Jump to content

bloedverlies na curettage


Suzzy

Recommended Posts

Ha meiden,

 

Even een vraagje...

Helaas hebben we met 9 weken te horen gekregen dat het hartje van ons kindje was gestopt met 7,5 week (ongeveer)...heel verdrietig natuurlijk.

 

Inmiddels heb ik een curettage gehad (afgelopen maandag), dus nu 4 dagen geleden. De eerste dagen na de curettage had ik nauwelijks bloedverlies en sinds vandaag begin in flink te vloeien, niet zoveel als een menstruatie, maar toch vreemd dat het nu ineens zoveel meer is dan de eerste dagen...

 

Komt iemand dit bekend voor?? Ik had het ziekenhuis gebeld en ze zeiden dat het wel eens kon..als ik maar geen koorts krijg, heb ik niet...maar toch zit het me niet zo lekker...2e vraagje, hoe lang bleven jullie vloeien na de curettage?

 

Alvast bedankt voor een reactie...

 

XX

Link to comment
Share on other sites

Lieve Suzzy,

 

Allereerst, wat een vreselijk naar bericht.... Veel sterkte in ieder geval met dit een plaatsje geven...

 

Om antwoord op je vraag te geven, ik heb in april ongeveer hetzelfde meegemaakt. Na een eerste goede echo was het mis bij de tweede echo, na 9,5 week. Ik ben direct de volgende dag voor curretage geweest. Op zich was het vloeien snel gestopt, ik geloof na 3 dagen al. Alleen na 5 dagen begon het weer, eerst heftig, daarna weer minder. Het was een feestdag en daarom heb ik toen de huisartsenpost gebeld. Daar werd mij verteld dat het wel mijn menstruatie zou zijn (ja, zeker, 5 dagen na een curretage....). Ik kon het er mee doen. Twee dagen later ben ik bij mijn eigen huisarts geweest omdat ik en bleef vloeien en steeds wat verhoging had en me gewoon echt niet lekker voelde. Hij heeft me toen direct doorgestuurd naar het ZH, waar een controle echo is gemaakt. Deze gaf niet een heel duidelijk beeld, het kon zijn dat er nog een placentarest was blijven zitten. Maar omdat het niet heel duidelijk was, moest ik 5 dagen later weer terug komen voor opnieuw een echo. Toen was het beeld duidelijk, er zat idd een placentarest. Ik moest acuut starten met antibiotica en de volgende dag (dat was op de kop af 14 dagen na de curretage) weer voor OK waar de placentarest is verwijderd. Gelukkig heb ik er overigens geen baarmoederontsteking aan over gehouden.

Ik wil je absoluut niet bang maken, maar hou het alsjeblieft goed in de gaten! Als je temp krijgt (boven de 37.5) en/of buikpijn, trek dan alsjeblieft aan de bel bij de gyn of je huisarts. Heb je een afspraak voor een controle-echo???

 

Nogmaals, heel veel sterkte en ik hoop voor je dat het vloeien snel stopt!

 

Liefs, Beanie

Link to comment
Share on other sites

Wat een rotbericht zeg....

 

Ja heb ik bij de eerste curretage ook gehad. Duurde ook heel lang, weken en weken. uiteindelijk zelfs een maand de pil moeten slikken en daarna was t over. De eerste keer hadden die verwekers niet zo goed gewerkt blijkbaar waardoor de baarmoedermond niet lekker soepel was. Maar ook zonder dit schijnt t echt normaal te zijn cq regelmatig voor te komen hoor, net zo veel bloed als een menstruatie.

 

Bij de tweede curettage beter die pillen genomen en toen had ik t niet (dat wekenlang door blijven vloeien). Maar ook na een paar dagen wel een soort van menstruatie en daarna was t over.

 

Sterkte hoor!

Link to comment
Share on other sites

Hier ook herkenning... Ik heb een curettage gehad met dertien weken, ging allemaal heel soepel, nauwelijks bloedverlies daarna de eerste dagen. En toen begin het. Af en toe heel veel bloedverlies, dan weer niet, dan weer wel. Geloof dat ik wel drie keer het ziekenhuis heb gebeld en telkens 'kon het erbij horen'. Ik vertrouwde het zelf echter totaal niet en heb op een gegeven moment gezegd dat ik ook koorts had (was 37.8 dus eigenlijk net niet) omdat ik wist datzelfde dan wél in actie zouden komen. Zat torn idd dezelfde dag nog op de spoedpoli waar bleek dat er nog een rest in de baarmoeder zat. Volgende dag opnieuw gecuretteerd.

 

Wat mij zelf opviel is dat ik me na die tweede curettage al heel snel echt beter ging voelen, dat was na de eerste keer niet het geval. Mijn lijf gaf toen duidelijk aan dat het nietige was. Als jij het dus niet vertrouwd, blijf dan bellen en dring aan op een controle echo!

 

Overigens is 'liegen' over koorst niet zo'n strak plan want ondanks dat er in het ziekenhuis ook alleen verhoging werd gemeten kreeg ik wel gelijk een fikse antibioticakuur, met alle bijwerkingen vandien ;-)

 

Veel sterkte. Een miskraam is op zich al genoeg om te verwerken zonder dat het fysiek dan ook nog zo rommelig gaat.

Dikke knuffel!

Link to comment
Share on other sites

Even een berichtje om de afloop door te geven, mocht iemand (helaas) in dezelfde situatie komen....

Het bloedverlies wat ik had was niet normaal, het was te veel voor na een curettage...uit een echo bleek dat mijn baarmoeder vol zat met bloedstolsels...deze moesten eruit. Gelukkig is dit met medicatie gelukt, zodat een 2e curettage me bespaart is gebleven!

Link to comment
Share on other sites

hallo ik ben jennifer 27jaar en ben hier nieuw ik heb dinsdag 6november te horen gekregen dat het hartje niet klopte en woensdag 7november heb ik een curretage laten doen.na twee gezonde kinderen was het een grote slag in mijn gezicht.we keken er zo naar uit en de broertjes ook.nu is men vraag ik heb een beetje bloedverlies zijn dat men maandstonden of is dit nog van de ingreep?ik zou zo snel mogelijk opnieuw willen proberen maar de schrik zit er nu wel een beetje in dat ik het nog eens ga meemaken.wie kan er op mijn vraag beantwoorden?alvast bedankt mvg

Link to comment
Share on other sites

Ha Jennifer,

 

Ik denk niet dat het je nieuwe menstruatie is...je cyclus moet weer helemaal opnieuw beginnen...er moet een eicel rijpen en daarna duurt het nog 2 weken voordat je je menstruatie krijgt.. Het is nog geen week geleden dat je de curettage hebt gehad....

 

Veel sterkte! Hou het bloedverlies een beetje in de gaten. Het mag niet te erg worden!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use