Jump to content

vocht in de buik na overstimulatie


isis

Recommended Posts

hallo,

ik ben getroffen door een overstimulatie na terugplaatsing (ivf)

mijn bloed was verdikt, maar is nu weer onder controle.

mijn buik blijft nog wel vol/ gespannen, want er zit veel vocht in mijn buik,

ben hierdoor 7 kg aangekomen. langzaam moet ik in gewicht toch afnemen.

ik ben onder controle nu, maar hoelang duurt zoiets, en dat mijn buikomvang weer gaat afnemen?

dat mijn gewicht weer daalt?

wie heeft zoiets dergelijks ook meegemaakt?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het zelf ook gehad.

Had het meteen de dag na de punctie, mocht me 2 x melden bij de huisartsenpost in het weekend, bijna geen terugplaatsing gehad, maar omdat ik de klachten goed houdbaar vond en mijn cryo's de vorige keer niet goed ontdooide mocht ik een terugplaatsing.

mocht daarna niets meer, volledige rust met af en toe een wandeling vanwege de kans op trombose.

Ik ben nu 6 en halve week zwanger en loop al positiebroeken omdat mijn buik nog steeds zo opgezet is, kreeg mijn eigen broeken niet meer dicht.

Ik ga er van uit dat dit blijft, het zal waarschijnlijk wel langzaam af nemen, maar ik ga ook langzaam groeien.

In het ziekenhuis vertelde ze dat het afnemen van het vocht heel langzaam gaat, dat daar echt een hele tijd overheen gaat.

Ik weet niet of je nog in je ww zit?

Je staat onder controle, het enige wat je zelf kan doen is voldoende water drinken.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Isis,

Na mijn 1e IVF had ik behoorlijke overstimulatie (na TP en Pregnylspuiten). Ik heb toen 9 dagen in het ziekenhuis in Utrecht gelegen. Elke dag meten, wegen en bloedwaardes prikken. Of/hoe snel vocht weer verdwijnt hangt ook af van wel/niet zwanger. Als je zwanger bent houdt dat wel aan en loop je inderdaad vroeg in positiekleding rond.

Bij mij was er geen sprake van zwangerschap toen. Ik mocht na 9 dagen naar huis. Veel rust helpt/zorgt dat het niet verergert en drinken; eiwitten eten en drinken is ook goed!

 

Na alle volgende behandelingen had ik ook overstimulatie. Moest dan extra controles, bedrust (ook niet werken in wachtweken etc) goed drinken en bollen ipv Pregnylspuiten. Dan had ik lichte overstimulatie en wat vocht, maar dan ging het goed.

 

Laatste behandeling: zwanger. Meteen bolle, opgezette buik... Vroeg in positiekleding.

Laatst spontane zwangerschap die misliep; achteraf ook opgezette buik. Ik baalde dat ik wat aangekomen was... Tja, dat had achteraf gezien dus een reden.

 

Succes, hoop dat je zwanger blijkt te zijn!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Isis,

 

hier ook overstimulatie gehad, 1 week in het ziekenhuis gelegen, ik was in totaal 6 kilo aangekomen sinds start IVF en maar 3 extra daarboven op vanwege de overstimulatie, toch leek ik wel 5 maanden zwanger. Mijn buik slonk na 1 week iets en toen mocht ik ook naar huis, ik was daar 2 kilo vocht kwijt toen, na 2-3 weken was mijn buik redelijk normaal.. Ondertussen nog 3,5 kilo kwijt vanwege de rustpauze na mijn operaties, maar nog steeds 2,5 kilo zwaarder als voor de hele IVF. Je lichaam heeft het toch zwaar te voorduren, na een hormoonstimulatie en dan ook nog de overstimulatie, het heeft echt even tijd nodig om weer de oude te worden, maar in dit traject krijg je daar weinig de tijd voor.. we moeten weer de oude worden na dit hele gebeuren denk ik! Succes ermee en je moet echt even jezelf in acht nemen, en niet te snel teveel willen, komt allemaal goed!

 

Lieve groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use