Jump to content

nieuw hier....


lisselotje
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik zit nu in het voortraject voor ivf/icsi nadat wij toch nog een keer wouden proberen om zwanger te worden.

Ik heb 2 kinderen. Mijn zoon die nu bijna 9 jaar is ben ik zwanger van geworden door middel van clomid en tussen de tijd van mijn zoon en mijn dochter die net 7 is geworden heb ik puregon gespoten om eisprong op te wekken. Daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt en daarna kwam ik erachter dat ik zwanger was. Daar waren wij heel blij mee. Na de keizersnede behoorlijk wat lichamelijk klachten gehad en meerdere operatie en aangezien ik pcos had en ik een gewicht had van 149 kg heb ik mij toen laten steriliseren. Nu heb ik in 2011 een gastric bypass gehad waarmee ik 30 kg ben afgevallen en sindsdien een normale cyclus heb. Daardoor is ook mijn kinderwens weer heel erg geworden. Dit heb ik een hele tijd voor mij gehouden en op internet gezocht of er ook een hersteloperatie mogelijk is, maar tot nu toe kon ik daar niks over vinden met essure. Dus toch na een aantal maanden een gesprek aan gegaan met mijn man hoe hij dacht over ivf en daarna naar de huisarts geweest. Die kon het allemaal heel goed begrijpen en ik kreeg de verwijsbrief.

 

Gister heb ik een gesprek gehad met fertiliteitsarts in het MCL Leeuwarden. Dit was een goed gesprek. Ze hebben een inwendige echo gemaakt om te kijken of mijn baarmoeder en eierstokken nog wel goed zijn om ivf aan te kunnen en dit was allemaal goed.

Nu moet mijn man volgende week een afspraak maken in het umcg om zijn zaad te laten controleren en dan op 4 maart hebben wij weer een gesprek in het MCL en krijgen wij te horen of het allemaal doorgaat.

Ik ben nu nog even streng op dieet, want ik moet voordat ik mag beginnen eigenlijk nog 10 kg afvallen en dat wil ik in ieder geval zoveel mogelijk proberen voor 4 maart. Dus daar gaan wij nog even voor.

En dan hopen dat alles goed is en ik in aanmerking kom voor IVF of ICSI.

Ik vind het allemaal heel spannend en hoop dat er hier mensen zijn die ervaringen hebben met ivf na sterilisatie of mensen die ervaringen hebben in het mcl/umcg met ivf.

 

Iedereen in ieder geval heel veel sterkte met de spannende tijden en hopen dat het iedereen lukt.

 

groetjes...

Link to comment
Share on other sites

Hoi liselotje, welkom hier. En wat heb je al veel meegemaakt. Ik ben gesteriliseerd op mijn 25ste. Een hersteloperatie was niet mogelijk, ook omdat dat een lange herstelperiode zou vergen( buikoperatie) en niet veel meer kans geeft op zwangerschap, door de vorming van lidtekenweefsel.. Bleef over ivf.

Ben van de tweede behandeling zwanger ( zie handtekening)

:)

Ik wens jou dan ook veel succes met je behandeling!!

Link to comment
Share on other sites

Guest mymyselfand1

Welkom! Tjeee wat een verhaal! En wat goed van je dat je 30 kg bent afgevallen!!!

ik heb zelf geen ervaring met het mcl, maar wel in het umcg. Vind het zelf erg prettig dat je een speciale afdeling hebt voor de fertilliteit. Geen moeders met kinderen of hoog zwangeren... Ben wel erg te spreken over het umcg. Suc6 met alles!

 

groetjes My

Link to comment
Share on other sites

Hoi mymyselfand1,

 

Bedankt voor je bericht.

Het MCL vind ik zelf erg prettig omdat ik daar ook de gastric bypass heb gehad. en de dokter was ook erg aardig afgelopen maandag.

Volgende week moet mijn man naar het umcq voor zaadonderzoek. En dan 4 maart weer naar de fertiliteitsarts en dan hopen dat wij mogen beginnen.

dus we blijven duimen.

 

Jij hebt ook al wat meegemaakt zo te lezen. Hopelijk lukt het jullie de volgende keer wel. Ik zal voor je duimen en hopen.

 

groetjes Lisenka

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sometimes,

 

Jij hebt ook al heel wat mee gemaakt zo te lezen, maar gelukkig is het geluk en ben je al over de helft.

Wat zal dat een heerlijk gevoel zijn geweest en nog steeds zijn en wat zal je blij zijn als je de kleine straks kan vasthouden en knuffelen...

 

heel veel succes en plezier met de zwangerschap.

 

groetjes Lisenka

Link to comment
Share on other sites

Hoi Floortje,

 

voor jou zijn het nu dus spannende weken...... Ik zal voor je duimen dat het gelukt is.

 

Bedankt voor je berichtje.

 

groetjes Lisenka

 

Hoi Lisenka,

 

Als je een beetje over het forum struint vind je verschillende groepjes waar je kunt meekletsen. Onder 'wachtbankje' staan de wachtbankjes per maand waar vrouwen in de wachtweken zitten na een embryoterugplaatsing. Onder 'babbelhoekje' zitten een paar groepjes waar vrouwen kletsen in verschillende fases en je hebt ook allerlei topics per onderwerp en per behandeling. Als je gewoon een beetje snuffelt en leest vind je wel een plekje waar het je leuk lijkt om mee te kletsen. Het is eerst even een beetje zoeken, maar je vindt vanzelf je weg en je zult veel vrouwen ook in verschillende topics tegenkomen.

 

Als je je historie in je handtekening zet, hoef je niet steeds je historie te herhalen, maar kunnen vrouwen zien wat je al hebt meegemaakt. Dat nog als extra tip :-)

 

Veel plezier!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use