Jump to content

Profielfoto te zien op google afbeeldingen


Taurus71

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik was gisteren aan t googlen en drukte eens op afbeeldingen bij zoekopdracht ivfmoeders.

Tot mijn grote verbazing zag ik allerlei bekende (profiel) foto's voorbij komen.

Heb die van mij zelf er niet tussen gezien..(nou is een ooievaar niet echt herkenbaar voor mijn omgeving)...heb wel helemaal naar beneden gescrold

om te zien of er niet een foto tussen zit die ik ooit in een topic heb gezet. Dit was gelukkig niet t geval en dat zal ook wel beveiligd zijn.

Maar schrok er wel even van...denk dat menigeen onder ons zich daar ook niet van bewust is en denkt dat een profielfoto alleen hier te zien is.

Dus een gewaarschuwd mens telt voor 2...wil je niet herkenbaar zijn voor je omgeving als zijnde IVF moeder...kun je beter een neutraal profielfoto plaatsen ;-)

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

MN als je ivfmoeder aan elkaar schrijft zie je t eerste gedeelte veel profielfoto's die hier gebruikt worden...maar zag ook foto's die wel eens zo geplaatst zijn....bij ivf moeders( los van elkaar geschreven en meervoud)...zie je van allerlei foto's ..niet zoveel van ons....

Link to comment
Share on other sites

Je ziet idd ook banners terugkomen.

 

Ik denk dat het sowieso goed is dat we ons realiseren dat dit forum NIET besloten is (sommige delen wel alleen toegankelijk na aanmelden). Met google kun je allerlei topics terugvinden. Dat betekent dat als je Nickname of foto herkenbaar is, je anonimiteit ook weg is. In het Dik&Dun topic hebben we ons ook aangewend om namen van bijvoorbeeld winkels, merken en personen (arts, ziekenhuis) niet herkenbaar te schrijven (bijvoorbeeld met een punt ertussen). Op die manier komen berichtjes niet in google naar boven als iemand bijvoorbeeld zoekt op Pre.natal of een naam van een arts oid.

 

Juist omdat we hier zo open zijn, is het slim om op die manier de anonimiteit in de gaten te houden en te zorgen dat mensen hier ook alleen terecht komen als ze op relevante zoektermen zoeken (zoek je bijvoorbeeld op IVF prednisolon dan is ons topic daarover het 2e resultaat, maar dat vind ik juist goed)

 

Goed dus dat je ons weer even met de neus op de feiten drukt Manon!

Link to comment
Share on other sites

Hey Henne,

 

Wij gebruiken ook idd . en - of @ in namen om die reden.

En namen gebruiken van artsen vind ik persoonlijk ook niet echt kunnen.

Iedereen googled wel eens namen van personen...dus artsen/verpleegkundigen w.s ook wel.

Niet leuk te lezen lijkt mij als iemand zich erg negatief zal uitlaten en die persoon zich niet kan verdedigen.

Niet netjes nee. Maar goed...heb mijn schermfoto toch maar even eraf gehaald voor de zekerheid ;-)

 

Fijn weekend!

Link to comment
Share on other sites

Dames, heel goed dat jullie er op wijzen en helemaal mee eens! Ik gebruik mijn echte naam daarom ook niet en schrijf ook de namen van (de kids van) anderen met een punt na de eerste letter. Ik plaats daarom ook geen foto's van mijn zoontje, of andere persoonlijke foto's, dat kan prima via PB. Ik heb er geen behoefte aan dat Jan en Alleman mijn IVF zieleroerselen kunnen lezen via google. Dat vind ik misschien nu niet zo erg, maar ik weet niet of ik dat over vijf jaar nog wel zo prettig vind, om maar een voorbeeld te noemen.

 

Voor wat betreft de artsen sluit ik mij ook bij jullie aan! Of we nu goede of slechte ervaringen met ze hebben, ze hebben ook recht op een bepaalde privacy. De enige waarvan we volgens mij allemaal weten wie het is, is Pf. en daarom blijven we ook allemaal behoorlijk discreet over hem. Overigens was mijn IVF arts ook niet zo heel blij toen ik hem voor de grap zei dat zijn internet alias dr. Feelgood is ;-) Hoe positief ook, ze vinden het zelfs dan meestal niet zo leuk.

 

Kortom: discretie is voor ons en onze behandelend artsen geboden. Wat dat betreft zou het eigenlijk beter zijn als het forum alleen toegankelijk is na aanmelding, maar dan missen vrouwen die nog op zoek zijn naar steun weer informatie. Ik heb het forum ook via google gevonden en eerst een tijd meegelezen voordat ik mij 'durfde' aan te melden en toen heeft het nog twee jaar geduurd voordat ik ook daadwerkelijk mee ging kletsen. Dus ja, transparantie is ook weer goed en fijn en kan vrouwen helpen om steun te vinden...

 

X, Floor

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use