Jump to content

vraagje over ei-cellen


mone

Recommended Posts

hallo allemaal

we gaan binnenkort beginnen met onze 3e icsi en eigenlijk vraag ik me al een poosje wat af

we hebben nu 2 keer icsi gedaan en de 1ste keer had ik bij de punctie 4 ei-blaasjes/cellen waarvan 3 bruikbaar en die alle 3 zijn gaan delen en 2 emmies terug gekregen...

de 2e icsi 15 ei-blaasjes/cellen waarvan er 14 bruikbaar waren er 6 zijn gaan delen en weer 2 emmies terug gekregen...

helaas beide keren geen cryo's

de 2e keer was het zaad wel heel slecht [de reden dat we aangewezen zijn op icsi] er was bijna sprake van een acute tese

wat ik eigenlijk wil vragen [misschien heel dom] ik heb bij de puncties steeds best een goede ,score' qua ei-cellen zijn ze dan automatisch ook ,goed' en hangt de deling meer van het zaad af of is het toch echt een combinatie van meer dingen...

de scores van de emmies waren de eerste keer 2 keer een b en 2e keer een b en c

alvast bedankt voor jullie reacties

groetjes mone

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mone,

 

De eicelkwaliteit is heel belangrijk voor het ontstaan van goede embryo's. De hoeveelheid eicellen zegt hier helaas niets over. De kwaliteit van je embryo's kan wel een idee geven van de kwaliteit van de eicellen. b en c scores zegt mij niets. Weet je ook wat het aantal cellen van de embryo's was en op welke dag? De mate van fragmentatie is ook van belang.

Ik heb gedurende ons icsi traject begrepen dat de kwaliteit van de eicellen van doorslaggevend belang is. Als er een aantal zaadcelletjes zijn die niet vreemd van vorm zijn en goed bewegen kan daar blijkbaar verder niets mis mee zijn.

Bij mij werd na 2 icsi behandelingen geconstateerd dat mijn eicelwaliteit mogelijk vermindert is. Ik had een mooie hoeveelheid eicellen, maar de bevruchtingspercentages waren laag en de uiteindelijke embryo's matig van kwaliteit (ik heb even niet meer paraat hoeveel cellen e.d). Het advies was toen om voor icsi 3 over te stappen op menopur, ipv puregon. Dit leverde betere embryo's op, maar geen zwangerschap.

Ik zou al je vragen en twijfels bij je artsen neerleggen. Je laatste vergoedde poging (neem ik aan?) zou ik goed besteden.

Mogelijk kan je arts meteen uitleggen dat je je geen zorgen hoeft te maken om je eicelkwaliteit.

Een second opinion kan ik je ook aanraden. Bij mij hebben ze uiteindelijk in Brussel mijn eicelkwaliteit enorm weten te verbeteren. Het kan heel verhelderend zijn als een andere arts met andere ervaring naar je dossier kijkt.

Mag ik vragen waar je onder behandeling bent?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use