Jump to content

terugplaatsing cryo's


kim
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Vanochtend werden we al vroeg gebeld, om 11.15 uur werden we verwacht voor de tp van onze cryo's.

 

Nou ja cryo's, ze hadden gisterenavond 2 rietjes laten ontdooien met in totaal 4 embryo's. 2 hadden het er zowiezo al niet overleefd en van de overige 2 was ook een stuk minder over, nl een 1-cellige en een 3-cellige.

 

Ze zijn wel allebei teruggeplaatst, maar van die 1-cellige verwachten we natuurlijk helemaal niets. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom ze die toch hebben teruggeplaatst, maar op die vraag antwoordde de gyn: ze beginnen allemaal als 1-cellig, dus deze kan zich ook weer opnieuw verder gaan delen.

 

Tja, daar heeft ie wel weer gelijk in...

 

 

 

Het viel ons wel een beetje tegen, maar ja we zien het maar weer als een kans en als deze niet aanslagen hopen we dat de andere cryo's wel beter uit het ontdooiproces komen..

 

 

 

Nou dat wordt weer een kleine 2 weken fingers crossed!!

 

Mag pas op 1 april een bloedtest komen doen, maar ik zal morgen ns ff bellen of dat niet wat eerder kan, want dat vind ik wel heel erg laat.

 

 

 

Groetjes Kim

Link to comment
Share on other sites

Hallo Kim,

 

 

 

Ik kan me wel voorstellen dat het tegen viel voor jullie. Wel nog een geluk dat er 2 zijn teruggeplaatst.....ergens kan het dus zeker een goede kans zijn. Als de kans nihil is zeggen ze het ook en laten ze de terugplaatsing niet doorgaan!

 

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik niet weet hoeveel cellig onze cryo''s waren na ontdooing. Bij ons werd gezegd dat het prachtige emmy's waren. Zo hoorde wij dat iedere keer (nu 3e cryo-tp gehad). Maar wij hebben er helaas nog geen blijvend geluk mee gehad.....terwijl het toppers waren. Echt meid, het zegd nog niks! Bij een vriendin van mij werden 2 emmy's terug geplaatst, 1 van matige en 1 van slechtere kwaliteit en zij werd zwanger....en is nu moeder van een prachtige, gezonde meid.

 

 

 

Ik wacht met je mee......ik mag iets eerder testen, de 26e. Veel succes en keep the faith!!!!!

 

 

 

liefs Linda,

Link to comment
Share on other sites

Mogge dames,

 

 

 

Alvast gefeli met de TP van de Cryo's!!

 

 

 

Vraagje.. hebben jullie er zelf voor gekozen om er 2 terug te plaatsen of was dit een idee van het ziekenhuis?

 

 

 

Wij moeten helaas nog wachten op 2 streepjes van de ovu test en dan hebben we als het goed is nog voor het einde van deze week een cryo tp..

 

 

 

Moeten jullie de bolletjes nog nemen??

 

 

 

Groetjes van Maatje

Link to comment
Share on other sites

He meiden, thanks voor jullie reacties!!

 

 

 

Heb vandaag nog ff gebeld met het zh en navraag gedaan en de vpkige vertelde me dat ze idd niet zouden terugplaatsen als ze geen kans erin zouden zien. En ze had al menig vrouwen gezien die zwanger werden met een slechte kwaliteit embryo en vrouwen die niet zwanger werden met een super kwaliteit embryo..

 

Dus ja, gewoon maar weer hoop houden!!

 

 

 

Linda, hoeveel cryo's zijn er bij jou teruggeplaatst? En heb je nu nog cryo's over of was dit de laatste?

 

Veel sterkte ook met wachten...

 

 

 

Maatje, bij ons zijn de cryo's per 2 in een rietje ingevroren. En wij hadden ook aangegeven dat we er dan graag 2 wilden laten terugplaatsen. Ze hebben nu bij ons wel 2 rietjes laten ontdooien, maar dat was (als ik het goed begrepen

 

heb) omdat de embryos uit het 1e rietje niet goed waren, dus vandaar..

 

Ik hoef verder niet de progestanbolletjes te gebruiken, vind ik ook helemaal niet erg!! haha

 

Hopelijk voor jou ook deze week de tp, hoeveel cryo's worden er bij jou teruggeplaatst?

