. Ben echt blij voor je. Ik hoop dat hij binnenkort een broertje of een zusje krijgt.

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

hoi dames, sorry voor mijn late reactie. Ik ben vandaag in Gent geweest voor de tweede keer. Ze vonden de waardes van mijn schildklier aan de hoge kant. Ze gaan dat dus verder onderzoeken. Ik heb ook bloed geprikt voor o.a. chromosomen ,immuun en genetische onderzoek. Ik heb ook een hysteroscopie onderzoek gehad en daarbij hebben ze een poliep in mijn baarmoederhals ondekt en verwijdert. Ben wel boos dat ik zulke onderzoeken nooit hier in Nederland heb gehad. Heb zo spijt dat ik deze stap niet eerder genomen. Wie weet is misschien die poliep de boosdoener!!

 

Is hier misschien iemand zwanger geraakt na een verwijdering van een poliep aan de baarmoederhals?

 

groetjes,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use