Jump to content

Eerste icsi... man heeft koorts


Aurora

Recommended Posts

Ik ben nieuw op dit forum. Aanstaande vrijdag zouden we beginnen met icsi. Ik ben al even aan de pil maar zou vrijdag beginnen met het prikken.

Zoals voor iedereen was dit voor ons een enorme stap. Niet alleen omdat eerdere pogingen dus al jaren lang zijn mislukt, maar ook omdat het iets was wat ik nooit had gewild. IVF/icsi behoorde voor ons nooit tot de mogelijkheden. Maar ja, je verlegt je grenzen...

Ik heb een enorme prikangst en zelfs die heb ik enigszins weten te overwinnen. Zelfs met werk heb ik het het zo kunnen plannen dat ik rust heb. Ik was trots en blij en alles viel op zijn plek. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!

 

Tot... mijn man eergisteren voor het eerst in 10 jaar koorts kreeg. En toen sloeg de paniek toe. Gaat het dan ineens allemaal niet meer door?

Ik heb de kliniek gebeld en nou zouden we net voor ik moet beginnen met stimuleren (vanaf 1 januari) nog een extra zaadonderzoek kunnen doen. Dat klinkt heel verstandig. Maar mijn probleem hierbij is dat ik dan dus al 10 dagen aan het prikken ben. Dan heb ik dus de boel al platgelegd; dan heb ik alle ongemakken en menopauze-achtige symptomen al gehad...

 

Dus dan ga je nadenken en zoeken. Hoe zit dat nou met zaadcellen en koorts? Zijn zaadcellen bij koorts ineens allemaal dood? Want dan zouden we toch ook komende vrijdag nog zo'n spermaonderzoekje kunnen doen?

Of raken ze deels beschadigd en weet je pas na een paar weken of de zaadkwaliteit is afgenomen?

Ik kan overal alleen maar vinden dat koorts van negatieve invloed is op de zaadkwaliteit, maar hoe en wat... geen idee!

 

 

En wat zouden we nog verder kunnen doen om de schade te beperken zodat het wellicht toch kan doorgaan?

Mijn man is druk in de weer met paracetamol en slikt braaf zijn foliumzuur. Ik las ook iets over veel fruit eten. En gezien de planning voor de punctie (2e week januari), is het dan wijs om nog zoveel mogelijk zaadlozingen te hebben de komende tijd om de verversing juist wel te realiseren? Wat is wijsheid?

 

Wat zijn jullie tips en ervaringen?

 

Dank jullie wel!

Link to comment
Share on other sites

ik zou bij twijfel de start uitstellen. Voor zover ik weet gaan zaadcellen kapot bij een temp hoger dan 38 graden (dacht ik) en het duurt 3 maanden voordat zaadcellen aangemaakt zijn. Drie maanden uitstel klinkt nu vreselijk, maar je wilt ook niet achteraf terugkijken met spijt omdat je een kostbare poging verspilt hebt. Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Aurora,

 

Ik zou voor vrijdag nog een zaadtest aanvragen en dan bezien hoe het met het zaad is gesteld.

 

Mijn man had destijds begin januari koorts gehad en half februari hadden wij een icsi poging. Bij hem zijn toen geen zaadcellen meer gevonden en dat kwam door de koorts die hij gehad had. Erg sneu want ze hadden bij mij al een punctie gedaan..

 

Idd is het lang wachten nog 3 maanden maar met zoiets moet je geen risico's nemen. Maar zoals ik al zei ik zou eerst nog even voor vrijdag een test aanvragen, gewoon uitleggen dat je anders niet wilt beginnen met spuiten (is alleen maar een wijs en medicijnbesparend besluit dan toch?!)

 

succes en groeten Stiertje

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben hetzelfde gehad met onze tweede icsi. Er is toen ook een zaadtest gedaan en dat was niet best. Uiteindelijk zinn we onde het mom 'het is bij ons och altijd de vraag of er genoeg goed zaad is' doorgegaan, oa omdat ik het met werk net allemaal gepland had etc. Maar achteraf heb ik daar best spijt van.

 

In het tweede ziekenhuis waar wij onder behandeling zijn geweest moest je vanuit hun protocol drie maanden wachten als de man koorst had gehad. Dat werd bij aanmelden voor een poging ook altijd gevraagd. Zij zijn van mening dat je de schade die koorts aan het zaad aanricht, aan de buitenkant niet kunt zien. DNA schade is niet direct zichtbaar, maar de embryo's zullen, ook al zijn ze van buiten prachtig, nooit tot goede zwangerschappen leiden.

 

Vanuit mijn ervaring zeg ik dus: stoppen en niet gaan prikken. Hoe moeilijk en zuur en frustrerend ook. Bedenk rat je maar drie vergoedde pogingen hebt en dat je die optimaal wilt benutten!

 

Sterkte,

Henne

 

 

P.S. Tips die ons werden gegeven om het zaad te verbeteren: Foliumzuur, vitamine D, zink, omega3, heel veel fruit eten (kiwi en tomaat zijn in onze ervaring het meest effectief) en het vooral niet opsparen. Maar dit alles gaat het effect van koorts helaas niet tegen. Het enige wat je daaraan kunt doen is voorkomen: weerstand op peil houden en zodra hij zich niet zo fit voelt paracetamol erin ;-)

Link to comment
Share on other sites

Moeilijk... wij hebben ook een keer een poging 3 maanden uitgesteld: man had longontsteking en koorts, een dag voor de punctie! Dus 3 maanden gewacht maar of het daardoor kwam weet ik niet: alsnog het minste aantal bevruchtingen dat we ooit hadden gehad (zie mijn handtekening). Dus of het zin heeft?

Extra zaadtest en advies van de artsen, daar zou ik naar luisteren als ik jullie was.

 

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben inmiddels in overleg met de kliniek besloten een paar dagen later te starten, zodat we na de jaarwisseling nog een extra semenopwerktest kunnen doen om te kijken of het zin heeft om verder te gaan. Deze test moet kennelijk plaatsvinden op het moment dat ik zou gaan stimuleren, dus ik loop wel de kans dat ik dan eerst 10 dagen prik en dan moet stoppen.

Maar een voordeel voor mij is dat ik dan tenminste wel zeker weet dat het nodig was om af te blazen. Wie weet valt het mee en kunnen we toch doorgaan! Mijn man heeft immers maar weinig koorts gehad en ook niet lang.

En dan is het nu maar proberen om alles zo optimaal mogelijk te krijgen... vitamines, foliumzuur, regelmatig 'verversen' enzovoorts. We gaan ons best doen!

 

Pff... toch weer een stressmomentje hoor. En t blijft natuurlijk spannend de komende weken tot de test geweest is...

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben inmiddels met de kliniek afgesproken dat we een paar dagen later beginnen met de behandeling. Dan komen we net iets fijner uit met de feestdagen. Net na de jaarwisseling doen we dan nog een extra semenopwerktest om te kijken of het nut heeft om verder te gaan en met de stimulatie te beginnen. Komende vrijdag al de test doen had kennelijk geen nut.

 

Ik ben benieuwd naar de verhalen. Ik lees ook wel dat zaad enorm kan verbeteren van een rondje koorts. Of juist helemaal kan verdwijnen...

Wat een vragen toch steeds...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use