Link to comment
Share on other sites

Hoi KIm, dit was mijn laatste cryo (van de 5) uit mijn 1e IVF-behandeling, daarom hoop ik nu nog veeeeeeel harder dat het deze keer raak zal zijn. Ik zit veel meer in spanning, das echt niet fijn. Maarja, je doet er niks aan.

 

 

 

Ik moet wel Progestan blijven gebruiken, zoiezo tot aan de test en als ik zwanger ben, dan nog 2 weken langer. Maar ik heb de cryó-tp niet in eigen cyclus gehad, ik heb progynova moeten slikken om het baarmoederslijm dikker te maken (dat doet mijn lichaam namelijk niet zelf). Misschien dat jij het daarom niet hoeft??

 

 

 

Succes Kim! liefs Linda,

Link to comment
Share on other sites

hee dames,

 

 

 

Bij mijn ziekenhuis vriezen ze pas in als ze minimaal 4-cellig zijn? Verschilt dus ook weer per ziekenhuis. Ik ga morgen voor de eerste meting baarmoederslijmvlies. Wij hebben 1 cryo, dus hopelijk is dat een sterke!

 

 

 

liefs Micky

Link to comment
Share on other sites

Hoi Micky.....jij bent ook je baarmoederslijmvlies aan het 'dik maken' dmv progynova? Ik hoop dat er een goede meting uitkomt morgen en dan het ontdooien van de cryo prima verloopt. Ontzettend spannend is dat he, zeker als je maar 1 cryo hebt. Ik heb dat zelf ook zo ervaren........pfffffffff zo spannend. Maar meid....komt ie weer: KEEP THE FAITH!!!!

 

 

 

liefs Linda,

Link to comment
Share on other sites

Hoi Linda,

 

 

 

ooh das zeker spannend, je laatste cryo.... hoop met je mee dat deze cryo super sterk is!!

 

Wat het baarmoederslijmvlies betreft, bij mij zeiden ze dat het altijd dik genoeg was (ook met de iui's), dus dan is het niet nodig om progestan nog te gebruiken. Het is geheel in eigen cyclus, dus dan maakt mn lichaam het nu ook zelf dikker..

 

 

 

He Mickey, jij ook veel succes met je cryo!!

 

Wat onze cryo's betreft had ik wel begrepen dat ze groter (dus meer cellen) de vriezer in gegaan zijn, maar dat met het ontdooien dus een aantal cellen kapot waren gegaan..

Link to comment
Share on other sites

Ik heb van de week nog even gebeld naar het ivflab, want we waren toch wel erg nieuwsgierig naar onze cryo's..

 

Heb gevraagd hoeveel cellig ze ingevroren waren en het ze zijn dus allemaal morulas (dan zijn de cellen al ontelbaar), dus prima embryoos.

 

 

 

Ook bij het ontdooien de avond voor de tp zagen ze er nog redelijk tot goed uit, alleen de volgende ochtend (de dag van de tp) waren ze ineens een heel stuk kleiner.

 

Ik vroeg dus of dat vaker voorkomt. Niet dus. Volgens de laborant gebeurt dit niet vaak. Ze waren er zelf ook verrast over. Maar ze konden dus niet nog een rietje ontdooien, want daar was het te laat voor..

 

 

 

Voor ons nu wel weer een stuk duidelijker,maar ja, van deze cryo's hoeven we dus niet veel te verwachten ..

 

 

 

Ik dacht wel ff, hebben wij weer, weer iets dat niet veel voorkomt..

 

In het zk zeiden ze laatst ook al mbt mijn overstimulatie dat ze de laatste 5 jaar dit niet meer hadden meegemaakt, zoveel eicellen...

Link to comment
Share on other sites

Hee meiden,

 

 

 

Nou, hier gaat ie goed hoor vooralsnog! Vanmorgen gehoord dat de cryo goed was ontdooid. Morgen om 12.30 uur de terugplaatsing. Bij mij is de cryo-behandeling ook in de spontane cyclus, dus geen medicatie. Heerlijk! Zelfs geen pregnyl, want afgelopen woensdag bleek mijn eisprong al op gang te zijn gekomen.

 

Heb tot nu toe ook wel een wat 'relaxter' gevoel. Niet echt heel erg mee bezig. Met ivf moet je toch continu nadenken of het alweer tijd is voor de progestan, bijwerkingen etc.

 

Jullie ook?

 

 

 

groetjes Micky

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use