Jump to content

Struma (schildklier) en zwanger worden


Lottepot

Recommended Posts

Hallo dames,

Na 3 behandelingen hier in Nederland wisten wij niet wat de oorzaak was waarom we niet zwanger werden. Het advies van het ziekenhuis was doorgaan met IVF [icsi].

Dezelfde zomer was ik steeds erg moe, en gebeten door een teek. Dus naar de huisarts. Daar heb ik ook de smoes gebruikt dat ik misschien zo moe was omdat ik iets met mn schildklier heb. Gelukkig door de huisarts hier ook op getest.

En ja hoor..... ik blijk struma te hebben. Allemaal onderzoeken voor gehad, en ondertussen lag het IVF gebeuren stil. Conclusie hier in Nederland doen ze er niets aan, totdat mijn luchtpijp verder word afgekneld en ik naar zuurstof hap. Mijn luchtpijp word nu 2x in het jaar in de gaten gehouden dmv mri scan.

Ondertussen waren we in Dusseldor.f geweest voor gesprekken, en de eerste prikronde hadden we ook gehad, met het resultaat 6 embryo's, waarvan 4 mooie en 1 matige embryo. Na de eerste TP van 2 verse embryo's zei dr. Kiss.le.r dat ze zo mooi waren dat het hem zou verbazen als erg een zwangerschap zou ontstaan. Maar helaas, na 5 a 6 dagen voelde ik mij weer licht ziekerig [afstoten van de embryo].

Dr. S.chol.ten wilde graag de waardes van mijn schildklier weten, maar hier wilde ze in Nederland ook niet aan mee werken. Dus wij weer naar DD om bloed te laten prikken.

De uitslag was TSH 0.23 FT3 2.36 FT4 10.80 en de TPO 28.

Wat ik van dr. S.chol.ten begreep waren de waardes niet helemaal oke, maar kon ik wel doorgaan met de cryo's.

Al surfend op internet naar informatie, kwam ik de info tegen dat mensen met een schildklier afwijking zoals struma vaak ook een immuunstoornis hebben. Dus ik volg met belangstelling het topic van Alan Beer,waarin over immuun problemen werd gediscussieerd. Ook wij zijn naar Benra.th afgereisd, bloed onderzoeken gedaan. En hieruit kwam naar voren dat ik inderdaad ook hoog scoor op het immuun.

Dat klinkt ons vrij logisch in de oren. Wij zien namelijk telkens een patroon op dag 5 a 6 dat ik mij licht ziekerig voel. Ik ben tijdens de laatste 2 cryo pogingen behandeld met Prednisol [20mg]. Helaas heeft dit nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Omdat we graag willen weten voordat we met een nieuwe [prik]ronde beginnen, of de artsen nog wel kansen zien. Dus was ik via de mail in gesprek met dr. Pf...eiffe.r. Dit ging vrij moeizaam, omdat hij steeds zn mail kwijt was, en ik de gegevens telkens opnieuw kon mailen. Maar in het laatste mailtje heeft hij het erover dat ik in Duitsland naar een Endecrinologist moet gaan, die mijn schildklier kan behandelen.

Wat dat is voor iemand weet ik (nog) niet. Maar voordat ik hier weer heen ren, weer zelf geld op tafel moet leggen, en weer een kostbaar jaar kwijt ben, zou ik dolgraag willen weten of er hier ook meiden zijn die schildklier problemen hebben, en welke weg jullie bewandeld hebben. Ik heb als een gek de afgelopen maanden gegoogeled naar info, maar ik kan totaal niets vinden, terwijl ik vast niet de enige ben, met dit probleem.

 

Groetjes Lottepot

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lottepot,

 

Je bent zeker niet de enige met een schildklier probleem. Ook ik ben erachter gekomen dat ik een schildklier ziekte heb; Hashimoto, extreem hoge anti TPO. Ik ben ook bij pf geweest en daar kwam uit dat mijn NK cellen te hoog waren, een duidelijk verband met mijn schildklier. Het is een lang verhaal wat ik allemaal gedaan heb. We zijn naar Serum gegaan in Athene, zij zijn erg ver op het gebied van fertiliteit en weten erg veel van immunologische en schildklier problemen. Het was onze vierde poging en ik ben ze eeuwig dankbaar want sinds vorige week weet ik dat ik zwanger ben. In NL en Belgie werd gezegd dat er helemaal niets te doen was aan mijn probleem, maar Serum heeft bewezen dat het wel kan! Als je vragen hebt mag je me altijd pb-en. Ik wens je heel veel succes en hoop dat jouw wens ooit mag uitkomen.

groetjes, Laantje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use