Jump to content

Wie start er in februari 2013 met icsi behandeling


miriam87
 Share

Recommended Posts

 • Replies 66
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest mymyselfand1

Hoi miriam. Ook ik begin in februari met icsi. Ik doe icsi in eigen cyclus en dit is mijn 3e poging. Ik vind het over het algemeen best te doen. Alleen de wachtweken vind ik echt killing! vooral de vorige x, ik hoefte nog maar 1 dag te wachten, voordat ik mocht testen, dat ik ongesteld werd. Het

voelde zo goed en het mocht niet zo zijn :(. Maar nieuwe ronden,nieuwe kansen! We gaan er weer voor!

Is dit jullie eerste behandeling?

 

Liefs my

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Hoi

 

Ik ben nu aan de pilletjes om een bloeding op te wekken en begin in febr met poging 3.

1e behandeling giga uit de hand gelopen. 2e poging afgebroken voor de punctie (telt niet mee voor vergoeding).

En dan nu op naar poging 3. Ik heb het korte schema en begin op dag 2/3 van de bloeding met spuiten.

 

Dan ga ik meteen stimuleren met menopur en later komt er een eisprong remmer bij tot de punctie.

Hoop dat febr onze maand mag worden. Waar staan jullie onder behandeling? Ik Hengelo/Zwolle

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hai

 

Ik ben dit weekend met de pil gestart, moet 9 februari mijn MEGA decapeptylprik laten zetten en ga 18 feb naar Gent voor controle en medicatie. Ik zal eind februari starten met de hormonen maar vind het superleuk om met een stel andere meiden op te trekken. Het wordt onze 4e ronde alweer. Maar we hebben alle vertrouwen in Gent

 

Liefs!

Link to comment
Share on other sites

Joh heftig al de 4e ronde! Leuk met je in contact te komen. Ik hoef niet eerst aan de pil, krijg als ik ongesteld ben een prik voor drie weken die mijn cyclus plat legt.

Waarom ben je naar gent gegaan? Goede resultaten?

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hai

 

Ik krijg dezelfde prik denk ik (decapeptyl 3,75). We zijn naar Gent gegaan omdat wij het gevoel hebben dat er heel veel goed gaat met onze pogingen maar dat het onduidelijk is waarom er veel embryo'tjes stoppen met delen. We hebben in Voorburg verschillende hoeveelheden hormonen geprobeerd maar wij hebben het gevoel dat er teveel focus was op veel eitjes ipv goede eitjes. Gent kwam ook met een heel ander behandelplan dan bijvoorbeeld het Erasmus of MCK, veel meer onderzoek, en veel meer zaken die ze gaan monitoren. Mochten we niet zwanger worden bij poging 4 dan denken we wel weer meer info te hebben over wat er gebeurd met onze embryo"tjes.

 

Ik slik nu schildkliertabletjes om mijn schildklierwaarde wat te verlagen. Nu aan de pil, 9 feb de decapeptyl en dan 18 feb naar Gent. Spannend!

Link to comment
Share on other sites

Die mega decapaptyl is voor mij ook nieuw --> Procedure vanuit Gent omdat ik zoveel eicellen aanmaak en die aantallen willen ze omlaag hebben (minder maar betere eicellen). Ik zie er ook flink tegenop maarja: wat moet, dat moet

Link to comment
Share on other sites

Guest mymyselfand1

Hey dames,

Hier gelukkig geen mega spuiten of pillen. Ik doe icsi in mijn eigen cyclus en hoef pas een paar dagen voor de punctie een paar x te spuiten. Mijn eerste echo staat gepland op 15 februari ik zit dan op de 12e dag van mijn cyclus. de punctie zal zo rond cyclusdag 18 zijn en de tp 2 dagen later. Dus iets van 25 februari. Ben eigenlijk wel blij dat we weer in de race zijn.

 

@miriam hoe is het met jou? Ben je al aan het stimuleren?

@Danoontje, zon en NCM hoe is het met jullie? Zijn jullie al begonnen of is het nog wachten op de ongi?

 

liefs My

Link to comment
Share on other sites

hai

 

Deca zit er inderdaad in! Een vurig stipje op mn bips is het resultaat :) Kriebelt een beetje onder in mn buik maar verder (nog?) geen last. Bij mij is het "probleem" dat ik veel eitjes aanmaak en dat willen ze terugdringen tot max 10 goede op deze wijze. Helemaal goed begrijpen doe ik het niet, moet ik weer even navragen, Het is alweer 4 maanden geleden ofzo dat we daar waren maar dit is dus de tactiek die Gent wil proberen

Link to comment
Share on other sites

Guest mymyselfand1
haiDeca zit er inderdaad in! Een vurig stipje op mn bips is het resultaat :) Kriebelt een beetje onder in mn buik maar verder (nog?) geen last. Bij mij is het "probleem" dat ik veel eitjes aanmaak en dat willen ze terugdringen tot max 10 goede op deze wijze. Helemaal goed begrijpen doe ik het niet, moet ik weer even navragen, Het is alweer 4 maanden geleden ofzo dat we daar waren maar dit is dus de tactiek die Gent wil proberen
Nu maar hopen op weinig maar wel kwalitatieve eitjes! Weet je al wanneer je de punctie hebt?
Link to comment
Share on other sites

Hoi dames!

