Jump to content

nieuw hier....


lisselotje

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik zit nu in het voortraject voor ivf/icsi nadat wij toch nog een keer wouden proberen om zwanger te worden.

Ik heb 2 kinderen. Mijn zoon die nu bijna 9 jaar is ben ik zwanger van geworden door middel van clomid en tussen de tijd van mijn zoon en mijn dochter die net 7 is geworden heb ik puregon gespoten om eisprong op te wekken. Daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt en daarna kwam ik erachter dat ik zwanger was. Daar waren wij heel blij mee. Na de keizersnede behoorlijk wat lichamelijk klachten gehad en meerdere operatie en aangezien ik pcos had en ik een gewicht had van 149 kg heb ik mij toen laten steriliseren. Nu heb ik in 2011 een gastric bypass gehad waarmee ik 30 kg ben afgevallen en sindsdien een normale cyclus heb. Daardoor is ook mijn kinderwens weer heel erg geworden. Dit heb ik een hele tijd voor mij gehouden en op internet gezocht of er ook een hersteloperatie mogelijk is, maar tot nu toe kon ik daar niks over vinden met essure. Dus toch na een aantal maanden een gesprek aan gegaan met mijn man hoe hij dacht over ivf en daarna naar de huisarts geweest. Die kon het allemaal heel goed begrijpen en ik kreeg de verwijsbrief.

 

Gister heb ik een gesprek gehad met fertiliteitsarts in het MCL Leeuwarden. Dit was een goed gesprek. Ze hebben een inwendige echo gemaakt om te kijken of mijn baarmoeder en eierstokken nog wel goed zijn om ivf aan te kunnen en dit was allemaal goed.

Nu moet mijn man volgende week een afspraak maken in het umcg om zijn zaad te laten controleren en dan op 4 maart hebben wij weer een gesprek in het MCL en krijgen wij te horen of het allemaal doorgaat.

Ik ben nu nog even streng op dieet, want ik moet voordat ik mag beginnen eigenlijk nog 10 kg afvallen en dat wil ik in ieder geval zoveel mogelijk proberen voor 4 maart. Dus daar gaan wij nog even voor.

En dan hopen dat alles goed is en ik in aanmerking kom voor IVF of ICSI.

Ik vind het allemaal heel spannend en hoop dat er hier mensen zijn die ervaringen hebben met ivf na sterilisatie of mensen die ervaringen hebben in het mcl/umcg met ivf.

 

Iedereen in ieder geval heel veel sterkte met de spannende tijden en hopen dat het iedereen lukt.

 

groetjes...

Link to comment
Share on other sites

Hoi liselotje, welkom hier. En wat heb je al veel meegemaakt. Ik ben gesteriliseerd op mijn 25ste. Een hersteloperatie was niet mogelijk, ook omdat dat een lange herstelperiode zou vergen( buikoperatie) en niet veel meer kans geeft op zwangerschap, door de vorming van lidtekenweefsel.. Bleef over ivf.

Ben van de tweede behandeling zwanger ( zie handtekening)

:)

Ik wens jou dan ook veel succes met je behandeling!!

Link to comment
Share on other sites

Guest mymyselfand1

Welkom! Tjeee wat een verhaal! En wat goed van je dat je 30 kg bent afgevallen!!!

ik heb zelf geen ervaring met het mcl, maar wel in het umcg. Vind het zelf erg prettig dat je een speciale afdeling hebt voor de fertilliteit. Geen moeders met kinderen of hoog zwangeren... Ben wel erg te spreken over het umcg. Suc6 met alles!

 

groetjes My

Link to comment
Share on other sites

Hoi mymyselfand1,

 

Bedankt voor je bericht.

Het MCL vind ik zelf erg prettig omdat ik daar ook de gastric bypass heb gehad. en de dokter was ook erg aardig afgelopen maandag.

Volgende week moet mijn man naar het umcq voor zaadonderzoek. En dan 4 maart weer naar de fertiliteitsarts en dan hopen dat wij mogen beginnen.

dus we blijven duimen.

 

Jij hebt ook al wat meegemaakt zo te lezen. Hopelijk lukt het jullie de volgende keer wel. Ik zal voor je duimen en hopen.

 

groetjes Lisenka

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sometimes,

 

Jij hebt ook al heel wat mee gemaakt zo te lezen, maar gelukkig is het geluk en ben je al over de helft.

Wat zal dat een heerlijk gevoel zijn geweest en nog steeds zijn en wat zal je blij zijn als je de kleine straks kan vasthouden en knuffelen...

 

heel veel succes en plezier met de zwangerschap.

 

groetjes Lisenka

Link to comment
Share on other sites

Hoi Floortje,

 

voor jou zijn het nu dus spannende weken...... Ik zal voor je duimen dat het gelukt is.

 

Bedankt voor je berichtje.

 

groetjes Lisenka

 

Hoi Lisenka,

 

Als je een beetje over het forum struint vind je verschillende groepjes waar je kunt meekletsen. Onder 'wachtbankje' staan de wachtbankjes per maand waar vrouwen in de wachtweken zitten na een embryoterugplaatsing. Onder 'babbelhoekje' zitten een paar groepjes waar vrouwen kletsen in verschillende fases en je hebt ook allerlei topics per onderwerp en per behandeling. Als je gewoon een beetje snuffelt en leest vind je wel een plekje waar het je leuk lijkt om mee te kletsen. Het is eerst even een beetje zoeken, maar je vindt vanzelf je weg en je zult veel vrouwen ook in verschillende topics tegenkomen.

 

Als je je historie in je handtekening zet, hoef je niet steeds je historie te herhalen, maar kunnen vrouwen zien wat je al hebt meegemaakt. Dat nog als extra tip :-)

 

Veel plezier!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use