Ik ben nieuw hier. Kreeg 2,5 jaar geleden van onze arts te horen dat ik vooral niet te veel forums af moest stromen omdat daar volgens hem vooral de extreme verhalen te vinden zijn. Het zou mij alleen maar verontrusten... Muts die ik ben, heb daar keurig naar geluisterd. Maar nu ben ik toch " stiekem " mee aan t lezen, hihi!

Wij hebben afgelopen maandag de punctie gehad en morgen ochtend hebben we hopelijk een terugplaatsing. Ons zh heeft t beleid dat geen nieuws goed nieuws is en wij horen dus helemaal niet van te voren hoeveel embryo's er zijn. Spannend morgen!! Van te voren ook nog eerst bloedprikken om te checken of ik geen overstimulatie heb, had nl 16 eicellen bij de punctie.

Nou wat leuk dat ik nu na zo' n lange tijd eindelijk eens berichtjes kan wisselen met lotgenootjes. Misschien maakt dat het wachten wat draaglijker..

Groetjes wtje

Link to comment
Share on other sites

Hai Wtje

 

Ik vind het altijd erg prettig om de verhalen van andere dames te lezen. Soms relativeert het en je kan er veel van leren. Wat een (in mijn oren) vreemde houding om niets te vertellen over embryootjes... Ik wil altijd graag alles weten, ook slecht nieuws maar dit heb ik nog niet eerder gehoord. Welk ziekenhuis si dit? De terugplaatsing is ook relatief laat. Of is dit voor jullie normaal? Mag ik vragen naar jullie eerdere ervaringen in dit traject?

 

Intussen moet je weten hoeveel het er waren. Ik ben heel benieuwd en hoop dat jullie goed nieuws hebben gehad!

Link to comment
Share on other sites

@ NCM

Wij worden behandeld in het elisabeth in Tilburg. Ik heb geen ervaring met andere zh, en ben eigenlijk heel tevreden over t traject tot nu toe. Dit is onze eerste terugplaatsing. In november hebben we ook n poging gedaan maar deze is afgebroken ivm overstimulatie. Ik had op mijn punctie dag 60 follikels!!

Vooraf aan die icsi hebben we een iui poging gedaan. Het bleek toen dat de zaadkwaliteit bij lange na niet goed genoeg was en dat icsi nog de enige optie was.

 

We hebben goed nieuws te horen gekregen. 6 mooie embryo's, waarvan eentje nu in mijn baarmoeder zit. De rest mag nog even verder ontwikkelen en hopelijk worden er dan nog een of meer ingevroren. We horen dat schriftelijk, maar wanneer ?!?

 

Jij al bijwerkingen van de deca? Wanneer gaat t stimuleren beginnen?

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hallo Dames,

 

Ik ben vorige week begonnen met decapeptyl, ga vrijdag aan de puregon (komende dinsdag een echo) en dan hopelijk 11 of 12 maart de punctie. Moet zeggen dat het prikken me zelf heel erg mee valt (eerste poging), maar dat de bijwerking me behoorlijk zwaar vallen. Ik heb een enorm opgeblazen buik, en omdat ik daarnaast last heb van depressieve gevoelens, begin ik een ongelofelijke hekel aan mijn lijf te krijgen. Daarnaast opvliegers en vermoeidheid. Ik weet dat ik als ik ga stimuleren ik wat meer in balans zou moeten komen, en dat het hele gebeuren maar een week of wat duurt, maar ik zit er persoonlijk nogal door heen. Is dat herkenbaar?

 

groetjes

 

Debora

Link to comment
Share on other sites

Hoi debje en NCM!

Balen dat jullie zoveel last hebben van de deca. Ik herken de vermoeidheid wel. Lag bijna twee weken lang om 20.30 op bed!! Ik heb geen echte opvliegers gehad, maar wel rode koontjes bij het minste of geringste.

Hoop dat t stimuleren zonder al teveel nare bijwerkingen tot mooie follikels gaat leiden!

 

Ik zit nu op wd 5 en pff dit is toch ook geen makkelijke fase. Ik had gisteren en eergisteren af en toe menstruatie krampen en lage rugpijn en dacht al dat deze poging mislukt was. Nu is t gelukkig wat rustiger in mijn buik. Afwachten maar.... Veel meer zit er niet op!

 

Succes met t spuiten allemaal !

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik zit nu in dag 14 van mijn cyclus en ben lekker aan het spuiten. De vorige ronde vroegtijdig gestopt omdat de follikels toch weer krompen. Door de pcos zijn ze namelijk sneller bang voor overstimulatie. Nu spuit ik Menopur, Puregon en Orgalutran. Vanochtend voor een echo geweest en ze groeien, maar ik moet nog even door blijven spuiten.

 

Weet niet of jullie daar ook last van hebben maar in mijn omgeving is ongeveer iedereen bezig met kinderen krijgen en foto's van baby's en echo's vliegen me om de oren. Het gevoel zal door de hormonen wel extra versterkt worden maar ik voel me onwijs machteloos en gefrustreerd! Gelukkig heb ik een lief vriendje.

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use